У пологовому будинку переконують годувати сумішшю, а я хочу зберегти ГВ. Що робити?

493

У перші дні після народження малюка багато матусі відчувають себе розгублено. Якщо дитина перша і досвіду немає, складно зрозуміти, що, як і коли потрібно робити. Залишається покладатися тільки на свою інтуїцію.

У схожій ситуації опинилася молода матуся з ніком в Мережі Марина, яка поділилася з подругами переживаннями:

Як швидше викликати прихід молока? Вже молозиво є і начебто пробивається молоко… В пологовому будинку дають суміш… я відмовляюся… дитина вередлива… шукає груди 2 всі навколо твердять мовляв дитини мучиш…З першим народжувала в іншому пологовому будинку, так там навпаки ГВ було в пошані і не докармливали… В результаті на 3 день з’явилося молоко і ми заспокоїлися… А все навколо: «Бідна дитина . Що ти за мати?… Кричить постійно… голодний… Дай суміш.

Читайте також:Як харчуватися після кесаревого розтину в перші дні і при годуванні дитини

Матусі розділилися на дві сторони: одна половина (менша) радила не хвилюватися з приводу годування новонародженого сумішшю. Однак більшість подруг в Мережі підтримали автора в небажанні догодовувати новонародженого. Багато розповіли свої історії, а також поділилися досвідом, як стимулювати лактацію.

Добре харчуватися побільше пити теплу рідину (Вікторія)

У нас діти лежали окремо і їх докармливали, коли нас виписували, з усіх 5-6 дівчаток тільки мені сказали догодовувати і вдома. Педіатр сказала: «Ну в тебе ж груди маленька, буде чесними». Але я так і не докармливала (МамаЯ)

Частіше прикладати. Але в пологовому будинку і перші добу будинку докармливала сумішшю, молоко прийшло на 10 день (Анюта)

Прикладайте і нікого не слухайте. Все налагодиться. У мене теж з сином не третю добу молоко прийшло, а донька тільки на п’яті до нього добралася (Мірабелла)

Молоко приходить на 3-5 добу, тому поки тільки прикладати і чекати молоко. Що тут зробиш? (Ronnie Di)

Дитині вистачає молозива, природою усе передбачено (Анна)

Читайте також:Моя «молочна історія»

Прикладайте і все, прийде молоко. В середньому на 3 день, іноді буває раніше, іноді пізніше. Природою створено, що б дитина смоктала молозиво і підготовляв шлунок до прийому молока (Oksiksu)

Годуєте на вимогу 24/7 і тоді швидко прибуде. Але і не докармливайте (Христина)

А ви пам’ятаєте свої перші дні після пологів? На який день на зміну молозива прийшло молоко?

Всі фото: Depositphotos