Як зупинити місячні на кілька днів?

1918

Зміст:

  • Які менструації потрібно припинити раніше терміну
  • Як зупинити місячні, якщо вони затягнулися
  • Як прискорити або відсунути початок місячних
  • Які народні рецепти допоможуть в домашніх умовах
  • Що допоможе запобігти рясні й довгі місячні?
  • Лікарі не рекомендують експериментувати і порушувати природний цикл без гострої потреби. Зупинити кровотечу потрібно, коли тривалість і обсяг менструацій виходять за рамки норми, жінка страждає від сильних болів. Але іноді до методів зупинки місячних вдаються напередодні важливих подій, коли виділення здатні доставити незручності, наприклад, перед спортивними змаганнями.

    Які менструації потрібно припинити раніше терміну

    При крововтратах об’ємом більше 100 мл за весь час місячних і неважливому самопочутті коригування циклу необхідна. Рясні крововтрати ведуть до дефіциту гемоглобіну, гіпоксії тканин, підвищують ризик інфаркту або інсульту.

    Як зупинити місячні варто задуматися тільки в крайньому випадку

    Не вчасно почалися, надлишкові і тривалі менструації зазвичай є результатом порушень ендокринного, гінекологічного та психоневрологічного характеру. Про патологіях кажуть:

    • кровотечі, які тривають більше тижня;
    • початок виділень через 14 днів після попередніх або раніше;
    • виходить велика кількість крові без поступового зниження.

    З’ясувати причини, які призвели до збою, допоможе гінеколог після ретельного обстеження і за результатами діагностичних процедур. Важливо виключити внутрішня кровотеча, воно небезпечно серйозними ускладненнями, навіть летальним результатом. Іноді потрібне термінове оперативне втручання. Тому при надлишкових кровотечах з сильним болем, особливо супроводжуються підвищенням температури, потрібно викликати «швидку».

    Як зупинити місячні, якщо вони затягнулися

    При патологічно інтенсивному кровотечі лікар може порадити гемостатики, щоб уникнути великої втрати крові. Дія таких препаратів спрямоване на звуження судин, вироблення тромбоцитів, приведення в норму тривалості кров’яних виділень у критичні дні. Ліки також зменшують болісні відчуття і гальмують запалення.

    остановить на несколько часовЗупинити на кілька годин сильна кровотеча або знизити його інтенсивність допоможуть гемостатики.

    Додатково для посилення ефекту прописують протианемічний і сосудоукрепляющим фармсредства. Спазмолітичні і знеболюючі препарати рекомендовані у разі нестерпних болів.

    Самостійно, без призначення лікаря лікуватися гемостатичними фармсредствами не можна. Якщо є індивідуальна непереносимість складових, вони можуть спровокувати такі ускладнення, як:

    • шкірна алергія;
    • тахікардія;
    • спазм бронхів і задуху.

    При постійних проблеми з менструальним циклом, пов’язаних з гормональними дисфункціями, гінеколог підбере оральні контрацептиви або особливу спіраль, що робить менструальні кровотечі більш мізерними і менш тривалими. Дія ВМС також ґрунтується на гормонах. Термін експлуатації – до 4 років. Після того як її отримають, відновлення репродуктивних функцій відбувається саме по собі.

    Як прискорити або відсунути початок місячних

    Щоб наблизити прихід місячних на день-другий, використовують наступні способи:

    • активно качають прес;
    • інтенсивно займаються сексом;
    • приймають гарячу ванну, що забезпечує швидкий приплив крові до органів малого тазу.

    Це дозволить менструацій пройти швидше і «звільнити» зайві пару днів після них.

    При безперервному застосуванні гормональних протизаплідних препаратів можливо відстрочити початок менструацій на 30 діб і більше. Допустима тривалість використання комбінованих оральних засобів контрацепції – не більше 120 днів, після чого потрібно дати організму можливість відторгнення ендометрію.

    отодвинуть началоВикористовуючи оральні контрацептиви, можна відсунути початок менструацій на місяць і більше.

    Якщо критичний період ще не настав, його реально перенести на кілька днів. З цією метою застосовують аналоги прогестерону, рекомендовані гінекологом. Початок прийому – за 7-10 днів до потенційних місячних. Інтервал між овуляцією і наступною менструацією зобов’язаний бути не менше тижня, а сам цикл не повинен бути довшим за 35 днів.

    Останній спосіб дозволено застосовувати не частіше двох разів у рік. Якщо зміщувати менструацію більше ніж на тиждень, підвищується ризик гормональних збоїв.

