Як зробити мильні бульбашки в домашніх умовах без гліцерину

2355

Зміст:

  • Загальні рекомендації по приготуванню мильних бульбашок без гліцерину
  • Корисні рецепти з приготування мильних бульбашок
  • Інструменти для видування бульбашок
  • В дитинстві у кожної дитини був період захоплення мильними бульбашками. Проста забава, доставляє стільки радості малечі, цілком проста в приготуванні.Як зробити мильні бульбашки в домашніх умовах, знають багато батьків. При правильній пропорції змішуються компонентів мильним бульбашкам гарантована довговічність, що однозначно порадує діточок.Дитині сподобається гучне змагання з выпусканию чарівних бульбашок, приготованих своїми руками

    Будь-яке дитяче захід пройде в атмосфері казки, якщо в нього включити пускання мильних бульбашок.

    Загальні рекомендації по приготуванню мильних бульбашок без гліцерину

    Для приготування розчину необхідно кілька компонентів: миючий засіб або шампунь, вода, допоміжні інгредієнти, замість гліцерину можна використати звичайний цукор. Всі компоненти перемішати і залишити на якийсь час, найоптимальніший термін – 12 годин.

    Дитині рекомендується використовувати суміш більш рідкої консистенції – створювати бульбашки стане набагато легше. А старшокласникам підходить більш густий склад, так як бульбашки виходять довговічними.

    Чим чистіше буде розчин і менше буде додано парфумерних домішок, тим стійкіше буде результат.

    Мильні бульбашки не вважається тільки річним заняттям, взимку нелопающіеся бульбашки приведуть діточок в захват, так як на морозі вони будуть переливатися кольоровим сяйвом. Бажано проводити захід з мильними бульбашками у вітряну погоду, тоді бульбашки вражають своїми розмірами.

    Корисні рецепти з приготування мильних бульбашок

    Приготувати рідина для зачаровують мильних бульбашок, які порадують дітей, зовсім не складно своїми руками. Краще використовувати дистильовану або кип’ячену воду, вільну від різного роду домішок, що забезпечить летючість бульбашок.

    Найпростіший метод для мильних бульбашок – класичний. Він готується на основі господарського мила, яке натирається на тертці або дрібно нарізати. Для цього необхідно близько 15-25 грамів мила. Далі натерте мило заливається окропом, перемішують до повного розчинення, проціджують.

    Потім додають дві ложки гліцерину і перевіряють бульбашки на міцність – якщо бульбашки лопаються, додають ще пару чайних ложок гліцерину. Якщо такого немає, то можна скористатися цукром і желатином. Додають компоненти по 10-15 грамів по частинах.

    Рецепт створення чарівних бульбашок із засобу для миття посуду дуже простий:

    • набрати в ємність 2 склянки дистильованої води;
    • додати половину склянки посудомоющего кошти;
    • все перемішати і в кінці додати 1,5 ст. ложки цукру.

    Великі бульбашки можна отримати, якщо протримати суміш в холодильнику до ранку: міцні бульбашки гарантовані. Щоб перевірити готовий склад для мильних бульбашок, рекомендується видути один бульбашок і торкнутися його вологим пальцем – при гарному якості складу міхур не повинен лопнути. Створення мильних бульбашок з дитячого шампуню не займе багато часу. Для цього необхідно змішати 150 мл дитячого шампуню, 200 мл кип’яченої або талої води, додати 5 столових ложок цукру. Склад готовий.

    Як зробити мильні бульбашки в домашніх умовах з тривалим ефектом – в цьому допоможе наступний оригінальний рецепт. На 500 мл не надто гарячої води рекомендується взяти близько 250 мл гліцерину, 15 крапель нашатирного спирту і 70 грамів будь-якого засобу для миття посуду порошкового типу. Всі компоненти перемішати і дати настоятися близько двох діб. Потім необхідно швидко профільтрувати суміш і залишити в холодильнику ще на 12 годин. Такий тривалий спосіб приготування того варто – бульбашки виходять величезного розміру і триматися довше.

    как сделать мыльные пузыри в домашних условияхНе потрібно викидати выдувалки від заводських мильних бульбашок – вони завжди згодяться для бульбашок, зроблених своїми руками.

    Можна приготувати гігантські бульбашки для дитячого свята – від 1 метра в діаметрі. Для цього необхідно близько 1 л дистильованої води, 0,3 л посудомоющего кошти, 0,2 л гліцерину, 70 грамів цукру і 60 грамів желатину. Для початку замочити желатин у воді, дати набрякнути і процідити.

    Потім розчинити желатин з цукром на повільному вогні, не доводячи до кипіння. Влити отриману суміш в решту дистильованої води і все перемішати.Такий розчин утворює величезні пухирі, які порадують і маленьких, і дорослих і не несуть шкоди здоров’ю дітей.

    Цікавий варіант з кольоровими бульбашками. Для цього потрібно взяти 1 чашку прального порошку або мило в гранулах, 1 літр негарячій води і рідкий харчовий барвник. Розчинити мило у воді і далі змішати з барвником, поки не вийде бажаний відтінок.

    Інструменти для видування бульбашок

    Выдувалки для мильних бульбашок можна також зробити самому. Це можуть бути порожнисті гілочки, макаронини, воронки і навіть дріт. Щоб зробити цікаву выдувалку для дитячого свята, потрібна дріт, бажано не дуже тонка. Скрутити дріт у формі петлі, для прикраси на рукоятку можна надіти намистинки.

    Хороший ефект досягається при використанні невеликих пластикових пляшок. Необхідно відрізати дно пляшки і вмочати цю частину в склад, а дути в шийку.

    Намагайтеся не пускати бульбашки у вітряну і курну погоду – вони будуть швидко лопатися.

    Ще один досить цікавий варіант – поєднати кілька пластикових коктейльних трубочок скотчем. Можна з’єднати від 5 до 20 трубочок, за один раз можна видути безліч бульбашок.

    Для великих бульбашок трубочки не підійдуть – знадобиться вовняна нитка з двома паличками (можна в’язальними спицями). Закріпити Нитку на кінцях паличок, змочити в розчин і потім розводити і зводити палички, створюючи мильні бульбашки хитромудрих форм.

    Читайте також: як приготувати зефір