Повстання машин: гід для мами любителя роботів

1550

Ваш малюк в захваті від роботів і не може ні дня прожити без гри з ними? Вітаємо з вступом в клуб любителів робототехніки! Це чудове захоплення для дитини будь-якого віку, і ваша задача – не тільки підтримати чадо, але і знаходити нову захоплюючу інформацію з цієї тематики.

Читайте також:Танцюючий робот, що говорить жук і ще 8 інтерактивних іграшок для дітей

Щоб спростити вам завдання, ми дізналися і підготували для вас добірку самого цікавого і корисного про роботів.

Іграшки

Sensory Discovery RobotВік: 6 місяців+

Безпечний і захоплюючий робот для самих маленьких. Грати з ним можна, починаючи з 6-місячного віку, малюк може чіпати його, осягаючи різні текстури. Робот видає звуки, що світиться різними кольорами.

© магазин

Zoomer DinoВік: 5+

Цей інтерактивний робот-трансформер вміє видавати різні звуки, їздити на колесах і обертатися. Дитина може навчити його танцювати, гризти і переслідувати всіх навколо. Яскраве забарвлення і смішні руху не дадуть нудьгувати вашій дитині.

© магазин

Лялька Maria від SmartGurlzВік: 6+

Красива лялька-робот на роботизованому сігвеї – просто знахідка для дівчат, які мріють зануритися в світ програмування. За допомогою програми на смартфоні лялькою можна управляти, програмуючи руху, швидкість і переміщення сігвея в просторі, а потім подивитися, що вийшло, запустивши програму. Ляльці можна дати будь-яке завдання: модні покази, курси з подолання перешкод і багато іншого. Нудьгувати точно не доведеться!

© магазин

Конструктор Transformer LEGO Creator Robo ExplorerВік: 7+

Любителі конструктора по достоїнству оцінять цього робота, якого можна зібрати в трьох різних видах: робота-дослідника зі світловим ліхтарем у руці, собаку-робота з реактивним двигуном і птицю-робота з сяючими очима. Кінцівки всіх роботів рухливі, 2 батарейки LR41 входять в комплект.

© магазин

Star Wars Droid Inventor Kit

Тепер діти самі можуть зібрати свого героя саги «Зоряні війни» з допомогою покрокової інструкції у безкоштовному додатку. Збірка буде цікавою, тому що всі електронні блоки цього робота можуть бути перегруповані, і від цього залежатиме, які функції і завдання він зможе виконувати. Дроїд сподобається дитині будь-якого віку, так і дорослі будуть від нього в захваті.

© магазин

Робот-гуманоїд Meccano M. A. X. (Meccano Advanced X factor)

Це ідеальний робот для початківців інженерів і програмістів. Він володіє штучним інтелектом з можливістю настроюваного програмування за допомогою програми на смартфоні. Може видавати звуки, виконувати улюблені мелодії, відтворювати голосові повідомлення і використовує цілих п’ять виразів «обличчя»! Ваше чадо надовго захопиться грою з цим роботом. Приємним бонусом стане навчальний посібник з цікавими фактами про робототехніки, яка знаходиться в комплекті.

© магазин

Книги

«Малюк Робот», Бен ХатціВік: 6+136 сторінок

Історія про те, як маленька дівчинка знаходить на прогулянці робота і запускає його, але той виявляється зовсім малюком, зовсім не знають світу. Вона береться навчити малюка цінностям життя і простим радощів: як приємно погладити котика, прогулятися по зеленій травичці, помилуватися водною гладдю.

© магазин

«Роботи в Пижамараме»Вік: 0+32 сторінки

Це не просто книга, а зошит для створення рухомих картинок, які можна малювати і розфарбовувати. Фантастичні механізми оживають в ній, ніби за помахом чарівної палички, і починають рухатися. Щоб створити ілюзію руху, потрібно покласти плівку на малюнок з смужками, а потім повільно переміщати її від одного краю до іншого.

© магазин

«Роботи. Велика енциклопедія»Вік: 12+144 сторінки

Найповніша і барвиста енциклопедія роботів, починаючи з самих перших на тросах, закінчуючи сучасними. Всередині чекають малюнки, фотографії, інфографіки та цікавий текст.

© магазин

Журнал з наклейками «Роботи»Вік: 0+34 сторінки

Це незвичайний журнал, в якому роботів необхідно зібрати по частинах з наклейок. Деталі в ньому досить великого розміру, тому навіть самий маленький дослідник впорається з цим цікавим і пізнавальним завданням.

© магазин

«Франк Ейнштейн і живі роботи», Джон ШескаВік: 12+192 сторінки

Книжка з цікавим сюжетом про те, як маленький винахідник Франк зі своїми роботами Клинком і Кланком збирають вічний двигун, з яким мають намір виграти Мидвильский конкурс винахідників. Перемога просто необхідна їм для того, щоб врятувати будинок від продажу. Цілком підійде і на більш ранній вік.

© магазин

Читайте також:Читайте дітям: 15 найкращих книг про ведмедиків

Мультфільми і дитячі фільми

«Робот Q і його друзі»Вік: 0+

Розвиваючий мультик для самих маленьких, в якому кумедний робот і його друзі грають з малюками і допомагають вчити цифри. Цікавий сценарій і яскраві барвисті сюжети перетворять нудне вивчення в забавну гру.

