Як швидко позбавитися від веснянок на обличчі в домашніх умовах

2054

Зміст:

  • Як позбавитися від веснянок самостійно
  • Рецепти дієвих масок
  • Лосьйони від веснянок
  • Радикальні методи боротьби
  • Щоб підібрати відповідні методи, як позбутися веснянок, важливо розуміти, чому і у кого вони з’являються. Проблема частіше турбує рудих і блондинок – у них світла шкіра, а меланін виділяється в нерівномірних кількостях. Ділянки пігментації мають колір від світло-рудого до темно-коричневого. Існують народні способи боротьби з ластовинням і радикальні методи їх видалення.

    Як позбавитися від веснянок самостійно

    Щоб зробити плями на шкірі обличчя менш помітними, можна застосовувати безпечні та ефективні, але повільно діючі засоби.

    В домашніх умовах прибрати веснянки допоможуть маски і лосьйони власного приготування

    Необхідно дотримуватися ряду правил:

    • уникати тривалого перебування під палючими променями сонця;
    • застосовувати засоби захисту від ультрафіолету посиленої концентрації;
    • у літній час носити темні окуляри і капелюхи з довгими полями, оберігають від появи ластовиння на плечах;
    • регулярно наносити на шкіру маски з натуральних компонентів, обробляти ділянки на спині та інших областях тоніками з домашніх продуктів.

    Без постійного догляду за шкірою веснянки будуть з’являтися знову, тому в процесі боротьби з ними важливо дотримання постійності.

    До складу масок і лосьйонів для особи входять екстракти рослин, що володіють відбілюючим ефектом. Лимон, огірок, петрушка, полуниця – з цих доступних продуктів можна готувати засоби для позбавлення від веснянок в домашніх умовах.

    Рецепти дієвих масок

    Можна прибрати веснянки з допомогою нанесення масок, залежить від наполегливості і початкового кількості пігментованих ділянок. Допомагають в боротьбі з проблемою наступні рецепти:

    • Маска з 25 мл кефіру і 20 гр. дріжджів. Компоненти змішати, додати кілька крапель соку лимона, нанести на шкіру, тримати на обличчі 15-20 хвилин.
    • Огіркова маска. М’якоть овоча змішати з невеликою кількістю кислого молока, змастити шкіру на руках і в місцях, де є веснянки, через півгодини змити теплою водою. Огірок не лише відбілює, але і усуває темні кола навколо очей.
    • Маска з календули. Половину чайної ложки води змішати з ложкою подрібненої календули, додати суміш з лимонного, смородинового соку і мигдальної олії (по чайній ложці). Для усунення веснянок змащувати обличчя складом вранці і ввечері. Він добре справляється з жирним блиском.
    • Маска зі сметани і хрону. Підходить для дуже чутливої шкіри. Сік рослини в кількості 4-5 крапель змішати з 25 гр. сметани, нанести склад на уражені ділянки тіла, змити через 5-10 хвилин.
    • Полунично-сунична маска. М’якоть ягід змішати, тримати на шкірі 15 хвилин. Можна просто полуницю розрізати навпіл, протирати обличчя, додаючи нові шари у міру висихання попередніх. Процедура повторюється до 5 разів.

    З допомогою таких способів вдасться освітлити шкіру, усунути дрібні зморшки, надати обличчю сяючий вигляд.

    Сметану і кефір рецепти масок можна замінити кислим молоком або домашнім йогуртом. Перед нанесенням засобу лице потрібно очистити без застосування агресивних гелів.

    Використовувати маски від веснянок можна хоч кожен день, адже вони складаються з натуральних, безпечних продуктів.

    Лосьйони від веснянок

    Якщо наносити на обличчя маски щодня не вистачає часу, то приготовані самостійно лосьйони допоможуть швидко привести шкіру в тонус і знизити пігментацію.

    навсегдаНазавжди прибрати пігментацію можна лише радикальними способами — лазером і хімічним пілінгом

    Протирати уражені ділянки можна наступними складами:

    • Петрушка – подрібнити пучок свіжої зелені, розвести водою, додати пару крапель лимонного соку. Протирати обличчя вранці і ввечері.
    • Сік лимона сік, вичавлений з одного цитруса, змішати зі склянкою кип’яченої і охолодженої води, процідити. Кожен раз після вмивання обробляти лосьйоном шкіру, після чого не витирати насухо.
    • Кисле молоко – змочіть в ньому ватний диск, злегка віджати і протирати обличчя 5-6 разів. Останній склад можна потримати чверть години, поки шар не засохне, після змити теплою водою і нанести крем.
    • Огірковий лосьйон – вичавити сік з овоча, змішати з соком лимона в пропорції 3:1, розвести в половині склянки води. Протирати обличчя вранці і перед сном.
    • Відвар ромашки – їм можна обробляти шкіру, якщо на ній, крім веснянок, є дрібні прищики. Корисно заморозити відвар і протирати обличчя кубиками льоду. Це надає шкірі тонус і прибирає мішки під очима.

    Прибрати веснянки назавжди такими методами не вийде, але добитися їх помітного освітлення цілком реально. Для усунення пігментації важливо застосовувати відбілюючі маски і лосьйони регулярно.

    Перед тим, як готувати засоби для обробки шкіри з підручних матеріалів, треба провести пробу на чутливість. Шкіра обличчя може відреагувати на нешкідливу полуницю висипом і роздратуванням.

    Радикальні методи боротьби

    Усунення пігментації на обличчі передбачає видалення верхнього шару епідермісу. Проводиться така чистка двома способами:

  • Лазер дозволяє подолати веснянки за кілька сеансів. Лікування не проводиться при цукровому діабеті, герпесі, гострих запаленнях, під час вагітності та годування груддю. Процедура не залишає опіків, вирівнює колір шкіри, омолоджує, але дорого коштує.
  • Хімічний пілінг проводиться за допомогою фруктових кислот і фенолу, який прибирає пігмент з глибоких шкірних шарів. Перші дні після процедури обличчя буде червоним і опухлим, не можна наносити косметику до повного загоєння. Мінус – подальша сухість шкіри. Реабілітація після пілінгу фенолом триває близько місяця.
  • Поки проводяться процедури очищення шкіри від пігментації, не можна перебувати на відкритому сонці і відвідувати солярій. Шкіра потребує догляду і додаткового захисту.

    Який спосіб боротьби з веснянками вибрати – вирішує кожен для себе. Домашні рецепти підійдуть тим, хто не хоче витрачати великі гроші на лазерне лікування або має протипоказання до процедури. Регулярний догляд за обличчям, відбілювання, нанесення масок дозволять в короткі терміни знизити вираженість пігментації і надати шкірі свіжість.

    Читайте далі: відбілююча маска для обличчя від пігментних плям