Застуда яєчників: симптоми і лікування

291

Причини і симптоми «застуди яєчників»

У буквальному сенсі такої хвороби як застуда яєчників , не існує. Тому що ні придатки, ні нирки, ні яєчники не можуть «захворіти на застуду». Йдеться про запаленнях, які в свою чергу часто можуть бути спровоковані переохолодженням або перенесеної інфекцією дихальних шляхів. Так, у випадку з» застудою яєчників » ми маємо справу із запаленням цих органів, яке може мати як гостру, так і хронічну форму.

Причиною запалення яєчників завжди є інфекція, яка виникає в результаті недотримання правил особистої гігієни та гігієни статевого життя. Застуду яєчників також може спровокувати інфекція, занесена в яєчники з кишечника, маткової труби або очеревини. Звичайна застуда (грві), переохолодження або спринцювання холодною водою провокують дію інфекції — звідси і визначення «застуди яєчників». Якщо не почати своєчасне лікування гострого запалення, то воно може прийняти хронічну форму.

«застуда яєчників» має больову симптоматику — в низу живота, в крижах, що посилюється під час фізичних навантажень і менструацій. Іноді біль віддає в стегна. Захворювання може супроводжуватися підвищенням температури тіла. Якщо своєчасно не приступити до лікування, то наслідки можуть бути неприємними — від хворобливих критичних днів і порушення циклу до гнійного ураження яєчників.

Лікування застуди яєчників

Звернення до лікаря і здача аналізів — обов’язковий захід при застуді яєчників. Після визначення причини хвороби (інфекції) вам буде призначено відповідне лікування. Полегшити перебіг хвороби і зменшити біль можуть різні заходи і домашні засоби:

  • Чистка шлунка. При чищенні не рекомендується використовувати касторку — вона може викликати здуття кишечника і посилити больові відчуття. Після чищення покласти на живіт міхур з льодом і залишатися в ліжку — особливо при підвищеній температурі.

  • Грязьові ванни і йодистий калій допоможуть при хронічній формі застуди яєчників. Корисні також гарячі спринцювання.

  • Повна відмова від статевого життя при застуді яєчників до зникнення больових відчуттів.

  • Змазування живота іхтіолом або іхтіоловой маззю, використання іхтіоліцеринових тампонів.

  • Включити в раціон страви з гарбуза і гарбузовий сік, а також відвар з «волосся» кукурудзяних качанів.

Пам’ятайте, що лікування вимагають не самі симптоми «застуди яєчників», а причина їх запалення. Відвідайте свого гінеколога при перших же ознаках хвороби, це допоможе вам не запустити її і уникнути її хронічної форми і важких для жіночого організму наслідків.