Як підтягти обвислі шкіру після схуднення в домашніх умовах

834

Зміст:

  • Харчування і питний режим
  • Обгортання
  • Масаж
  • Фізичні вправи
  • Дієтологи не рекомендують втрачати більше 5 кг в місяць. Однак, привабливі монодієти, різкі обмеження в харчуванні, щоденні заняття спортом можуть призвести до різкого скидання ваги, що згубно позначається на стані тіла. Тому багато хто цікавиться, як підтягнути шкіру після схуднення і закріпити результат виснажливих дієт і тренувань.Як підтягнути шкіру після схуднення за допомогою харчування

    Харчування і питний режим

    Щоб повернути тонус шкірі після різкого або сильного (більш ніж на 15 кг) схуднення, потрібно налагодити режим харчування і споживати достатню кількість води. Найкраще, якомога раніше, ще під час дієти включити в раціон рослинну і тваринну білкову їжу, жири, масла, горіхи і морепродукти. Для кращого засвоєння мікроелементів потрібно приймати пробіотики і вітамінні комплекси, розраховані спеціально для періоду схуднення.

    Позбутися від провисання шкіри відразу не вийде. Якщо регулярно споживати продукти, багаті Омега-3 та іншими амінокислотами, цинком, залізом, кремнієм, відбудеться поступове відновлення.

    Прийом достатньої кількості води допомагає правильно худнути і ефективно відновлюватися після стресу. Тому намагайтеся пити не менше 2,5 л на день без урахування чаю, цукру і бульйону. Щоб не виникало набряків, на час обмежте споживання солі.

    Обгортання

    Обгортання дозволяють швидко підтягти шкіру, підвищити її еластичність, прибрати целюліт, наситити дерму корисними вітамінами та мікроелементами. Процедуру можна проводити в домашніх умовах кілька разів на тиждень. Оздоровчий курс триває не більше місяця.

    Для обгортань використовують такі продукти:

    • мед і червоний перець;
    • чорна глина;
    • ефірні олії мандарина, апельсина, ялівцю, бергамота, грейпфрута, розмарину;
    • шоколад;
    • кавова гуща і гірчичний порошок;
    • желатин з трав’яним відваром;
    • дріжджі;
    • яблучний оцет;
    • свіжоприготовані натуральні фруктові пюре.

    Вибраний продукт необхідно масажними втирающими рухами нанести на проблемні ділянки, після чого обернути тіло харчовою плівкою. Процедура триває від 30 хвилин до 1 години. Якщо ви відчули сильне печіння, відразу змивайте суміш. Після обгортання рекомендується змастити шкіру живильним кремом.

    Додаткові способи для повернення тонусу шкіри – це скрабування. Кілька разів в тиждень необхідно втирати в шкіру мелене кави, морську сіль, коричневий цукор, подрібнену вівсяну крупу. Дана процедура поліпшить кровообіг на ногах, руках, животі, сідницях.

    Масаж

    Професійний масаж є найбільш результативним засобом для поліпшення стану шкіри. Можливо привести тіло в порядок самостійно? Щоб був позитивний ефект, доведеться довго і регулярно розтирати, підтягувати, пощипувати проблемні місця. Під час цього використовують різні косметичні масла, крему, можна взяти мед, кавову гущу, розтоплений шоколад.

    эффективноЯк зробити ефективно масаж для тонусу шкіри

    Якщо обвисла шкіра, її не можна розтягувати і розтирати в хаотичному порядку. Всі рухи повинні проводитися по масажних лініях, що забезпечить правильний відтік лімфи і крові. У результаті вже після перших процедур можна помітити зменшення обсягів тіла за рахунок розгону скопилася рідини.

    Фізичні вправи

    У домашніх умовах також можна проводити тренування, які спровокують зростання м’язової маси, знизять залишився відсоток жиру і покращують тонус шкіри. Вправи необхідно робити регулярно, достатньо 15-20 хвилин в день, щоб вже через пару місяців помітити істотну відмінність. При екстремальному схудненні якість тіла значно погіршується, а після спорту відновлюється.

    Комплекс фізичних вправ для підтяжки:

  • Для шкіри живота слід робити прес, вакуум, стояти в планці до межі і виконувати різні махи ногами в лежачому положенні.
  • Для рук потрібно використовувати гантелі, для початку візьміть снаряд вагою 0,5-1 кг Виконуйте згинання рук в нахилі, піднімайте гантелі над собою і перед собою, розводите руки в сторони паралельно підлозі.
  • Для ніг і сідниць підійдуть класичні присідання і пліє (з розставленими і вивернутими ступнями). Також добре підтягують шкіру нижньої частини тіла випади вперед і назад, відведення ніг убік.
  • Додатково можна використовувати скакалку, бігати, ходити по сходах. Якщо із-за стану здоров’я є сумніви, чи можна займатися спортом, краще заздалегідь проконсультуватися у лікаря. При хворих суглобах, міжхребцевої грижі, артриті, остеохондрозі деякі вправи протипоказані.

    Реальні поради дівчини, яка схудла на 55 кг і змогла впоратися з обвислою шкірою, на відео.

    Щоб підтягнути і підвищити тонус шкіри необхідно докласти багато зусиль. Постарайтеся підійти до проблеми комплексно. Займайтеся спортом, правильно харчуйтеся, робіть регулярні обгортання і масажі.

    Читайте далі: кориця для схуднення