Як отримати квоту на ЕКО в 2019?

663

Зміст:

  • Що таке квота на ЕКО
  • Як отримати квоту
  • Обстеження
  • Зміни в правилах отримання квот у 2019 році
  • Допоміжні репродуктивні технології допомагають жінкам завагітніти навіть при наявності безпліддя. З-за високої вартості не завжди подружжя можуть дозволити собі подібне лікування, однак держава щорічно організовує безкоштовне проведення процедури. Лікар розповість про нові правила отримання квоти на проведення екстракорпорального запліднення.

    Що таке квота на ЕКО

    Екстракорпоральне запліднення — це складна репродуктивна технологія, призначена для подолання різних видів безпліддя. Якщо жінка не може завагітніти самостійно, проводиться витяг яйцеклітини і її штучне запліднення. Зачаток нового організму розвивається в інкубаторі протягом декількох діб, після чого ембріон вміщується в порожнину матки жінки.

    Репродуктолог може пояснити, як отримати квоту за новими правилами

    Подальший перебіг вагітності нічим не відрізняється від природного виношування плоду. Подібна процедура може знадобитися при пухлинах матки, пошкодження маткових труб і інших захворюваннях.

    Квота на ЕКО — це можливість безкоштовного проведення процедури, що надається громадянам Російської Федерації. Лікування проводиться в спеціальних клініках за рахунок коштів федерального або регіонального бюджету. Перед отриманням права на використання репродуктивної технології подружжю необхідно пройти обстеження, підтвердити факт наявності безпліддя і зібрати документи.

    Правила отримання квоти незначно змінюються щороку, однак основні етапи залишаються колишніми. У той же час багато жінок стикаються з бюрократичними проблемами, що заважають отримати право на лікування.

    Як отримати квоту

    Головним документом, що підтверджує право жінки на отримання послуги, є поліс обов’язкового медичного страхування. Якщо у подружжя є поліс ОМС, всі обстеження можна пройти безкоштовно. Необхідно підтвердити факт наявності безпліддя і визначити точну причину цього стану. Квота не виділяється, якщо форма безпліддя залишається невизначеною. Лікарі в клініці обстежують організм чоловіки і жінки, після чого видають необхідні для проходження комісії результати. Також право на процедуру може отримати самотня жінка.

    Діагнози, які підтверджують право на ЕКО:

    • безпліддя у жінки, що виникло на тлі гормонального розладу;
    • безпліддя у жінки, обумовлене гінекологічним захворюванням;
    • порушення фертильності у обох подружжя;
    • наявність трубного безпліддя у жінки.

    Для отримання права на використання репродуктивної технології необхідно звернутися до регіонального відділення Міністерства охорони здоров’я. Фахівці пояснять, як правильно оформити заяву, і скільки виділяють квот на одну людину. Головні документи, потрібні для подачі заяви, включають паспорт, витяг анамнезу, СНІЛС і поліс ОМС.

    Обстеження

    Діагноз «безплідність» ставиться у випадку, якщо здорові чоловіки не можуть зачати дитини протягом 12-18 місяців подружнього життя. Репродуктивна технологія не може бути використана без визначення причини порушення фертильності, тому пацієнтам потрібні різноманітні тести.

    Квота на экоКвота на ЕКО може бути отримана тільки після обстежень

    Пройти необхідну діагностику можна в спеціалізованій клініці або за місцем проживання. Жінка може звернутися до дільничного терапевта для отримання направлень на аналізи.

    Основні обстеження:

    • аналізи на інфекції;
    • дослідження крові;
    • визначення рівня гормонів;
    • УЗД органів малого тазу;
    • біопсія матки;
    • мазок слизової оболонки;
    • бактеріальний посів сечі;
    • ендоскопія статевих органів;
    • спермограма;

    Всі результати досліджень повинна бути актуальними, тому слід заздалегідь уточнити у лікаря термін дії документів. Після проходження діагностики та отримання результатів необхідно отримати підпису головного лікаря, гінеколога і репродуктолога.

    Зміни в правилах отримання квот у 2019 році

    Останні зміни, що стосуються правил оформлення права на процедуру, полегшують бюрократичний процес. Тепер пацієнти можуть відразу приходити в спеціалізовану клініку та одержувати направлення на діагностику. Клініка полегшує процес оформлення документів та проходження комісії. Крім того, в цьому році громадяни РФ отримали право на безкоштовне проходження екстракорпорального запліднення за типом ІКСІ. Це набагато більш надійний спосіб вирішення безпліддя.

    Таким чином, квоту на ЕКО може отримати жінка з підтвердженим безпліддям. Необхідно пройти обстеження, зібрати документи і звернутися в комісію Міністерства охорони здоров’я.

    Читайте в наступній статті: чи можна робити ЕКЗ при ендометріозі