Як освітлити волосся перекисом водню в домашніх умовах

3482

Зміст:

  • Освітлення перекисом
  • Народні засоби освітлення
  • Відгуки про освітлення перекисом
  • Світлі кучері надають дівчині легкості, миловидності, жіночності. Тому дівчата прагнуть змінити імідж і спробувати себе в ролі блондинки з красивим, доглянутим волоссям. Але в гонитві за дешевизною і доступністю складно досягти потрібного кольору і не перетворити свої пасма в «суху солому». Стилісти-перукарі діляться порадами, як освітлити волосся перекисом водню самостійно, щоб не зіпсувати їх зовнішній вигляд і структуру.Як освітлити волосся перекисом самостійно

    Освітлення перекисом

    Самостійно перефарбуватися з брюнетки в блондинку або змінити на кілька тонів русяві пасма можна без використання професійної косметики. Однак варто пам’ятати про заходи безпеки. Постарайтеся зберегти структуру волосся, уникнути пошкодження фолікулів і зберегти природний блиск. Результат і кількість процедур буде залежати від початкового кольору, у підсумку можна отримати від пшеничного до попелястого. На фото можна побачити, як за допомогою перекису забирається жовтизна і вирівнюється відтінок.

    Щоб знебарвити окремі пасма або всю голову знадобиться наступне:

    • рукавички і старий одяг;
    • пульверизатор, тонка гребінець, затискачі для волосся;
    • перекис водню не більше 3%;
    • шампунь, бальзам або маска для волосся.

    Перед тим, як пофарбувати голову, помийте її, вологе волосся, ретельно розчешіть. На руках повинні бути рукавички, а на обличчі — маска, щоб захистити слизову від випарів. Перекис водню заливається в пляшку чистої або розведеною водою 1:1. Далі відділяємо прядки і кожну ретельно обробляємо засобом. У середньому, реакція відбувається за 40-60 хвилин. Потім змиваємо засіб теплою водою, наносимо бальзам або маску на 30-60 хвилин.

    Перший результат знебарвлення, особливо на темному волоссі, часто відрізняється від бажаного. Тому через 2-3 тижні можна повторити процедуру. Щоб ефект від фарби був краще, на голову надягніть фольгу або поліетиленовий пакет. Зверху прогрійте волосся феном.

    Народні засоби освітлення

    Для власниць тонкого і рідкісних кучерів процедура освітлення стає стресом і може призвести до випадання великої кількості волосся. Дівчата цікавляться, чи можна змінити імідж без хімічно агресивних речовин. Трохи відтінити русявий або створити ефект вигорілих волосся можна за допомогою народних рецептів.

    В домашніх умовах можна скористатися наступними засобами:

  • Візьміть свіжовичавлений сік лимона, змішайте з кондиціонером і нанесіть на все волосся. Через кілька годин змийте суміш. Для кращого ефекту повторіть ще одну процедуру на наступний день. Результат почне проявлятися тільки через 3 тижні.
  • Для оздоровлення і зміцнення волосся регулярно мийте голову відваром ромашки. Ефект від процедури стає помітним вже через кілька тижнів.
  • Кефір з домашнього молока змішують з шампунем і наносять на волосся на кілька годин. Потім суміш ретельно змивають теплою водою, наносять бальзам. Дану процедуру можна повторювати кілька разів на місяць.
  • Трохи змінити відтінок пасм можна без аміаку та інших фарбувальних засобів. Результат вийде природним, а структура волосся залишиться колишньою. Також можна скористатися тоніком, ефект від якого буде яскравіше, але протримається лише кілька тижнів.

    Відгуки про освітлення перекисом

    Дівчата, які самостійно провели знебарвлення локонів розчином перекису водню, діляться суперечливими враженнями. Блондинкам вдалося всього за 15-20 хвилин процедури відтінити волосся до попелястого кольору, при цьому зберігши їх первісний стан. Відгуки брюнеток про використання перекису: поява нерівномірного пігменту, жовті або руді пасма, жорсткі волосся. Якщо пасма до цього зазнавали постійної термоукладке, хімічній завивці, перекис погіршувала їх стан.

    Самостійно знебарвити кучері можна за допомогою народних засобів або перекису водню. Аміачний розчин дозволить швидко зруйнувати пігмент всередині волосся і за допомогою тоніків можна домогтися бажаного відтінку.

    Також цікаво почитати: як освітлити брови