Як капати каланхое в ніс дитині?

3117

Зміст:

  • Як діє каланхое
  • Можна капати каланхое в ніс дітям
  • Як розводити каланхое
  • Як капати сік рослини
  • Сік каланхое має безліч корисних властивостей, які можуть бути використані при лікуванні риніту. Він зменшує запалення та набряк, знезаражує, а також сприяє виведенню слизу з носових пазух. Але перед застосуванням необхідно дізнатися, наскільки засіб безпечно для малюка.

    Як діє каланхое

    У ньому містяться флаваноїди, дубильні речовини, ферменти, кислоти, а також мінерали і вітаміни. Завдяки цим компонентам, каланхое допомагає регенерації слизової носа, усуває закладеність, знімає запалення, дезінфікує і очищає пазухи від скопилася слизу.

    Каланхое можна капати в ніс дитині

    Засіб ефективно при нежиті ще й тим, що подразнює слизову оболонку, а відповідно викликає чхання. Дитина починає сильно чхати, в результаті чого прочищаються носові ходи. Це хороша альтернатива высмаркиванию, так як малюки цього робити не вміють. Одужання настає через 5-7 днів.

    Каланхое підходить при повній відсутності носового дихання або незначною набряклості.

    Також сік цієї рослини має імуномодулюючу дію. Він підвищує місцевий імунітет і тим самим захищає дитину від респіраторних захворювань в осінньо-зимовий період.

    Можна капати каланхое в ніс дітям

    Оскільки сік рослини є натуральним засобом, що він безпечний навіть для немовлят. Але перед застосуванням потрібно провести тест на алергічну реакцію. Краплею соку потрібно змастити ділянку між носом і верхньою губою. Якщо протягом 1-1,5 ч. негативна реакція буде відсутній, то засіб дозволяється до застосування.

    Якщо сумніваєтеся, з якого віку можна застосовувати каланхое, порадьтеся з педіатром. Хоча в цілому це рослина безпечно навіть для новонароджених, його не варто використовувати раніше піврічного віку. Маленьким дітям важко перенести тривалий чхання.

    Як розводити каланхое

    Застосовувати сік цієї рослини для грудних дітей у чистому вигляді не можна. Його необхідно розбавляти кип’яченою водою. Некип’ячену воду використовувати не слід, так як в ній може міститися патогенна флора.

    Сок каланхоэУ сік каланхое можна додавати алое

    Чим менша дитина, тим нижче повинна бути концентрація. Немовлятам рекомендується розводити сік з водою в співвідношенні 1:3, для дітей старше 2 років пропорція може становити 1:1. З 3 років можна застосовувати нерозбавлений сік.

    Спиртову настоянку каланхое можна використовувати для закапування дитині в ніс.

    Щоб отримати сік, знадобиться кілька молодого листя рослини. Їх потрібно ретельно промити, подрібнити, скласти в марлю і віджати. Отриманий сік необхідно зберігати в холодильнику не більше 7 днів.

    Як капати сік рослини

    Щоб допомогти дитині позбутися від риніту, а не нашкодити, необхідно правильно застосовувати приготовані краплі. Закапувати можна до 5 разів на день по 1 краплі в кожну ніздрю. Якщо негативні реакції відсутні, то через 2 доби дозу можна збільшити до 2 кап.

    Перед кожною процедурою носові ходи потрібно прочищати фізрозчином. Якщо дитина вміє высмаркиваться, то спочатку потрібно ввести розчин, а потім попросити висякатися. Для грудних дітей слід використовувати назальний аспіратор.

    Якщо через 3-4 дні після початку лікування нежить не зменшується, необхідно звертатися в лікарню. Дитині може знадобитися більш серйозна терапія.

    Також цікаво почитати: як капати масло обліпихи в ніс дитині