Як швидко висушити джинси після прання

791

Зміст:

  • За скільки часу реально просушити джинси
  • Як швидко висушити джинси після прання феном
  • Як висушити випрані джинси в духовці
  • Як висушити мокрі штани рушником
  • Як висушити одяг праскою
  • Як висушити джинси на вулиці
  • Якщо ви кудись поспішаєте, а ваші джинси ще вологі, їх можна висушити досить оперативно в домашніх умовах, головне – знати способи швидкісної сушки.

    За скільки часу реально просушити джинси

    Щоб зробити джинси сухими за короткий час, вам знадобляться речі, які знайдуться в кожному будинку, – праска, фен, рушник, духовка або вікно, щоб влаштувати протяг. Можете скористатися будь-яким з них, всі методи однаково ефективні.

    Швидко висушити джинси можна в домашніх умовах

    Перед тим як приступити до сушіння, зверніть увагу на наступні моменти:

  • Якщо ви перете речі в пральній машинці, з допомогою спеціального режиму відіжміть їх, щоб зробити не мокрими, а вологими. Добре, якщо у машинці є функція легкого прасування.
  • Будь-який з методів погано впливає на джинсову тканину, тому намагайтеся користуватися ними якомога рідше, в ідеалі — не більше 1 разу на 6 прань.
  • Якщо ви прали речі вручну, їх обов’язково потрібно ретельно вичавити – занадто мокру річ швидко просушити не вийде.
  • Всі способи, описані вище, засновані на впливі високих температур, а деякі пов’язані з електроприладами, з якими важливо звертатися акуратно.

    Як швидко висушити джинси після прання феном

    Сушка постиранных джинсів феном – процес легкий і зрозумілий. Просто направляйте потік теплого повітря на річ, постійно змінюючи напрямок. Починайте з самих мокрих областей, щоб волога з них не поширювалася далі. Час сушіння залежить від того, наскільки сира річ.

    Використовуйте тільки якісні фени. В іншому випадку прилад може просто згоріти від тривалої роботи.

    Як висушити випрані джинси в духовці

    Спочатку ретельно вимийте духовку – на її поверхні залишаються частинки їжі. Потім прогрійте її до температури 120 градусів, а на дверцята повісьте вивернуту навиворіт річ. Не забувайте її перевертати кожні 15 хвилин, щоб сушка була рівномірною. Добре, якщо духовка володіє функцією охолодження – сушка закінчиться набагато швидше.

    Також джинси можна акуратно згорнути і покласти всередину духовки. Кожні 10 хвилин міняйте бік, що знаходиться нагорі. Дверцята духовки не закривайте, інакше пар буде накопичуватися всередині.

    Як висушити мокрі штани рушником

    Цей спосіб підходить тільки для жаркої пори року, так як в результаті невелика вологість все одно залишається. Загорніть річ у бавовняну рушник і руками максимально інтенсивно скрутіть в джгут, як ніби ви тільки що її випрали і отжимаете. Повторити ці дії потрібно 4-5 разів. Бажано, щоб цим займався фізично сильна людина, оскільки після скручування можуть боліти руки.

    Як висушити одяг праскою

    Виверніть річ навиворіт і покладіть на рівну поверхню. Праскою пропрасовуйте її по всій довжині до тих пір, поки волога не випарується, а джинси не стануть сухими. Цей спосіб потребує мало часу, але тільки у випадку, якщо у вас якісний праска, здатний нагріватися до високих температур.

    Як висушити джинси на вулиці

    Якщо на вулиці жарко, ви можете висушити річ під сонцем – така сушка займе близько 30-40 хвилин. Якщо ви живете в квартирі, відкрийте вікна так, щоб створити протяг, і вивісьте джинси на ньому. Однак сушка на протязі займе приблизно в два рази більше часу, ніж під прямими променями сонця.

    Ви можете комбінувати ці способи – наприклад, спочатку викрутити джинси з допомогою рушника, а потім пройтися праскою. Так сушка стане ще швидше і ефективніше. Навіть якщо ви спізнюєтеся, будьте максимально зібрані й сконцентровані, оскільки зайва метушня може збільшити час сушіння.

    Читайте також: як відіпрати траву з джинсів