Як прибрати живіт після кесарева розтину?

1924

Зміст:

  • Чому залишається великий живіт після кесарева
  • Як прибрати живіт в домашніх умовах
  • Вправи і спортивні заняття, які допоможуть прибрати живіт
  • Живіт після природних пологів йде повільно, але після кесаревого цей процес вимагає ще більшого часу. Щоб прибрати живіт після кесарева розтину власними силами, приготуйтеся до важкої і тривалої роботі.

    Чому залишається великий живіт після кесарева

    Після операції живіт має різну форму. При вертикальному розрізі складки утворюються по обидві сторони рубця, а при горизонтальному — валик шкіри просто нависає над рубцем. У будь-якому випадку це негарно.

    Прибрати живіт після кесарева можна в домашніх умовах.

    Причин появи живота після операції кілька:

  • Жир. Під час вагітності, навіть якщо ваша вага була в нормі, збільшується жировий прошарок. Це відбувається з-за впливу гормонів при виношуванні дитини.
  • Матка. Разом з дитиною при виношуванні зростає і матка. Вона збільшується в розмірі до 500 разів. Щоб повернутися у свій нормальний стан, їй знадобиться кілька місяців.
  • Шкіра. Під час вагітності шкіра розтягується. Особливо це помітно, якщо майбутня мама переїдала або плід був великим.
  • Діастаз. У період виношування м’язи живота можуть розійтися по середній лінії. Це дає опуклість і в’ялість.
  • Рубець. Після операції утруднюється відтік рідини в цій області. Тому живіт може походити на навис валик.
  • Відновлення. Після кесаревого розтину період відновлення триває довше, ніж після нормальних пологів. Не можна швидко приступати до спортивних занять і активно рухатися. Це означає, що жир йде повільніше.
  • Часто причиною появи живота є кілька факторів одночасно.

    Як прибрати живіт в домашніх умовах

    Щоб прибрати живіт, підійдіть до вирішення цього питання комплексно. Одиничні дії не принесуть ніяких результатів.

    Отже, прибрати обвислий живіт після кесарева розтину допоможуть:

    • післяпологовий бандаж;
    • грудне вигодовування;
    • правильне харчування;
    • прогулянки;
    • бодіфлекс;
    • фізичні навантаження;
    • масаж.

    Кожен день робіть щось для свого преса.

    Бандаж після операції надягають тільки після консультації з лікарем. Якщо немає протипоказань, його можна носити вже через 1-5 днів після операції. Бандаж являє собою широку еластичну стрічку, яка має спеціальну вставку. Він втягує живіт, не дає шкірі розтягуватися. Крім того, стимулює скорочення матки, допомагаючи їй швидше повернутися до своїх розмірах.

    Існує також спеціальне тягне білизну, яка допомагає прибрати відвислий живіт. Такі трусики або шорти не мають швів, тому не натирають шкіру і дозволяють рубцю після операції швидше зажити. Купуйте білизну і бандаж виключно за розміром. Занадто маленький розмір буде доставляти незручність при ходьбі. У цій ситуації краще взяти річ побільше, щоб бандаж або білизна не перетягували шви на животі.

    БыстроГодування груддю швидко прибере відвислий живіт.

    Годування грудьми також допомагає прибрати живіт. При вигодовуванні організм виробляє гормон окситацин, який змушує матки скорочуватися і зменшуватися в розмірах. Крім того, для виробництва молока організм витрачає велику кількість енергії і тому легко прощається з жиром.

    Поки фізичні навантаження під забороною, більше гуляйте з малюком. Щоденна ходьба допомагає спалювати калорії у всьому організмі, в тому числі і на животі. Краще прогулюватися по доріжці в парку, ніж по асфальту або мостовий плитці.

    Харчування – це ще один головний фактор, який допоможе прибрати живіт. Виключайте з раціону випічку і солодощі. Однак голодування і строгі дієти також неприпустимі. Може порушитися процес лактації. Переходьте на відварене м’ясо або курячі грудки на грилі. Більше свіжих салатів і фруктів.

