Як психологічно розташувати до себе будь-якої людини

1552

Зміст:

  • Як справити хороше враження на незнайому людину
  • Як викликати симпатію у негативно налаштованого людини
  • Як налагодити стосунки в компанії
  • Як розташувати до себе людину, застосовуючи методи НЛП
  • Людина – істота соціальна, він не може прожити без спілкування. На роботі, в сім’ї, в колі друзів йому необхідно налагоджувати успішні відносини. Існує безліч методик, як розташувати до себе людину, які допомагають знайти спільну мову, викликати довіру і симпатію з боку оточуючих.

    Як справити хороше враження на незнайому людину

    Щоб завоювати прихильність незнайомця, потрібно слідувати рекомендаціям психологів. Одна з найбільш простих – запам’ятовуйте імена тих, з ким спілкуєтеся, і як можна частіше використовувати їх під час бесіди. Таким чином, незнайомі люди на несвідомому рівні відчують довіру до вас.

    Щоб розташувати співрозмовників при першій зустрічі потрібно проявити доброзичливість, посміхатися

    Проявляйте зацікавленість і стаєте активним слухачем. При першій зустрічі не обов’язково самому багато говорити, достатньо надати увагу до свого партнера, слухати його з непідробним інтересом.

    Робіть співрозмовникам компліменти. Це повинна бути щира похвала, в той час як награна відверті лестощі, навпаки, викличе негативний настрій по відношенню до вас у незнайомої людини.

    Жести і міміка не менш важливі, ніж слова.

    Щоб психологічно розташувати незнайомця, потрібно дивитися йому в очі і щиро посміхатися. Розглядаючи стіни і стелю, позіхаючи під час бесіди, схрещуючи руки або ноги, людина створює про себе неприємне враження. Подібним чином на мові жестів він говорить іншим, що бажає піти від контакту.

    Як викликати симпатію у негативно налаштованого людини

    Вищий клас комунікабельності – уміння знайти спільну мову з людиною, яка спочатку не готовий до діалогу, налаштований вороже по відношенню до свого співрозмовника.

    Щоб налагодити контакт з людиною, яка тебе ненавидить, потрібно спробувати використовувати гумор. Добродушні жарти, а в деяких випадках і самоіронія, здатні «розтопити лід» в самій безнадійної ситуації. Гарне почуття гумору допомагає в розмові з закритими, агресивними людьми.

    Якщо при спілкуванні все-таки назріває конфлікт, потрібно перевести тему розмови, висловити розуміння почуттів співрозмовника.

    Ще один із способів – підняти самооцінку співрозмовника. Часто за негативним настроєм криється закомплексованість і невпевненість людини у власних силах. Щоб завоювати його розташування потрібно проявити до нього повагу, підняти самооцінку. Для цього можна скористатися фразами: «Спасибі, що ви повідомили мені цінну інформацію», «Мені є чому у вас повчитися», «Ви говорите дуже важливі речі».

    Пригостити співрозмовника смачною їжею або напоєм. Одну людину приємно обрадує смачне частування. При цьому, не обов’язково накривати стіл. Досить буде шоколадки, цукерки або чашки гарячої кави. Мимоволі прийнявши від вас такий жест щедрості, співрозмовник пом’якшиться, проявить своє розташування.

    Як налагодити стосунки в компанії

    Співробітник, який тримається в колективі один, часто страждає від нестачі допомоги, брак інформації. Однак налагодити взаємини з колективом – завдання непросте, на яку потрібно багато часу і сил.

    при общенииПри спілкуванні з колегами потрібно бути ввічливим і тактовним

    Для того, щоб знайти спільну мову, опинившись в новому колективі:

    • приймайте участь у корпоративному відпочинку та позаурочних заходах;
    • поважайте колег і прислухайтеся до їхніх порад;
    • відмовтеся від критики і повчань, якщо це не входить в список ваших посадових обов’язків;
    • відшукайте однодумців, близьких вам за віком чи за посадою людей;
    • не перекладайте на інших власні обов’язки;
    • більше посміхайтеся і жартуйте.

    Від хороших взаємин в компанії підвищується працездатність працівника. Він менше втомлюється на роботі, отримує від неї задоволення.

    Як розташувати до себе людину, застосовуючи методи НЛП

    Методики НЛП – нейролінгвістичного програмування – теж дозволяють швидко і легко розташувати до себе співрозмовника:

    • Говоріть більше про нього, ніж про себе. Необхідно змістити фокус уваги з себе коханого на співрозмовника. Замість того, щоб намагатися подати себе у вигідному світлі, потрібно цікавитися роботою, здоров’ям, сім’єю, хобі свого опонента. «Як ви ставитеся до цієї ситуації», «Чим ви цікавитеся більше всього», «Яку музику полюбляєте слухати» — подібних питань потрібно задавати якомога більше.
    • Здійсніть незначну помилку. Дайте можливість співрозмовнику вас поправити, викрити в допущенні помилки. Від цього він відчує себе більш значущим, впевненим. Відчувши власну перевагу, опонент розслабитися, зніме напругу і, швидше за все, відкриється для діалогу.
    • Попросіть людини про невелику послугу. Можна попросити підказати час, вказати вірний маршрут, постежити за речами протягом декількох хвилин. Головне, щоб прохання була необтяжливою для співрозмовника, привернула його увагу і спровокувала контакт.

    Основою для НЛП є психологія вербального і невербального поведінки людей. Ці методики дійсно працюють при правильному їх застосуванні. Однак зловживати НЛП все ж не варто.

    Навчившись швидко і легко налагоджувати стосунки з оточуючими, людина буде почувати себе комфортно в будь-якій компанії, викликати довіру і справляти добре враження.

    Читайте в наступній статті: чи існує дружба між чоловіком і жінкою