Як пояснити подрузі, що мені не потрібні речі, з яких виросла її дитина?

647

Молоді мами часто діляться з подругами дитячими речами, які стали малі їх дітям. Це звична і нормальна для багатьох практика. Адже діти швидко виростають, тому багато з приданого, зібраного з любов’ю і турботою, виявляється непотрібним.

Читайте також:Що з непотрібних вам речей можна швидше продати в Мережі?

Однак не всі раді приймати таку допомогу. У числі матусь, які прагнуть купувати первістку виключно нові речі, і користувачка під ніком в Мережі Kukla180714. Дівчина поділилася своєю історією про те, що їй буквально нав’язують непотрібні дитячі речі в подарунок.

Сто разів за час моєї вагітності в розмовах з подругою я говорила, що не хочу нічого б/у, – пояснює автор посту. – Що з одягу для малюка все, що потрібно, ми вже купили. Вона вирішила роздати речі своїх дітей, розклала все по пакетах і один приготувала про нашу честь.

Періодично поривається його принести, але поки до щастя не склалося. Підкреслює той факт, що пару бодиков вони навіть не встигли надіти.

А мені ось зовсім не потрібно. Не хочу я одягати на дитину одяг, яку вже хтось носив. Може я не права в чомусь, але для мене це принципове питання.

Як дохідливо пояснити це подрузі, щоб не образити?

Думка матусь розділилося. Були ті, хто відзначали, що вживані речі теж приносять користь:

Ой, я теж була така, як ти. А зараз беру речі у сестер і дуже цьому рада. Діти так швидко ростуть, така економія на одязі. При цьому у нас дуже дорога коляска і ліжечко. Я купую і нові речі на вихід. Але по будинку і у дворі ганяти б/у саме те. (SUGAR)

Наприклад, Альбіна, також розповіла про те, що «набрала речей у племінниці. Спати і по дому носити — шикарно. Мені інколи шкода нові речі, в яких можна на вулиці ходити». А автору поста вона запропонувала:

Раз ви гидуєте конкретно цими речами, то просто віддайте їх комусь, хто потребує.

Kukla180714 внесла ясність, пояснивши, що подруга-дарувальниця…

…дуже уважна і знає кожну свою річ. Будуть питання: «а що не носите?» «а ось це як раз?

Читайте також:Реальні історії: коли народження дитини стає тестом на дружбу

Подруги запропонували рішення:

Сказати, що дякую, але ми вже все купили що потрібно, місця для речей немає, віддай кому потрібніше. (Ксенія Гоголь)

Спасибі тобі велике! Але, наприклад, чоловік проти, не дозволяє. (Марія)

Не треба боятися когось образити. Просто скажіть, що речі не візьмете і вам не треба. На будь-який порив привезти речі повторюйте це. На розмови про те, що там нове і т. д., відповідайте, що це не важливо, вам не треба нічого нести. (Лурека Інеса)

Так і скажіть їй, що ми своїй дитині хочемо все нове. Я так всім говорила і не беру ні від кого старі речі, у нас дитина перший і ,можливо, єдиний тому ми так вирішили. (Шурочка)

А що ви порадите автору цього поста?

Всі фото: Depositphotos