    Які народні рецепти допоможуть в домашніх умовах

    Існують і немедикаментозні способи ненадовго призупинити або перенести початок місячних. Для цього використовується фітотерапія. Народні методики допоможуть знизити кількість виділень до мінімуму або навіть перервати їх.

    Так, для зсуву менструації на строк до 1 дня вживають свіжі лимони. Але тільки якщо немає проблем з травленням і зубною емаллю.

    Щоб відстрочити критичний період на добу, знадобиться п’ять днів до критичного терміну щодня з’їдати очищений лимон без цукру, опустивши ступні в ємність з холодною водою на десять хвилин. Процедура проводиться перед сном, кислий фрукт можна запивати чаєм. Холодна вода прискорює всмоктування вітаміну С. Тим, хто страждає холециститом і гастритом, застосовувати цитрус для перенесення критичних днів не можна.

    на 1 деньІноді потрібно посунути початок місячних всього на 1 день.

    Зупинити на кілька годин місячні, звівши їх рясність до мінімуму, допомагають відвари і настої цілющих трав:

    • петрушки. 50 г свіжої зелені запарюють в окропі чотири години. Настій пропивають три рази в день по 130 мл перед прийомом їжі;
    • кропиви. Велику ложку рослинної сировини запарюють у 250 мл окропу, варять на слабкому вогні десять хвилин, півгодини тримають під кришкою і фільтрують. По півсклянки кропив’яного відвару п’ють 4-5 разів на добу;
    • борової матки. Відвар роблять на основі 200 мл води і великої ложки висушеної трави – проварюють на малому вогні чверть години. Після охолодження рідину фільтрують через сито. Приймають тричі на день по великій ложці. Готове кровоспинний засіб слід зберігати тільки в холодильнику, термін придатності – 5 діб;
    • червоною щітки. Здрібнений корінь заливають водою з розрахунку 50 г рослинної сировини на половину літра води і томити на повільному вогні близько години. Приймають відвар по 100 мл тричі на добу. Для поліпшення смакових якостей напою дозволено присмачити порцію медом – половиною чайної ложечки;
    • кукурудзяних рилець. У склянці окропу запарюють велику ложку «волосків». Після охолодження засіб фільтрують. Приймають кожні три години по столовій ложці.

    Для збільшення ефективності відварів можна додавати цілющі рослини, які мають аналгетичну та седативну дію, наприклад, грицики або м’яту.

    Є і спеціальні трав’яні збори, які сприяють швидкому усуненню хворобливих відчуттів, поліпшенню психічного стану та зниження об’єму виділень. Такою дією володіють склади на основі:

    • малинових листя, пастушої сумки і перцевої м’яти;
    • ягід калини, гірчака перцевого і листя суниці;
    • водяного перцю, кропив’яних і малинових листя, деревію;
    • перстачу, валеріанового кореня, кропиви, деревію і родовика.

    Рослинна сировина береться в рівних пропорціях загальним обсягом в столову ложку. Запарюють збори прямо в чашці, наполягають фітозасіб протягом декількох годин, а потім випивають за 3-4 прийоми протягом дня.

    Самостійні спроби зупинити кровотечу за допомогою ліків або фитосредств небезпечні утворенням тромбів, розвитком запальних процесів. Перед застосуванням слід порадитися з гінекологом.

    Що допоможе запобігти рясні й довгі місячні?

    Щоб не спровокувати надмірні виділення, напередодні менструацій необхідно:

    • вживати в їжу багаті залізом і вітаміном С продукти;
    • відмовитися від алкоголю та кави;
    • уникати активних фізичних навантажень, підняття тягарів.

    Якщо критичні дні почалися, виділення рясні і хворобливі, можна прикладати холод на низ живота з інтервалами часу в 20-30 хвилин кілька разів протягом доби. Щоб уникнути травми шкірних покривів їх слід захистити клаптем чистої бавовняної тканини.

    Привести цикл в норму, знизити інтенсивність кровотеч і їх тривалість допомагають регулярні інтимні стосунки і фізична активність.

    Втручання в нормальний жіночий цикл непередбачувано: в одних випадках місячні згодом приходять вчасно, в інших виникають серйозні порушення. Особливо часто патологічні зміни спостерігаються у жінок старше 35 років при наявності захворювань статевих органів, ендокринної та серцево-судинної систем. Але і здоровим жінкам не слід зупиняти менструації без попереднього обстеження у гінеколога.

    Лікарі не радять жінкам переривати або переносити місячні без особливої необхідності. Штучне зміна менструального циклу може привести до запальних процесів, гормональних збоїв і навіть безпліддя.

    Читайте в наступній статті: інфаркт у жінок