Як правильно застосовувати лавандова олія для волосся

935

Зміст:

  • Користь лавандового масла для волосся
  • Лавандова олія для волосся: застосування
  • Протипоказання до використання лавандового масла для волосся
  • Народні рецепти з лавандовим маслом
  • Лавандова олія для волосся від вошей
  • Де купити масло лаванди
  • Лавандова олія відома своїми корисними властивостями відносно волосся – воно не тільки живить і зміцнює їх, але і оздоровлює шкіру голови, що грає важливу роль у боротьбі за красу зачіски.

    Користь лавандового масла для волосся

    Лавандова олія використовується в медицині, і в косметології. Воно допомагає боротися з недоліками шкіри і волосся. Оскільки ми розглядаємо застосування саме у відношенні волосся, можна виділити кілька корисних властивостей.

    Лавандова олія для волосся дуже корисно

    Користь олії для волосся носить як лікувальний, так і естетичний характер:

    • поліпшення загального стану і зовнішнього вигляду волосся;
    • утранение ламкості і зневоднення;
    • прискорення росту волосся;
    • насичення цибулин вітамінами та поживними речовинами;
    • позбавлення від лупи;
    • усунення лущення і подразнення шкіри голови;
    • створення здорового блиску;
    • збільшення густоти волосся;
    • підвищення пружності зачіски.

    У багатьох шампунях, інших уходових засобах, які можна знайти на полицях аптек і магазинів, вже міститься лавандова олія – така косметика дійсно дуже добре позначається на волоссі.

    Лавандова олія для волосся: застосування

    Лавандове масло можна використовувати по-різному, ось найпростіші способи використання:

    • Додайте 2-3 краплі масла в шампунь або бальзам для волосся і помийте голову, як звичайно.
    • Нанесіть масло на всю довжину волосся, а через півгодини змийте його звичайним шампунем.
    • Перед сном нанесіть на гребінець невелику кількість олії і розчешіть волосся по всій довжині, продовжуючи процедуру не менше 10 хвилин. Це не тільки зміцнить волосся, але і приведе в порядок нервову систему.

    Також масло лаванди можна використовувати в складі різних народних рецептів, про які ми поговоримо трохи нижче.

    Протипоказання до використання лавандового масла для волосся

    Масло лаванди, як і інші косметологічні засоби, має ряд протипоказань, до яких відносяться:

    • наявність алергії на лаванду;
    • прийом препаратів, що містять у складі йод і залізо;
    • недокрів’я і анемія;
    • перший триместр вагітності;
    • гіпотонія;
    • проходження хіміотерапії.

    Якщо раніше ви ніколи не використовували лавандова олія, спочатку потрібно провести алергічний тест. У чайну ложку звичайного соняшникової олії додайте 2-3 краплі лавандового, а потім нанесіть на згин ліктя. Якщо через добу з шкірою все в порядку – не проявилася висип, немає почервонінь, то можна наносити засіб на волосся.

    Народні рецепти з лавандовим маслом

    Лавандова олія є компонентом багатьох народних рецептів, і найпоширеніший з них – маска для посилення росту волосся. Для її приготування змішайте 3 ч. л. оливкової олії і 5 крапель лавандової олії, з’єднайте з жовтком одного яйця. Суміш нанесіть на корені, а потім рівномірно по всій довжині волосся. На голову надягніть поліетиленову шапочку, а зверху – махровий рушник. Через півгодини помийте голову шампунем.

    Використовувати будь-які маски краще відразу ж після приготування, інакше їх корисні властивості можуть зникнути.

    Для зміцнення волосся, прискорення їх росту та запобігання випадіння можна використовувати маску з червоним перцем. Змішайте 1 ст. л. реп’яхової олії, 1 ст. л. касторової олії, 2 жовтки, 2 ст. л. рідкого меду, 6 крапель лавандового масла і 1 ч. л. настоянки червоного перцю. Суміш потрібно нанести на волосся, приділяючи особливу увагу кореням – склад в них необхідно втирати дуже ретельно. На голову надягніть поліетиленову шапочку, а потім – махровий рушник. Через 1-2 години вимийте голову звичайним способом. Настоянку червоного перцю можна придбати в будь-якій аптеці.

