Як зробити парафінову маску для обличчя

739

Зміст:

  • Корисні властивості парафіну
  • Як правильно робити
  • Після процедури
  • Парафінова маска для обличчя – прекрасний спосіб відновити захисний ліпідний шар на шкірі, повернути їй здоровий колір і позбутися від сухості. Крім того, парафін значно покращує здатність шкіри вбирати корисні речовини, які додаються в маску.

    Корисні властивості парафіну

    Накладення парафінової маски для обличчя

    Косметологи відзначають, що користь парафіну для особи виражається в чотирьох основних ефекти:

    • Очищення – парафін стимулює відкриття пір і проток залоз, що сприяє виведенню з них забруднень і пробок загустів секрету;
    • Прогрівання – теплий віск стимулює кровообіг в шкірі особи;
    • Підвищення тонусу м’язів – коли парафінова маска для обличчя застигає, вона зменшується в розмірах, і м’язи слідують за нею;
    • Нормалізація вологості шкіри — парафін не дозволяє випаровуватися волозі, але при цьому вбирає надлишки жиру.

    Додаткову цінність парафиновым маскам додає те, що при всій своїй користь це речовина не викликає алергії, тому його можна застосовувати для чутливої і схильної до висипань на шкірі. Але щоб маска дала максимальний ефект, необхідно попередньо проконсультуватися з дерматологом.

    Як правильно робити

    Процедура проводиться в кілька етапів. Ефект помітний після першого ж сеансу – колір обличчя стає більш рівним, зникають дрібні зморшки і чорні крапки, звужуються пори, йде жирний блиск і сухість.

    Перед тим, як зробити маску, необхідно підготуватися. Перше, і найважливіше – прибрати волосся. Парафін швидко застигає, і волосся, що потрапили в нього, складно буде відклеїти. Тому перед проведенням процедури потрібно ретельно розчесатися і надягти косинку або ковпак, що закриває волосся і не дає їм потрапити в маску.

    Другий етап – очищення шкіри. Яку маску, щоб вона була максимально корисною, потрібно накладати на чисту і злегка вологу шкіру. Для цього треба вмити обличчя водою зі спеціальною пінкою або гелем (але не з милом!) і злегка просушити рушником, не розтираючи.

    Шкіра повинна бути злегка вологою, але при цьому без крапель води на ній.

    Маску ніколи не накладають на незахищену шкіру, тільки на спеціальну серветку. Вона робиться з марлі за розмірами обличчя з прорізами для очей і рота — на слизову губ і кон’юнктиву парафін потрапляти не повинен. Такі серветки продаються в аптеках і косметичних магазинах, але можна виготовити і самостійно.

    Маска складається з двох основних інгредієнтів – парафінової основи і добавок. Оскільки парафін дуже легко застигає, в приготуванні маски важлива послідовність дій. Спочатку потрібно підготувати шкіру і зібрати всі необхідні інгредієнти, і тільки потім зайнятися парафінової основою.

    Для приготування масок використовується спеціальний косметичний парафін.

    Його розтоплюють на водяній лазні, коли всі підготовчі процедури проведені. В рідку основу додають інгредієнти. Як показує практика, хороший ефект дають косметичні масла, наприклад, з виноградної кісточки. Готову суміш потрібно злегка остудити, щоб вона не обпікала шкіру, але не встигла застигнути.

    Маску наносять на обличчя в наступній послідовності:

    • Тонкий шар парафіну наносять безпосередньо на шкіру, уникаючи ділянок навколо очей.
    • Накладають серветку.
    • Наносять основний шар поверх серветки.
    • Залишають на 10-20 хвилин.

    Поки маска знаходиться на обличчі, не можна розмовляти, приймати їжу, сміятися і курити. Бажано лягти, включити приємну музику і розслабитися. Після завершення процедури маску знімають, потягнувши за краї серветки.

    Після процедури

    Коли маска знята, на обличчі залишаються сліди парафіну. Щоб вони не стягували шкіру, треба вмитися трав’яним відваром або спеціальним гелем. Можна протерти обличчя лосьйоном для вмивання. Маска відмінно допомагає проти набряклості, прищів і чорних крапок, але можна додатково використовувати тонізуючі засоби, щоб підсилити цей ефект.

    Читайте далі: парафінова маска для рук