Сольові ванночки для нігтів

1266

Зміст:

  • Як зробити сольові ванни в домашніх умовах
  • Кожна людина після повернення з морського курорту відзначав, як покращився стан її нігтів. Велика заслуга в цьому належить солоній морській воді, яка зміцнює і живить нігтьову пластину. Щоб зберегти цей ефект на довгий час, вам всього лише знадобиться проводити сольові ванночки для нігтів у себе вдома.

    При виборі солі для таких ванночок перевагу слід віддати саме морської солі. В ній міститься найбільша кількість поживних речовин, таких як кальцій, фтор, йод, магній, селен, які так необхідні для зміцнення нігтів. Щоб лікування нігтів було більш ефективним, у ванночки можна додатково додавати йод, різні олії, рідкі вітаміни.

    Сольові ванночки для нігтів – запорука здоров’я і краси ваших рук

    Кому може надобиться така процедура:

    • нігтям, ослабленим через брак вітамінів, наприклад, в осінній або весняний період;
    • розшарованим нігтям після гель-лаку;
    • крихким, постійно ламається нігтям;
    • тим, хто бажає відростити довгі і здорові нігті.

    Соляні ванночки також можуть бути корисні при врослому нігті в поєднанні з традиційними методами лікування.

    Як зробити сольові ванни в домашніх умовах

    Виділіть декілька днів в тиждень для проведення процедур. Якщо робити їх чітко за розкладом, то результат не змусить себе чекати.

    Ванночка для зростання нігтів

    Вам знадобиться 250 мл просто теплої води 1 столова ложка морської солі. Вода повинна бути теплою, тому в ній швидше сіль розчиниться. Витримувати нігті у ванні слід не менше 20 хвилин. Після очистіть шкіру від солі, наприклад, за допомогою вологих серветок, і змастіть руки зволожуючим кремом. Курс лікування – 3 тижні. Виконувати процедуру слід через день. Але вже після перших застосувань буде помітний результат.

    Рецепт ванночки для інтенсивного живлення нігтів

    У воду з сіллю, додайте 15-20 крапель будь-якого масла, ефект якого здасться вам найбільш підходящим для ваших нігтів. Ретельно змішайте компоненти. Опустіть руки на 20 хвилин в ємність. Повторюйте процедуру раз в 2-3 дні протягом 4 тижнів. Завдяки доданим масел нігті отримають ударну дозу корисних речовин, тому цей рецепт рекомендований при проблемі сильно ослаблених нігтів.

    Не тримайте руки або ноги у воді з сіллю більше 30 хвилин. Так ви ризикуєте пересушити нігті і шкіру навколо них.

    Якщо це все-так сталося, змастіть шкіру і нігті живильним кремом.

    Ванночки при врослому нігті

    До води з морською сіллю необхідно додати кілька крапель йоду, який має антибактеріальну дію, а також пару чайних ложок відвару полину або шавлії. Такий склад знімає запалення і больові відчуття. Проводьте процедури курсами по 5-10 раз, раз в 2-3 місяці.

    Якщо ви хочете відновити або зміцнити свої нігті, то саме морська сіль стане вашим першим помічником у цій справі.

    Дивіться далі: чому на руках і ногах нігті ростуть вгору