Як схуднути в обличчі за допомогою правильного харчування і спеціальних вправ

2286

Зміст:

  • Причини збільшення обсягу особи
  • Ефективні вправи для схуднення особи
  • Допоможуть звичайні тренування позбутися від жиру на обличчі
  • Принципи правильного харчування
  • Рідка дієта для швидкого схуднення особи
  • Інші секрети схуднення в особі
  • Якщо людина набирає вагу, то в першу чергу збільшується об’єм стегон і живота. Але у деяких людей відразу з’являється друге підборіддя, «дитячі щічки». Зараз в моду увійшли чітко окреслені вилиці, тому проблема, як схуднути в особі, стала актуальною. Прості поради допоможуть знайти ідеальну форму, не вдаючись до допомоги пластичних хірургів.

    Причини збільшення обсягу особи

    Перед тим як позбутися від жиру в області скул і підборіддя, необхідно зрозуміти справжню причину проблеми. Якщо є скарги на зайву вагу, то цілком ймовірно, що дієта та спеціальні вправи дозволять досягти бажаного ефекту. Але якщо обличчя опухло з-за гормональних проблем, то в першу чергу потрібно буде нормалізувати роботу щитовидної залози. Без прийому медикаментів можна буде лише трохи змінити форму підборіддя, скул.

    Схуднути в особі можна без допомоги хірургів

    Вплинути на скупчення жирових відкладень в області особи можуть і інші серйозні проблеми зі здоров’ям. Тому, перед тим як переходити на жорстку дієту і виконувати спеціальні вправи, потрібно проконсультуватися з лікарем. Без з’ясування першопричини збільшення ваги, змоделювати обличчя буде дуже складно.

    Ефективні вправи для схуднення особи

    Не секрет, що для схуднення в області талії або стегон необхідно активно займатися спортом. Також потрібно тримати в тонусі м’язи обличчя і шиї. Найприємніше те, що найпростіший комплекс можна виконувати практично в будь-якому місці. Головне, не забувати про щоденній практиці. В якості бонусу, крім схуднення, можна буде помітити розгладження зморшок.

    № 1. Жувальні руху з закритим ротом.

    Тим, у кого проблемна зона — щоки, варто щодня виконувати наступний комплекс:

    • щільно зімкнути губи, почати робити жувальні руху;
    • як тільки виникнуть характерні болі в щелепі, можна розслабитися, відкривши рот і витягнувши мова;
    • зробити 2-3 повтору за 5 хвилин.

    Вправа допоможе окреслити вилиці, виділити лінію нижньої щелепи. Простий комплекс ідеально підійде для людей, які скаржаться на скупчення жиру в області підборіддя, а також набряклі щоки. Напруження м’язів з наступним розтягуванням допоможе привести в тонус обличчя.

    № 2. Активне зажмурівання.

    Якщо головна проблемна зона — верхня частина щік, то потрібно додати в комплекс зажмурівання:

    • зімкнути повіки так, щоб лоб опустився, а щоки, навпаки, піднялися;
    • посміхнутися, розтягнути куточки губ так, щоб м’язи над вилицями максимально стиснулися;
    • затримати гримасу на 10-15 секунд, розслабитися.
    • виконати кілька підходів.

    Незважаючи на уявну простоту, саме це вправа приводить до появи приємних м’язових болів.

    как избавиться от жираВправа для схуднення верхній частині щік

    № 3. Закидання голови.

    Тим, хто хоче прибрати друге підборіддя, сформувати лебедину шию, необхідно щодня виконувати найпростіші рухи:

    • сісти або встати, розпрямивши хребет;
    • максимально висунути вперед нижню щелепу;
    • відкинути голову назад так, щоб підборіддя кинувся до стелі;
    • затриматися на 10 секунд, повернутися у вихідне положення;
    • повторити підйом голови 5-6 разів.

    Позитивний ефект від виконання комплексу помітять і ті, хто відчуває біль в шиї після тривалої роботи за комп’ютером.

    № 4. Втягування щік.

    Проста, але ефективна вправа допоможе прибрати підшкірний жир, який заважає виділити вилиці. Приємний побічний ефект: активізація припливу крові до губ, що дозволяє збільшити їх пухлість.

    Втягнути щоки так, щоб губи згорнулися в трубочку. Затриматися в такому положенні на 10-15 секунд, розслабитися, повторити рух кілька разів.

    как избавиться от жираВправа для того, щоб підкреслити вилиці

    Щоб побачити перші результати, по 3-4 рази на добу потрібно виконувати комплекс з чотирьох вправ. М’язи особи можуть хворіти: це означає, що процес моделювання відбувається правильно.

    Допоможуть звичайні тренування позбутися від жиру на обличчі

    Якщо причиною накопичення жиру є надмірна вага, то варто додатково зайнятися спортом. Кардіотренування допоможуть спалити зайві жирові депо, розташовані у всіх проблемних зонах, включаючи обличчя. Для досягнення мети підійдуть будь-які аеробні навантаження, що збільшують частоту серцевих скорочень. Активні заняття фітнесом залишаються одним із найбільш результативних методів схуднення.

