Як приготувати кавовий скраб для тіла в домашніх умовах

768

Зміст:

  • Корисні особливості кавовій гущі
  • Правила приготування і використання
  • Як зробити скраб самостійно
  • Натуральна мелена кава входить до складу багатьох промислових косметичних засобів. Він допомагає боротися з целюлітом, використовується для поліпшення стану шкіри обличчя, тонізує. Приготувати кавовий скраб для тіла можна і в домашніх умовах, правильно підібравши додаткові компоненти кошти.

    Корисні особливості кавовій гущі

    Косметичні засоби з кавової гущі діють у декількох напрямках. При терті вони механічно дратують шкіру, що призводить до посилення мікроциркуляції, розширення судин. Поліпшується відтік крові від зони нанесення, зникає міжклітинний набряк і застій рідини. Разом з нею з тканин йдуть токсичні продукти метаболізму, а приплив крові забезпечує надходження кисню і поживних речовин.

    Кавовий скраб для тіла в домашніх умовах бореться з целюлітом

    У складі меленої кави багато корисних речовин, які володіють наступними властивостями:

  • Ефірні масла. Прискорюють обмінні процеси, тканини починають витрачати більше енергії, тому жир не затримується в клітинах.
  • Хлорогенова кислота – сприяє розщепленню жирових відкладень.
  • Вітаміни. Мають антиоксидантну дію, захищають клітини від вільних радикалів, стимулюють регенерацію.
  • Після використання кавового скрабу шкіра розгладжується, стає пружною і підтягнутою. В ній нормалізується баланс рідини, зникають набряки.

    Целюліт, або як ще його називають «апельсинова кірка», може виникати у жінок з будь-якою вагою, іноді він проявляється при різкому схудненні. Патологічний процес пов’язаний з неправильним розподілом підшкірного жиру. Після використання скрабу з кави стан шкіри значно поліпшується, а прогресування целюліту зупиняється.

    Скраб і інші косметичні засоби від целюліту можуть допомогти лише на 1-2 стадії захворювання.

    Якщо «апельсинова кірка» перейшла в 3-4 стадію, коли між жировими клітинами з’явилася сполучна тканина, зовнішні засоби неефективні.

    Крім боротьби з апельсиновою кіркою і ліфтинг-ефекту, скраб виступає в якості ароматерапії. Запах натурального кава володіє тонізуючою дією, допомагає зібратися з думками, стимулює розумову діяльність і пам’ять.

    Правила приготування і використання

    Щоб приготувати кавовий скраб для тіла в домашніх умовах, необхідно придбати натуральний якісний кави. Якщо є зерна, аромат готового косметичного засобу в кілька разів сильніше, а ефективність вище за рахунок збереження ефірних масел і корисних речовин.

    из кофейной гущиСкраб з кавової гущі можна легко приготувати своїми руками

    Мелена кава не обов’язково повинен бути дорогим, але продукт з терміном придатності використовувати не можна. Деякі воліють застосовувати для скрабу зелений кави. Це зерна звичайного напою, які попередньо не обсмажувалися. Тому в них крім хлорогенової кислоти міститься велика кількість інших корисних речовин. Вважається, що в зелених зернах багато мінералів, дубильних компонентів, вітамінів. Користь від процедури теж зросте.

    Не можна застосовувати для приготування скрабу кавовий напій з цикорію, розчинної кави або обсмаженого ячменю. Вони не мають властивості натуральної кави, тому неефективні.

    Кава не викликає алергічних реакцій. Якщо дівчина вже тривалий час п’є цей напій і не відчуває симптомів алергії, додаткові тести на шкірі не потрібні. Виняток – випадки, коли у скраб додаються додаткові особливі речовини, ефірні масла.

    Також потрібно дотримуватися наступних рекомендацій:

  • Готувати скраб з використаної кави, його крупинки більш м’які і не травмують шкіру.
  • Застосовувати зерна середнього помелу, для чутливої шкіри використовувати тільки дрібний помел.
  • Для приготування скрабу для обличчя і шиї не можна використовувати зерна, змелені самостійно, вони занадто великі і грубі, для цих цілей підходить для кави турки.
  • Вибирайте сорт арабіка, так як у нього частки більш ніжні, ніж у робусти.
  • Протипоказано робити скраби на ділянках шкіри з ранами, гнійничкові інфекціями, запаленням, акне або фурункулами. Якщо нещодавно був опік або інше поранення, яке вкрилося ніжним епідермісом, дратувати його за допомогою грубих косметичних засобів також не можна.

    Як зробити скраб самостійно

    Антицелюлітний скраб можна приготувати з свіжої кавового макухи, змішаного з невеликою кількістю гелю для душу. Ним обробляють чисту, попередньо розпарену шкіру протягом декількох хвилин легкими масажними рухами. Для посилення ефекту застосовується масажна рукавиця або спеціальна щітка. Після процедури складу змивають теплою водою і намазують кремом.

    Для схуднення і лімфодренаж можна приготувати багатокомпонентний скраб:

    • кавова гуща – 100 г;
    • морська сіль – 100 р;
    • оливкова олія – 10-20 мл

    Всі компоненти потрібно змішати в сухий мисці. Наносити на область сідниць, стегон легкими масажними рухами після прийняття душу. Після змити і нанести будь-який живильний крем.

    Ефективний аналогічний за складом скраб, але користь в ньому додає блакитна глина. Вона допомагає виводити токсичні речовини, покращує метаболізм. Косметичний засіб після масажу можна залишити на кілька хвилин, потім змити теплою водою. Якщо використовувати дрібно мелену каву, таку маску дозволено наносити на обличчя.

    Незалежно від рецепту скрабу, кава для нього заварюють і кип’ятять кілька хвилин. Молоко, цукор або вершки при приготуванні використовувати не можна.

    Своїми руками можна приготувати розігріваючий скраб для тіла. Для цього в стандартну суміш з солі і кавового макухи додають кілька ложок перцевої настоянки. При використанні такого засобу нудно дотримуватися обережності, застосовувати для нанесення рукавички і уникати попадання на обличчя або в очі.

    Маски і інші косметичні засоби на основі кавової гущі допомагають боротися з жировими відкладеннями, підтягують і омолоджують шкіру. Виражений ефект досягається при правильному харчуванні, дотримання водного режиму і помірному фізичному навантаженні.

    Читайте також: кава при грудному вигодовуванні