Як робити яєчні маски для обличчя від зморшок і чорних крапок

556

Зміст:

  • Користь яєчної маски
  • Показання до застосування масок в домашніх умовах
  • Кращі рецепти масок з жовтком
  • Кілька рецептів масок з яєчним білком
  • Яєчна маска для обличчя використовується з метою омолодження та усунення дрібних дефектів. Це натуральний засіб дозволяє при регулярному застосуванні позбутися від прищів, нормалізувати колір обличчя, надати йому свіжий вигляд. Ефективність залежить від обраного способу. Також важливо враховувати тип шкіри і можливі протипоказання до процедур.

    Користь яєчної маски

    Найчастіше основним інгредієнтом косметичних яєчних масок виступає жовток. Таку маску рекомендується робити при сухому або чутливому типі шкіри. Цей інгредієнт заспокоює подразливий епідерміс, приносить користь при сильному лущенні, насичує шкіру вологою і поживними компонентами.

    Яєчна маска для обличчя допоможе розгладити зморшки

    Яєчний жовток володіє корисними властивостями, завдяки своєму багатому вітамінним і мінеральним складом:

    • Вітамін А має регенеруючі властивості, що надає шкірі пружність і еластичність. Тому засіб допомагає від зморшок.
    • Пантотенова кислота підсилює ефективність ретинолу, що дозволяє використовувати речовина як омолоджуючого засобу.
    • Ціанокобаламін запускає регенеративні процеси на клітинному рівні.
    • Біотин покращує обмінні процеси в клітинах, що дозволяє добитися ефекту підтяжки ослабленого тургору шкіри.
    • Вітамін Д усуває пігментацію, уповільнює процеси старіння.
    • Холін нормалізує кількість вироблюваного підшкірного сала, що дозволяє позбавитися від чорних крапок або дрібних запалень, лущення.
    • Залізо насичує клітини шкіри киснем, з-за чого вона набуває рівний відтінок.
    • Кобальт успішно бореться з пігментацією, вирівнює тон особи.

    При регулярному використанні желтковых яєчних масок неглибокі зморшки розгладжуються, особа набуває свіжий і сяючий вигляд.

    Маску з яєчного білка рекомендується вибирати при жирному, комбінованому або нормальному типі шкіри. Білок володіє протилежними властивостями жовтка – підсушує, очищає і загоює дрібні пошкодження. Якщо шкіра страждає від акне і невеликих висипань, рекомендується частіше виконувати білкові маски. Білок яйця добре стягує поверхню шкіри, що дозволяє отримати ефект ліфтингу і усунути дрібні зморшки.

    Показання до застосування масок в домашніх умовах

    Косметичні маски виявляться корисними у тому випадку, якщо шкіра стає сухою, на ній з’являються плями, лущення і ознаки потріскування. Ефективні вони і при появі акне. Якщо шкіра обличчя набуває жовтий, тьмяний або сірий відтінок, можна скористатися масками, але також рекомендується обстежити організм на наявність прихованих хвороб.

    При перших ознаках старіння маски з яйцем, використовувані в домашніх умовах, добре себе проявляють. У запущених випадках вимагається більш комплексний підхід.

    Важливо нормалізувати спосіб життя, збагатити раціон вітамінними добавками і відмовитися від шкідливих звичок. Тоді омолоджуючі процедури будуть більш ефективними.

    Слід пам’ятати, що жовток і багато інші інгредієнти в масках є алергенами. При схильності до алергії рекомендується провести тест на чутливість. Крапля жовтка наноситься на ліктьовий згин і залишають на декілька годин. У разі виникнення почервоніння або свербежу засіб не підходить. Якщо немає подібної реакції, жовток можна використовувати.

    У доглядають методи рідко використовується ціле яйце. Найчастіше білок від жовтка відділяється через діаметрально протилежних косметичних ефектів.

    Кращі рецепти масок з жовтком

    Цей спосіб добре омолоджує шкіру. До жовтка додається столова ложка оливкової олії першого віджиму. Інгредієнти ретельно розмішують до утворення однорідної суміші з допомогою віночка або міксера. Далі суміш наноситься на попередньо очищену шкіру обличчя на 15-20 хвилин, а потім змивається теплою водою. В кінці використовується живильний крем.

    из яичного белкаЗ яєчного білка виходять підсушуючі маски

    Яєчний жовток змішують зі столовою ложкою розтопленого натурального меду. Суміш ретельно перемішується до однорідного стану міксером, а потім наноситься на попередньо очищену шкіру обличчя. Тримається 20 хвилин, потім змивається. Маска з медом відмінно пом’якшує шкіру, надає їй сяйво і покращує тургор. В кінці потрібно нанести зволожуючий крем.

    До збитого жовтка додається 1 столова ложка свіжовичавленого соку лимона або апельсина. Далі суміш розмішати до однорідного стану і наноситься на очищену шкіру обличчя на 10 хвилин. Як вказують відгуки, ця маска добре тонізує та надає шкірі свіжий вигляд. Після змивання використовується крем.

    Кілька рецептів масок з яєчним білком

    Білок відділяється від жовтка і збивається віночком або міксером до появи густої піни. Далі додається столова ложка лимонного соку. Суміш наноситься на попередньо очищену шкіру на 10 хвилин, а потім змивається. Після змивання рекомендується нанести зволожуючий крем. Ця маска добре тонізує і очищає шкіру.

    Щоб приготувати омолоджуючу маску від зморшок, слід змішати одну столову ложку швидкорозчинного харчового желатину і дві столові ложки води. Суміш залишають на 15-20 хвилин, поки желатин не набубнявіє. Далі компоненти розтоплюються на водяній бані. Потім збивається білок яйця до утворення піни. В розчинений на водяній бані желатин додається яєчна піна і 2-3 краплі ефірного масла троянди. Суміш залишають на півгодини, а потім змивається. В кінці наноситься крем.

    З допомогою яєчної маски для обличчя можна поліпшити стан шкіри, так як яйце володіє омолоджують властивостями. При оптимальному підборі способу по догляду вирівнюється колір шкірних покривів, а також поліпшується тургор епідермісу.

    Дивіться далі: бурштинова кислота для обличчя