Як прибрати жир зі спини в домашніх умовах

649

Зміст:

  • Причини виникнення зональних жирових відкладень
  • Дієтичні рекомендації
  • Які фізичні навантаження необхідні, щоб прибрати жирові складки зі спини
  • Антицелюлітний масаж та косметичний обгортання
  • Хірургічний метод
  • Висновки
  • Жир на тілі людини відкладається нерівномірно. Одна з найбільш проблемних зон — області спини та талії. Нерідко процес захоплює пахвові западини і підлопаткові зони. Щоб прибрати жир зі спини, слід комплексно підходити до проблеми, так як вирішити її можна тільки за допомогою дотримання дієти та щоденного виконання комплексу силових і кардіо-тренувань. Щоб ефективно прибрати зайвий жир зі спини потрібно змінити раціон харчування і додати фізичні навантаження

    На додаток до основних способів використовуються антицелюлітний масаж і процедури обгортання. Все це можна проводити як в спеціалізованих косметичних салонах, так і в домашніх умовах. Головне слід знати, що результат можна отримати, тільки неухильно дотримуючись курсу.

    Причини виникнення зональних жирових відкладень

    Причиною відкладення жиру на спині найчастіше буває загальний надлишок ваги. Проте у деяких жінок, навіть на тлі підтягнутого живота і відсутності ознак ожиріння можуть виникати жирові складки на спині і в зоні пахв.

    Це може бути наслідком ряду причин:

  • Затяжний стрес. Кортизол — гормон, що виробляється у відповідь на збільшення адреналіну і допомагає впоратися зі стресом, сприяє жировим відкладенням в області спини і боків.
  • Гормональні порушення в організмі. Гіпотиреоз і низький рівень тироксину в організмі ведуть до порушення жирового обміну, сприяють млявості великих м’язів, в тому числі і м’язів спини, що призводить до виникнення жирових складок.
  • Офісна робота. Коли людина довгий час повинен перебувати в сидячому положенні, починаються застійні процеси в спині. М’язи спини слабшають, втрачають пружність. У них легко виникають жирові депо.
  • Спадкова особливість. Нерідко у жінок з однієї сім’ї відзначається схильність до накопичення зайвих жирових відкладень в певних зонах тіла. Але частіше, це не генетика, а результат традиційних харчових пристрастей в сім’ї.
  • Дієтичні рекомендації

    Дівчина, задумывающаяся про те, як прибрати жир зі спини, повинна переглянути свій харчовий раціон. При цьому сідати на жорсткі дієти не варто, ті кілограми, які вдасться скинути при голодуванні, швидко повернуться при переході на звичне харчування. Крім того, під час недостатнє надходження їжі виникає стрес, організм переходить на екстрений режим створення енергетичних запасів, що сприяє ще більшому відкладенню жиру.

    Для того щоб ефективно боротися з жировими відкладеннями необхідно:

    • регулярно і раціонально харчуватися, не допускаючи переїдання;
    • меню повинне містити велику кількість вітамінів і достатню кількість мікроелементів;
    • виключити з раціону жирну, смажену їжу, солодощі, здобну випічку;
    • дотримуватися питний режим, випиваючи в день не менше 2 літрів рідини, можна пити свіжовичавлені соки, несолодкий зелений чай, мінеральну воду без газу;
    • їжа повинна бути варена, або приготована на пару.

    согнатьЩоб зігнати зайві жирові відкладення зі спини необхідно щодня виконувати силові вправи

    Які фізичні навантаження необхідні, щоб прибрати жирові складки зі спини

    М’язовий каркас спини представлений великими поперечно-смугастими м’язами. Появу жирових складок на спині – це порушення співвідношення між жирової і м’язової тканиною. Єдиний спосіб відновити порушену рівновагу – дати підвищене навантаження на м’язи спини, тим самим збільшивши їх силу і тонус.

    Для подібних цілей використовуються силові навантаження та кардіо-тренування. У комплексі використовуються вправи з обтяженнями. Найпростішими з яких є 2-3-кілограмові гантелі.

    З ними виконуються махи в сторони, вперед, вгору. Для того щоб заняття були результативними, кожна вправа виконується не менше 12 разів по три підходи.

    Крім тренувань з обтяженнями, вдома можна взяти на озброєння такі види силових навантажень:

    • віджимання від підлоги;
    • планка;
    • зворотна планка.

    Ці вправи дозволяють опрацювати м’язи спини і надати їм красивий рельєф.

    З силовими можна поєднувати кардіо-тренування, що забезпечують адекватну навантаження на ССС, суглоби і зв’язки. Займатися подібним краще на спортивному майданчику або в тренажерному залі.

    Використання тренажерів допомагає забезпечувати різні нагрузкиво час занять. Найбільш часто використовуються:

    • велотренажер;
    • бігова доріжка;
    • гребний тренажер.

    Антицелюлітний масаж та косметичний обгортання

    Гарним доповненням до дотримання правил харчування та фізичним тренуванням буде антицелюлітний масаж. Він прискорить процес позбавлення від непривабливих жирових складок, зміцнить м’язи спини.

    Можна виконувати даний вид масажу за допомогою спеціальної масажної губки, при цьому потрібно прагнути масажувати підшкірну жирову прошарок, що досягається шляхом натискання і посиленого розтирання.

    Антицелюлітний масаж чергують з використанням сольових скрабів. Вони швидко показують видимі результати, якщо їх поєднувати з процедурою обгортання.

    Дана процедура активізує лимфоток, прискорює розщеплення жирових клітин. Для обгортання використовують аптечні склади на основі морських водоростей, шоколаду, рослинних олій. Завдані лікувальні склади покривають харчовою плівкою і загортають махровим рушником на 30 хвилин.

    Хірургічний метод

    Ліпосакція спини — ефективний спосіб позбутися від зайвого жиру. Цей метод позбавляє від необхідності докладати зусилля, але він показаний далеко не всім. При проблемах з серцем і судинами, порушення згортання крові, захворюваннях печінки ліпосакція протипоказана. Крім того, це досить дорога операція.

    Висновки

    Прибрати жирові складки зі спини — завдання, що вимагає значних зусиль. Але і після того як жирові складки підуть, щоб не відбулося рецидиву, необхідно продовжувати правильно харчуватися і підтримувати фізичну активність.

    Читайте також: як швидко зменшити талію