Запах з пупка у жінок: причини і лікування

3117

Зміст:

  • Причини появи
  • Лікування
  • У нормі тіло людини не повинно нести ніяких неприємних запахів, крім неприємного запаху поту, що є нормальним наслідком терморегуляції організму, оскільки разом з потом виводяться солі і шлаки, що і провокує запах. Поява запаху в окремих частинах тіла – ознака локальної патології, з якою необхідно боротися. Проблему немає сенсу маскувати дезодорантами – важливо з’ясувати причину запаху з пупка у жінок і усунути її.

    Чим обумовлений неприємний запах з пупка

    Причини появи

     

    Причин для появи поганого запаху в області пупка може бути багато. Тому для постановки конкретного діагнозу лікарі враховують і додаткові обставини, які проясняють ситуацію. Тільки в комплексі проаналізовані симптоми дозволяють поставити правильний діагноз і почати лікування. Самостійно впоратися з симптомом не можна, оскільки усувати потрібно не сам прояв захворювання, а його причини.

    Поява запаху буває пов’язано з мокнутием в цій області і розвитком інфекційного процесу. Також часто зустрічаються патології сечостатевої системи. Щоб розібратися, розглянемо детальніше причини такої ситуації.

    Недолік гігієнічних заходів в області пупка – нечаста причина, але теж зустрічається. Виникає переважно внаслідок анатомічних особливостей, коли поглиблення не дає можливості повноцінно проводити гігієнічні заходи.

     

    Занадто вузьке або пупок втягнутий накопичує в собі шкірне сало, частинки відмерлих клітин, пил, ворс від одягу, що створює сприятливий грунт для розмноження бактерій гниття.

     

    Інфекційні процеси в області пупка також провокують неприємний запах. Причиною стають патогенні бактерії, анаероби, які провокують таке захворювання, як омфаліт. Поступово запах набуває не просто неприємний, але і солодко-гнильний характер. При розповсюдженні патологічного процесу виділення починаються спочатку прозорого, а потім мутно-жовтого вмісту, місце патології набрякає, стає гиперемированным. Згодом виділення набувають більш густу консистенцію і коричневий відтінок.

    запах из пупка у женщины причины

    Визначити причини запаху з пупка у жінки допоможуть лабораторні аналізи

     

    Грибкове ураження – ще одна часта причина, по якій з’являється поганий запах. В даному випадку патологія викликана не бактеріями, а грибками. При мікозі з’являються наступні симптоми:

    • шкірний покрив сильно свербить і свербить, з’являється почервоніння;
    • з’являється стабільний мокнутие в зоні пупка;
    • в залежності від типу грибка шкіра лущиться.

    Зазвичай при лабораторних дослідженнях виявляється кандида, яка мирно існує і в організмі здорової жінки, але при зниженні імунітету або підвищеної вологості кількість грибків перевищує норму і з’являється неприємний запах. Характерна ознака грибкового ураження – молочно-біле казеозне відокремлюване, кислий запах і постійне мокнутие.

    Лікування

     

    Після постановки діагнозу жінці необхідно пройти лікування. При виникненні пупкового свища проводиться хірургічне втручання. Якщо кислуватий запах спровокований грибкової або бактеріальної інфекцією, то лікар порекомендує консервативну терапію – спеціальні препарати для перорального прийому та місцеві засоби, якими можна зупинити патологічний процес.

    Область пупка регулярно обробляють антисептиком, його необхідно утримувати в чистоті та сухості, щоб зайва волога не сприяла розмноженню патогенних мікроорганізмів. Якщо виділення з пупка спровоковані іншими патологіями, наприклад, цукровим діабетом, захворюваннями сечостатевих органів, то в першу чергу приділяють увагу лікуванню цих відхилень. Як тільки причина усунеться, то і запах з пупка піде. В процесі лікування зону пупка обробляють лише хлоргексидином або мірамістином.

     

    При виникненні неприємного запах жінкам обов’язково потрібно звернутися до терапевта. Після огляду лікар направить пацієнтку до вузького фахівця, який знає, як позбутися від цієї проблеми і призначить відповідне лікування.

    Читайте в наступній статті: можна мастурбувати під час місячних