    Поради тренера:

    • приділяти заняттям фізкультурою не менше 30 хвилин на день;
    • два рази в тиждень значно збільшувати інтенсивність навантажень;
    • постійно чергувати кардионагрузки , щоб були задіяні різні групи м’язів.

    Біг, скандинавська ходьба, їзда на велосипеді, плавання допоможуть не тільки привести тіло в тонус, але і посприяють схудненню в області обличчя.

    Принципи правильного харчування

    Щоб запустити процес спалювання зайвого жиру, необхідно переглянути повсякденний раціон. У меню повинні бути страви, багаті вітамінами і мінералами, але не навантажують організм поганим холестерином.

    как избавиться от жираПозбутися від жиру в області щік допоможе правильне харчування

    Основу раціону повинні становити білки. А ось вуглеводи краще тимчасово виключити з меню. Дієтологи не рекомендують повністю відмовлятися від жирів. Однак кількість продуктів, що містять холестерин у своєму складі, повинне бути зведене до мінімуму.

    Приклади продуктів з оптимальним поєднанням білка і корисного жиру:

    • домашня птиця без шкіри: філе індички, куряча грудка;
    • червона риба;
    • морепродукти: креветки, мідії, восьминоги;
    • соя: тофу, едам;
    • знежирені молочні продукти: кефір, йогурт без цукру;
    • яйця.

    Для перекусу варто вибирати листову зелень, знежирений сир. Дієтологи радять робити смузі з додаванням:

    • насіння льону, чіа;
    • мигдалю;
    • волоських горіхів;
    • шматочків авокадо.

    Плануючи тижневе меню, не можна забувати і про підрахунок калорій. Адже правильне харчування може бути дуже калорійним. Варто стежити за тим, щоб добове споживання калорій було трохи нижче норми. Можна обмежити розміри порцій або зменшити кількість прийомів їжі.

    Рідка дієта для швидкого схуднення особи

    Тим, хто шукає спосіб швидко позбутися від жиру в області обличчя, варто розглянути рідку дієту. Всі поживні речовини повинні надходити в організм тільки з пюрированных продуктів: смузі, фрешів, бульйонів. Лікарі не надто прихильно ставляться до питної дієті, але завдяки Бейонсе, про швидкий спосіб схуднення дізнався весь світ.

    Перед тим як переходити на рідке харчування, необхідно запам’ятати, що дієта повинна тривати 3-4 дні, не довше.

    З-за жорстких обмежень, організм буде недоотримувати клітковину, білок. Також потрібно розуміти, що вага, втрачений на питною дієті, дуже швидко повернеться. З іншого боку, якщо потрібно дуже швидко окреслити вилиці, рідке харчування стане відмінним виходом.

    Питна дієта допоможе не тільки спалити зайвий жир, але і вивести шлаки, токсини. Правильно приготовані соки, бульйони, смузі багаті вітамінами і мінералами, мають антиоксидантні властивості. Високий вміст води і харчових волокон сприяє очищенню травного тракту.

    Інші секрети схуднення в особі

    Рідка дієта допомагає спалити зайвий жир за рахунок невеликої кількості калорій в соках, смузі, фреші. Як тільки організм почне недоотримувати поживні речовини, тіло почне активно використовувати глікоген, накопичений в жирових відкладеннях.

    Не варто переживати про те, що після різкого схуднення щоки обвиснуть, втратять тонус. 3-4 дні — не такий великий термін, щоб жирові депо повністю виснажений. Риси обличчя стануть більш різкими. Але якщо планується перехід на іншу дієту, варто додатково розпочати виконання спеціальних вправ.

    кардиотренировкиДієти і вправи сприятимуть схудненню особи

    Також потрібно пам’ятати про те, що особа, як і все тіло, накопичує лімфатичну рідину під шкірою, що призводить до набряклості. Щоб трохи зменшити обсяг особи, рекомендується щодня проводити ручний масаж. Досить розминати шкіру по лініях скул і нижньої щелепи. Також можна використовувати спеціальні нефритові ролики, міні-масажери.

    Хоч фізичні навантаження і правильне харчування можуть призвести до реального ефекту, на досягнення стійкого результату знадобиться кілька місяців.

    Тим, хто хоче позбутися від товстих щік за один день, все-таки доведеться звернутися в клініку пластичної хірургії. Фахівці можуть провести ліпосакцію, видалення грудок Біша, висічення зайвої жирової тканини.

    Правильно нанесений макіяж може приховати другий підборіддя і товсті щоки. Але щоб реально зменшити обсяг особи, доведеться дотримуватися спеціальної дієти і щодня займатися фізкультурою.

    Читайте далі: як схуднути за тиждень