«Робокар Полі»Вік: 0+

Історії про те, як поліцейська машинка-робот Полі і його дружна команда – швидка допомога Ембер, пожежний Рой і вертоліт Хеллі – допомагають жителям містечка стежити за порядком.

«Роботи Поїзда»Вік: 0+

Кумедні історії про маленьких паровозиках, вміють трансформуватися в роботів. Кожен паровозик володіє своїм характером, унікальною зовнішністю і виконує певну роботу. Сподобаються малюкам добрі та повчальні історії про їх життя, захоплення та дружбу.

«Трансформери»Вік: 6+

Культовий мультфільм за мотивами однойменного фільму про війну трансформерів на Землі з захоплюючим сюжетом у кожній серії. Автоботи проти війська Мегатрона – хто ж переможе?

«Тоботы»Вік: 6+

Герої мультфільму «Тобот» брати Кору і Райен дізнаються, що їхній батько – не звичайний механік, а робототехнік, який довгий час конструював тоботов. Хлопчики разом з двома найпотужнішими тоботами починають боротися зі злом у Дейд-Сіті.

«Валлі»Вік: 0+

Зворушливий мультфільм про майбутньому, коли люди будуть змушені покинути Землю з-за величезної кількості сміття на ній. Валлі день за днем очищає планету і сумує на самоті, але все змінюється, коли він зустрічає Єву – робота, посланого на розвідку на Землю.

Виставки в Москві

Робостанция на ВДНГАдреса: пр-т Миру, д. 119, ВДНГ, пар. 2Сайт: робостанция.рф

Унікальна виставка, де на захоплюючій екскурсії ви познайомитеся зі світом роботів, які вміють робити безліч речей: розмовляти, грати в теніс, забиратися і багато іншого. Діти будуть у захваті від того, що все тут можна помацати, покрутити і повертіти. Тут є спеціальна площадка робо-збірки, де можна зібрати свого робота. Величезна кількість анімації і інтерактивних ігор не дадуть нудьгувати дітям і дорослим.

© @robocorp.moscow

Музей повстання машин в ТекстильщикахАдреса: Волгоградський пр-т, д. 42, корп. 2Сайт: msk.musbot.ru

Цей музей роботів розташований в незвичайному будинку у формі літаючої тарілки, а експонати в ньому створені із звичайних предметів, що підлягають утилізації! Виглядають вони дуже реалістично, діти з задоволенням їх досліджують, а на деяких можна навіть покататися. Тут є персонажі відомих і культових фільмів «Трансформери» «Зоряні війни», «Хижак», «Чужий», а також «Залізної людини». Також для дітей тут проводять цікаві екскурсії та майстер-класи.

Культурний центр ЗІЛАдреса: пр-т Миру, д. 119, ВДНГ, пар. 2Сайт: zilcc.ru

Тут розташована ціла лабораторія робототехніки на базі Політехнічного Музею для школярів. Педагоги захоплено розповідають дітям на заняттях про програмування, 3D-моделювання та 3D-друку. Отримавши необхідні знання, діти самі створюють роботів на батарейках.

© zilcc.ru

ЕкспериментаніумАдреса: Ленінградський пр-т, д. 80, корп. 11Сайт: experimentanium.ru

Один з найулюбленіших дітьми музеїв, тому що тут можна чіпати абсолютно все! Окрім цікавих екскурсій, тут проходять лекції, майстер-класи та курси робототехніки, на які можна записатися. На курси приймають дітей від 6 років, їх вчать конструювати роботів і при бажанні виступають з ними на командних змаганнях.

© experimentanium.ru

Музеї в Росії

Музей роботів-трансформерівАдреса: м. Перм, Катерининська вул., д. 188Сайт: tf-museum.ru

Цей приватний музей відкрився зовсім недавно, в ньому представлена колекція самого директора музею, яку він дбайливо збирав протягом довгих років. В музеї проходять цікаві екскурсії для дітей і дорослих.

© tf-museum.ru

Экспоробот, музей-галерея робототехнікиАдреса: м. Красноярськ, Телевизорная вул., д. 1 (ТЦ «Смарагдове місто»), пов. 1

Екскурсії тут проходять в інтерактивній формі, дітям сподобається поговорити з роботами, навчити їх чомусь новому, потиснути їм руки, зіграти в яку-небудь гру. При музеї є школа робототехніки, де навчають проектувати і будувати власні моделі роботів.

© kudago.com

Імперія РоботівАдреса: м. Липецьк, вул. Радянська, д. 66 (ТРЦ «Європа»)Сайт: irobotov.ru

Тут проходить велика інтерактивна виставка робототехніки, на якій представлено 55 роботів з усіх куточків планети. Повне занурення у віртуальну реальність і театр роботів не залишать байдужими ні дітей, ні дорослих. Спробуйте управляти квадрокоптером, рухати предмети силою думки, візьміть участь у різноманітних майстер-класах і навіть керувати космічним кораблем!

© irobotov.ru

На замітку

Дитячі гуртки та курси робототехніки розташовані по всій Росії. У них проводять заняття з дітьми різних вікових категорій, на яких вивчають основи роботобудування, розвивають інтерес до точних наук, без яких неможливо створити робота. Підберіть центр поруч з вашим будинком, і нехай ваша дитина із задоволенням опановує цю цікаву і дуже популярною у наш час професію.

Фото на анонс: Depositphotos