    Кондиціонер з маслом – відмінний спосіб зробити свої волосся слухняним, м’якими і блискучими. Змішайте по 1 ч. л. сухих трав ромашки, хмелю, липи, кропиви, шавлії і березових бруньок, залийте суміш 500 мл окропу, накрийте кришкою і залиште на годину. Потім додайте 5 крапель лавандового масла і 2 ч. л. яблучного оцту. Кондиціонером необхідно обполіскувати волосся після миття.

    Будь-які маски краще робити 2-3 рази в тиждень. Регулярність – це запорука швидкого і якісного результату.

    Щоб наситити сухі волосся, можна використовувати маску з мигдальним маслом. Змішайте 3 жовтки яєць, 3 ст. л. мигдального олії і 5 крапель масла лаванди. Засіб потрібно нанести по всій довжині, приділяючи особливу увагу кінчикам, а через 40 хвилин змийте шампунем.

    Для додання волоссю здорового блиску можна змішати 2 ст. л. реп’яхової олії, 1 жовток, 2 краплі олії іланг-ілангу і стільки ж олії рожевого дерева, а також 4 краплі лаванди. Маска наноситься на шкіру голови і коріння, а потім розподіляється по всій довжині. Через 30 хвилин її необхідно змити звичайним способом.

    применениеЗастосування лавандового масла дуже просте

    Для жирного волосся необхідні кошти з невеликим вмістом олії – щоб уникнути інтенсивної вироблення шкірного сала. Можна взяти по 1 ст. л. лимонного соку, чистої води, яблучного оцту і відвару календули, змішати їх з порошком аспірину і активованого вугілля і 10 краплями лавандового масла. Засіб потрібно нанести на шкіру голови і всю довжину волосся на півгодини. На голову надягніть поліетиленову шапочку і махровий рушник. Після цього змийте засіб шампунем. Отримати порошок аспірину і активованого вугілля можна, подрібнивши по одній таблетці.

    Лавандова олія для волосся від вошей

    Лавандова олія, як і будь-які інші косметичні масла, ефективно тільки для профілактики педикульозу, але не для його лікування. Як профілактичний засіб масло володіє дуже різким запахом, який відлякує вошей. Але якщо шкідники вже завелися на голові, воно не допоможе, оскільки у них є міцний хітиновий панцир, з-за якого активні компоненти не можуть потрапити всередину.

    Те ж можна сказати і про гнидах – масло лаванди не здатне їм нашкодити. Гниди захищені спеціальним шаром, який не пропускає активні речовини всередину.

    Масло – це відмінний засіб для заспокоєння шкіри після виведення вошей. Воно знімає свербіж і дезінфікує пошкоджені місця.

    Варто відзначити, що це засіб все ж здатне зробити паразитів менш активними й рухливими – після його застосування шкідників простіше видалити з волосся за допомогою гребінця з частими зубами. Але все ж в якості основного засобу краще використовувати аптечний препарат.

    Для профілактики появи паразитів масло можна використовувати в складі одного з вищевказаних рецептів. Ви виконайте відразу два пункти – проведете профілактику від вошей і зміцните волосся і шкіру голови.

    Де купити масло лаванди

    Придбати лавандове масло можна як в аптеці, так і в косметологічному магазині. Зверніть увагу, щоб у складі не було компонентів, які можуть викликати у вас алергію. Якщо ви вибираєте шампунь та інші уходовые кошти, ви можете купити таке, у складі якого вже є лавандова олія.

    Варто масло недорого, але справляє помітний ефект. Це один з кращих способів підтримки волосся у відмінному стані без дорогих салонних процедур. Використовуйте масло за призначенням, не нехтуйте протипоказаннями, робіть маски регулярно, і ефект не змусить себе чекати.

    Також цікаво почитати: ліфтинг маски для обличчя