Як правильно вибрати кращий інгалятор для домашнього використання?

622

Зміст:

  • Що це таке — інгалятор для лікування
  • Який вибрати інгалятор
  • Інгаляційний метод лікування захворювань має незаперечні переваги, тому педіатри часто призначають такий вид терапії. При цьому важливо заздалегідь дізнатися, як правильно вибрати найбільш безпечне і надійне пристрій. Різні види приладів можуть бути корисні або шкідливі при певних хворобах дихальної системи вибраних медикаментах.

    Що це таке — інгалятор для лікування

    Інгаляторами називають пристрої, що дозволяють доставляти лікарські речовини безпосередньо в органи дихальної системи. Перевагою такого методу терапії є висока ефективність лікувального впливу. Таблетки і капсули розсмоктуються в кишечнику і потрапляють в респіраторну систему опосередковано, в той час як інгалятор дає можливість транспортувати корисні речовини в легені і дихальні шляхи напряму. Ці пристрої використовуються для лікування запальних та інфекційних патологій різних органів.

    Інгалятор для домашнього використання повинен бути простим у застосуванні.

    Небулайзер — це переносний пристрій для проведення інгаляцій. Ліки зазвичай транспортуються в дихальну систему дитини у вигляді аерозолю. В результаті слизова оболонка органів відразу всмоктує діючі речовини, і терапевтичний ефект розвивається вже через кілька хвилин після застосування. Портативний пристрій для домашнього використання можна придбати в аптеці, однак перед цим необхідно уточнити особливості різних видів приладів.

    Який вибрати інгалятор

    Пристрої для проведення інгаляцій відрізняються способом перетворення лікарських речовин в пар. Від цього критерію залежить безпека та ефективність небулайзера. Кращий варіант терапії може підібрати тільки лікар, однак іноді батькам доводиться самостійно шукати пристрій.

    Основні види:

    • Парові інгалятори — пристрої, що перетворюють лікарський розчин у пар. Оснащені регулятором подачі пари і температури. Подібний пристрій має поставлятися разом з насадками для дітей. Перевагою приладу є низька ціна. До недоліків парових інгаляторів можна віднести низьку ефективність доставки ліків та ризик пошкодження слизової оболонки.

    • Інгалятори ультразвукового дії. Високочастотні коливання перетворюють ліки в аерозоль. Це пристрій вважається дуже ефективним, однак деякі медикаменти можуть бути зруйновані в ході роботи. Такі прилади не використовуються при необхідності введення гормонів.

    • Компресорний інгалятор. Принцип роботи цього пристрою дозволяє зберігати структуру лікарських речовин. Також такі прилади відрізняються надійністю і простотою в застосуванні.

    Зазначені плюси і мінуси повинні бути основними орієнтирами при виборі пристрою. Не існує універсальних інгаляторів, придатних для лікування будь-якого захворювання. Необхідно враховувати вид застосовуваних медикаментів і технічні недоліки приладу.

    Таким чином, тільки лікар може точно підказати, як вибрати інгалятор для дитини. Батьки повинні звертати увагу на принцип роботи приладу і можливі ризики.

    Читайте далі: інгаляції з мінеральною водою