Як позбавитися від запаху бензину на одязі

1172

Зміст:

  • Загальні рекомендації
  • Народні способи
  • Бензин володіє стійким і різким запахом, вивести що з одягу вкрай складно. Традиційною прання з використанням таких засобів, як кондиціонер або порошок може бути недостатньо. Видалити плями і неприємний аромат допоможуть прості та доступні народні методи. Далі представлені ефективні рекомендації того, як позбавитися від запаху бензину на одязі і повернути тканини первісний вигляд і свіжий аромат.Як позбавитися від запаху бензину на одязі

    Загальні рекомендації

    Для ефективного усунення запаху бензину рекомендується слідувати простим правилам. В першу чергу забруднений одяг потрібно ретельно провітрити, попередньо зволоживши прохолодною водою. Найкраще вивісити тканина на свіже повітря в морозну або дощову погоду. Якщо вжитих заходів буде недостатньо, потрібно задіяти більш радикальні способи.

    Якщо запах незначний, можна повісити тканину перед вентилятором. Ця проста міра допоможе швидко позбутися від неприємного запаху.

    Народні способи

    Перед тим, як прибрати неприємний запах за допомогою методів, представлених нижче, важливо вивчити склад тканини. Для делікатних потрібно використовувати тільки щадні способи. Швидко позбутися від бензинових парів допоможуть наступні засоби:

  • Суха гірчиця. Для видалення неприємного запаху потрібно потримати річ у розчині сухої гірчиці протягом трьох годин. Для його приготування слід розчинити 100 г порошку в трьох літрах гарячої води.
  • Ніжну тканину потрібно загорнути у декілька шарів газетного паперу, упакувати у вакуумний пакет, після чого залишити на тиждень.
  • При сильних забрудненнях приготувати склад з оцту і харчової соди, змішаних в рівних кількостях. Порошок розчинити в гарячій воді, куди покласти одяг на півгодини.
  • Невелика кількість нашатирного спирту нанести на пляму, залишити до повного висихання, після чого випрати.
  • Після проведення будь-якої процедури одяг потрібно ретельно випрати за допомогою порошку і кондиціонера, це допоможе усунути залишковий запах і додасть речей приємний аромат. Для отримання максимального ефекту можна прополоскати тканину у воді з додаванням кількох крапель будь-якого ефірного масла.

    Читайте далі: як назавжди позбутися від запаху в квартирі