Замок за 7 млн євро: як виглядає будинок михайла горбачова, який був виставлений на продаж

653

Перший особняк горбачова в німеччині розташовувався неподалік від церкви святого лаврентія. Саме там перший президент срср отримав статус прихожанина. Однак в 2007 році сім’я політика продала будинок і купила новий — замок хубертуса. Він являє собою триповерховий особняк площею 570 кв.метрів. Поруч з ним знаходиться прибудова у вигляді гаража, яка знаходиться на ділянці 0,26 га.

Особняк горбачова знаходиться в одному з найприємніших місць — на озері тегернзее, в оточенні гір. Вважається, що баварський клімат і тутешня природа благотворно впливають на здоров’я і самопочуття. Саме тому сім’я політика і придбала цю нерухомість.

Що стосується внутрішньої оснащеності, то весь інтер’єр виконаний з особливим смаком. На першому поверсі вілли знаходиться простора кухня в стилі кантрі. Поруч розташовується затишна обідня зона і камін. В інтер’єрі переважають нюдові спокійні відтінки.

На другому і третьому поверхах є відразу кілька спалень. До кожної з них додається окрема гардеробна і ванна кімнати. Також у політика простора бібліотека, сауна з басейном, кілька робочих кабінетів. У пресі писали, що палац обійшовся політику в 7 млн євро.

Нагадаємо, що в березні цього року михайло горбачов відзначив 90-річчя. Зараз він практично не виїжджає з росії. Політик весь свій час проводить на дачі в підмосков’ї, вона знаходиться на рублево-успенському шосе в котеджному селищі халупа. У двоповерховому просторому будинку знаходиться вітальня, два кабінети горбачова, кухня, підсобні приміщення і кімнати для прислуги.

Кілька років тому одне з німецьких видань писало про те, що баварська вілла горбачова з видом на альпи виставлена на продаж. У 2008 році в особняку робили капітальний ремонт, тому будинок знаходиться практично в ідеальному стані.

Раніше горбачову також належали апартаменти в москві на вулиці косигіна, але пізніше він продав їх композитору ігорю крутому.

Юлія іоніна