З якого віку жінка вважається старородящими?

2284

Зміст:

  • Зі скількох років жінка вважається старородящими
  • Особливості пізніх пологів
  • Переваги вагітності у віці після 35 років
  • Вік народження першої дитини є важливим показником, оскільки від цього залежить безпека виношування плоду. Певні вікові категорії навіть вважаються несприятливими з точки зору зачаття і вагітності. Для обліку можливих ризиків необхідно визначити значення медичної термінології в акушерстві та гінекології.

    Зі скількох років жінка вважається старородящими

    Організм жінки може забезпечувати зачаття і дозрівання нового організму в період вироблення статевих гормонів і збереження функцій репродуктивної системи. Тривалість періоду зрілості залежить від безлічі факторів, проте зазвичай фертильність зберігається приблизно до 45 років. При цьому вже після 35 років жінка може бути старою мамою. Ця умовна вікова межа зумовлена ризиком ускладнень з боку здоров’я матері і плоду.

    Пізні пологи вважаються менш безпечними для здоров’я жінки

    Старородящая жінка — це застаріле визначення з точки зору медицини. У ході розвитку акушерства вікові норми поступово змінювалися. Тільки в другій половині минулого століття лікарі визначили, з якими саме ризиками стикається майбутня мама старше 35 років.

    Мова йде про спадкових захворюваннях і ускладненнях під час пологів. У той же час сучасна медицина дозволяє успішно справлятися з багатьма акушерських недугами без негативних наслідків, тому сьогодні не всі лікарі можуть точно визначити, з якого віку пологи є пізніми.

    Особливості пізніх пологів

    Розвиток акушерської практики дозволило відкинути численні забобони минулого, пов’язані з віковими обмеженнями. Тепер на прийомі у грамотного лікаря дівчина може почути тільки про «пізні пологи», що означають народження дитини після 35 років. У цьому випадку фахівець попереджає пацієнтку про можливі ризики і рекомендує ретельніше готуватися до вагітності.

    Негативні сторони:

    • підвищений ризик народження дитини з вродженою аномалією;
    • зниження рівня статевих гормонів, впливає на дозрівання плоду;
    • вплив хронічних захворювань репродуктивної системи на вагітність;
    • виношування дитини переноситься важче;
    • підвищений ризик викидня.

    Лікарі завжди радять жінкам після 35 років проходити більше обстежень, які включають генетичну діагностику. Також важливо заздалегідь лікувати хронічні захворювання, що впливають на роботу матки, яєчників та інших статевих органів.

    Деякі гінекологи досі воліють називати старородящими жінок старше 25 років. Цей забобон можна пояснити недостатньою фаховою обізнаністю. Часто лікарі згадують пізні перші пологи, однак і цей критерій не є важливим. Жінка, яка завагітніла вперше в 25-30 років, не повинна хвилюватися про вікових ризики.

    Переваги вагітності у віці після 35 років

    Вагітність після 35 років має позитивні сторони, пов’язані з жіночим здоров’ям і психологічними факторами.

    мамаМожливість стати мамою після 35 років дає безліч переваг

    Можливі переваги, які враховуються не тільки в нашій країні, але і у світі:

    • Полегшення постменопаузи. Під час виношування плоду в організмі жінки утворюються статеві гормони, контролюючі функції матки.
    • Омолоджування організму. Висока активність ендокринної системи допомагає боротися з віковими змінами.
    • Мотивація до відмови від шкідливих звичок. Ще під час планування вагітності жінці слід відмовитися від куріння і вживання алкоголю.
    • Більш відповідальне ставлення до вагітності і виховання дитини. Багато молоді мами не готові забезпечити своїх дітей усім необхідним.

    При цьому не слід забувати про медичні ризики, оскільки переваги пізньої вагітності не можуть зрівнятися з можливими ускладненнями. Краще всього планувати вагітність до 35 років.

    Таким чином, у Росії лікарі говорять тільки про пізніх пологах і доведених ризики. Забобони не повинні впливати на планування сім’ї.

    Читайте далі: вагітність після 40 років