Як позбутися посічених кінчиків назавжди

464

Зміст:

  • Як позбутися посічених кінчиків в салоні
  • Що робити самостійно в домашніх умовах
  • Домашні маски
  • Зневоднення, часте вплив фарби або термоприборов, нестача вітамінів і неправильний догляд — все це призводить до порушення структури волосся. Захисний шар руйнується і відшаровуються лусочки. Підсумком стають посічені кінчики. Вирішити проблему допоможе правильний і якісний догляд за шевелюрою.

    Як позбутися посічених кінчиків в салоні

     

    Найпростіший спосіб — обрізати проблемні волосся. Але це тимчасова міра: локони напевно потребують глибокого лікуванні і відновленні. Без стрижки з цим можуть впоратися салонні процедури.

     

    Найпростіший спосіб позбутися від посічених кінчиків — зрізати їх

     

    Екранування — комплексна процедура по догляду за ослабленими хворими волоссям. На пасма по черзі наносять склади з різними ефектами. Підготовка починається з обробки локонів засобом, що розкриває захисні кератіновие лусочки. Такі суміші забезпечують заряд вітамінами, глибоке насичення. Останній етап — створення захисної плівки, надає блиск і рятує від впливу зовнішнього середовища.

    Ламінування не відноситься до лікувальних процедур: воно лише тимчасово змінює зовнішній вигляд волосся. На них наноситься спеціальний засіб, що створює щільну захисну плівку. Це дозволяє згладити кутикулу, заповнити порожнечу всередині стрижня і надати локонам здоровий і доглянутий вигляд. Практична користь теж є — плівка допомагає утримувати вологу.

     

    Всі салонні процедури — тимчасове рішення: їх ефект триває 1-2 місяці. Якщо не почати правильно доглядати за волоссям, кінчики знову будуть сіктися.

     

    Процедура з використанням гарячих ножиць дозволяє прибрати переріз по всій довжині волосся. Пасмо скручується джгутом і обдувається гарячим повітрям, щоб кінчики підвелися і почали стовбурчитися. Розігрітий прилад знімає стирчать волоски і запаює їх. У методу є вагомий недолік: якщо не усунути причину перерізу, розшарування продовжиться.

    Мезотерапія для волосся — складна і дорога ін’єкційна процедура, яка вигідно відрізняється високою ефективністю. Косметолог вводить в шкіру голови лікувальні склади з поживними речовинами, амінокислотами і вітамінами. Суміш підбирається індивідуально, виходячи з проблеми пацієнтки. Для тривалого і стійкого результату доведеться зробити близько 10 сеансів.

    Що робити самостійно в домашніх умовах

     

    Щоб раз і назавжди позбутися від проблеми, потрібно змінити принципи догляду за волоссям. Перш за все, слід звернутися до трихолога або хорошого перукаря, який допоможе підібрати шампунь і бальзам. Після миття волосся потрібно обережно видаляти рушником, а не розтирати їх. Від сушки феном краще відмовитися, якщо це неможливо — слід використовувати холодний режим.

    Наносити шампунь потрібно безпосередньо на коріння волосся, а не на всі пасма. Вони промиється залишками кошти при змиванні. Мити голову рекомендується прохолодною водою: висока температура сприяє розшаруванню захисної кутикули. Хоча б 1-2 рази на тиждень слід обполіскувати волосся відварами трав — кропиви або ромашки.

     

    На стан волосся впливає раціон.

     

    Щоб підлікувати локони, доведеться відмовитися від шкідливої їжі — фастфуду, прянощів, копчення і жирних продуктів. Важливо підтримувати правильний питний режим. Доросла людина повинна щодня споживати близько 1,5–2 літрів рідини: звичайної або мінеральної води, відвару шипшини, домашніх морсів. Солодка газована вода, кава та магазинні соки потрапляють під заборону.

    Домашні маски

     

    Відновити слабкі січені волосся допомагає не тільки професійна уходовая косметика. Якщо немає грошей і часу на відвідування салону, можна обійтися народними засобами.

    Часто радять натуральні масла: вони глибоко живлять і зволожують волосся, запобігають подальше переріз та дають миттєвий результат. Найпростіший варіант — втерти в проблемні локони невелика кількість продукту. Підходять різні олії жожоба, лляна, кокосове, реп’яхову, мигдальне або обліпихова. Уникати потрібно тільки прикореневої зони.

     

    в домашних условиях

    В домашніх умовах для усунення посічених кінчиків можна використовувати желатин

     

    Ефективну кремову маску можна приготувати вдома. Хороший результат дасть масляна суміш. Рецепт:

    • 1,5 ч. л. твердого масла какао;
    • 1,5 ч. л. масла дерева ши;
    • по 10 мл мигдалевого і оливкової олій;
    • 1 ч. л. воску.

    Віск, масла ши і какао розігріваються на водяній бані до рідкого стану. Втручаються інші компоненти. Рідина переливається в суху чисту ємність з кришкою. Склад загусне і перетвориться в густий крем. Зберігати його можна до півроку. Наноситься він на кінчики волосся після миття, змивати не потрібно.

    Вдома легко приготувати склад, дія якого схоже на салонне ламінування. Для нього потрібні:

    • 30 г желатину;
    • 1 курячий жовток;
    • 200 мл води.

    Желатин заливають водою і залишають на півгодини. Якщо суміш виходить дуже густий, можна додати ще рідини. При наявності грудок доведеться прогріти складу в емальованому посуді. Після додавання жовтка склад ретельно збивається. Маску слід наносити на волосся по всій довжині. Повторювати 1 раз на тиждень протягом місяця.

    Читайте далі: як позбутися лупи