    Не забувайте і про зовнішній догляд. Контрастний душ допомагає шкірі скоротитися і стати більш пружною. Використовуйте м’які натуральні скраби, коли шов остаточно заживе. Робіть обгортання з морських водоростей, які додадуть живота тонус. Виконуйте масаж м’якими круговими рухами. Застосовуйте масло для вагітності або зволожуючий крем для масажу.

    Вправи і спортивні заняття, які допоможуть прибрати живіт

    Бодіфлекс, дихальна гімнастика «вакуум» допомагають прибрати живіт за короткий термін при мінімальних зусиллях. «Вакуум» виконуйте вранці до сніданку. Вдихніть і надуйте живіт. Повністю видихніть повітря і постарайтеся максимально втягнути живіт. Уявіть, що ви хочете притягнути живіт до хребта. Цю затримку на видиху поступово збільшуйте у часі. Вправа «вакуум» починайте робити лежачи на спині, потім продовжуйте стоячи.

    При заняттях спортом не використовуйте додаткове навантаження, гантелі або бодибард. Всі вправи виконуйте зі своєю вагою.

    Тільки гінеколог скаже, коли безпечно починати спортивну навантаження. Зазвичай у перші 3 місяці – це дуже легкі заняття. Цілеспрямовано працювати над пресом з великими навантаженнями після кесаревого не рекомендується весь перший рік. При прокачуванні преса великий ризик розбіжності швів.

    Починайте з самих простих занять на прес, щоб не нашкодити собі:

  • Повільно втягуйте живіт до максимуму, утримуйте його в такому положенні 2-5 сек і повільно розслабляйте. Виконуйте вправу, розташувавшись на боці. Якщо ви одночасно будете годувати дитину, то м’язи матки і живота будуть додатково скорочуватися. У перший день заняття зробіть 5 повторень. Потім щодня додавайте 1 повторення і доведіть цю цифру до 20.
  • Гарного ефекту можна досягти, поклавши дитину до себе на живіт. Ляжте на спину і трохи зігніть ноги. Зробіть вдих, випинаючи живіт. При видиху розслабтеся: дитина буде як наповнювач для живота. Починайте з 5 повторень і поступово доведіть до 15.
  • Ляжте на килимок. Зігнуті в колінах ноги поперемінно підтягніть до грудей. Зробіть по 10 разів для кожної ноги.
  • Ляжте на підлогу і щільно притисніть поперек до підлоги на 5 секунд, потім розслабтеся. Повторіть 20 разів.
  • Ці вправи не дають велике навантаження, але при регулярному виконанні коригують область талії.

    ОбвисшийОбвислий живіт легко прибрати за допомогою спорту.

    Через 3 місяці після операції з дозволу лікаря переходите до більш складним фізичним навантаженням.

    • Ляжте на спину і зігніть ноги. Починайте повільно втягувати живіт. У кожній точці затримуйтеся на 3-5 секунд. В останній точці живіт повинен бути втягнутий максимально. Повторіть дію у зворотному порядку: від більш напруженого преса повільними етапами переведіть його в повністю розслаблений стан.
    • Виконуйте вправу планка. При цьому підході не тільки живіт, але руки, ноги і сідниці. Ляжте на живіт і упріться в підлогу ліктями. Підніміть корпус на ліктях і максимально втягніть живіт. Тіло повинне утворювати пряму лінію. Починайте тримати планку з 5 сек. Це час поступово доведіть до 60. Кількість повторів – 10.
    • Робіть місток. Ляжте на спину і зігніть ноги в колінах. Повільно піднімайте таз і повільно опускайте його вниз. Живіт максимально втягніть. Повторіть 8-10 разів.
    • Лежачи на спині виконуйте вправу «велосипед» протягом 3-5 хвилин.
    • Ляжте на спину і розводьте прямі ноги в сторони. Поперек тримайте притиснутою до підлоги. Повторювати 10-15 разів.

    Для того щоб прибрати живіт, займіться також йогою. Спеціальні дихальні вправи добре підтягують передню черевну стінку.

    Пам’ятайте, що бездумна гонитва за пружним пресом може лише нашкодити. Займайтеся повільно, поступово нарощуючи число повторень і складність виконання. При найменших нездужання звертайтеся до лікаря.

    Читайте також: як прибрати жовтизну з волосся