Як покращити стан вій в домашніх умовах

1064

Зміст:

  • Причини випадіння і стоншування
  • Рецепти для зміцнення ресницв домашніх умовах
  • Як поліпшити вії іншими способами
  • Завдяки чаруючий погляд жінки стає більш виразним і притягає. Але іноді після нарощування, частого використання косметики або через інших факторів вони стають слабкими, рідкісними і потребують зміцнення.

    Причини випадіння і стоншування

    Для поліпшення зовнішнього вигляду і підвищення власної привабливості представниці прекрасної статі використовують туш, що надає обсяг, нарощують вії або клеять на віки штучні. Це, безумовно, красиво, але може зробити шкідливий вплив на стан своїх, отриманих з народження, вій.

    Зміцнити вії можна народними засобами

    В середньому одна вія «живе» від 28 до 150 днів, потім випадає, а на її місці починає рости нова. Якщо стан вій знаходиться в нормі, зовні випадання практично не помітно. Але якщо воно занадто рясне, волоски рідшають, і це може відбуватися внаслідок використання дешевої косметики, при відсутності уходових заходів, при неправильному харчуванні або постійних стресах.

    Рецепти для зміцнення ресницв домашніх умовах

    Якщо ви не хочете самостійно готувати засіб для догляду за віями, можна придбати в аптеці спеціальні вітамінні суміші. Вони призначені для запобігання випадання, усунення ламкості, збільшення густини і зміцнення волосків.

    Зміцнюючі склади можуть бути у вигляді рідин, кремів або масел, сироваток, бальзамів.

    Також ви можете використовувати народні засоби. Добре підходить ромашковий відвар – змочіть в ньому ватний тампон і прикладіть до вій на 15 хвилин, створюючи компрес. Повторювати процедуру потрібно через день протягом кількох тижнів – до появи виражених результатів. Аналогічною дією володіє відвар шавлії і звичайний чорний чай без домішок.

    Як поліпшити вії іншими способами

    На ріст і стан вій впливає харчування. Якщо правильно вибудувати свій раціон, питання, як зміцнити вії, буде мучити вас набагато рідше. Додайте в меню більше м’яса, риби і овочів. Не зловживайте солодкими і гострими продуктами, відмовтеся від алкоголю і куріння хоча б на кілька тижнів.

    Хоча б раз на тиждень використовуйте якісні косметичні масла.

    Не забувайте щодня змивати косметику перед сном. Для цього використовуйте зволожуючі лосьйони, а не просто воду і мило. Очищення важливо не тільки для шкіри, але також для вій і брів.

    Зміцнити вії самостійно без відвідування салонів краси просто – достатньо обзавестися декількома уходовыми засобами і скорегувати раціон харчування. Натомість ви отримаєте бездоганний притягуючий погляд і здорові вії на тривалий час.