Як використовувати шавлія для обличчя

551

Зміст:

  • Склад і корисні властивості рослини
  • Застосування шавлії в домашніх умовах
  • Вугровий висип, чорні точки, пігментні плями — з цими шкірними проблемами відмінно справляється шавлія для особи. З листя запашної трави можна готувати домашні лосьйони, маски і антивікові креми.

    Склад і корисні властивості рослини

    Сірувато-зелена трава з латинською назвою Sаlvia officinаlis вже більше 2000 років застосовується як ліки. Рослина приносить користь при лікуванні кашлю, зубного болю, кишкових розладів, на його основі створюють шампуні, парфумерію і кулінарні приправи. У косметології сальвія служить сировиною для очищувальних, поживних і омолоджуючих засобів.

    Щоб правильно використовувати шавлія для особи, проконсультуйтеся з косметологом

    Листя і квітки шавлії насичені ефірними маслами, цинком і вітамінами А, Тобто Ще один важливий компонент, сальвін, має властивості антибіотика. Захищають клітини від ушкоджень органічні кислоти — урсолова, лінолева, олеїнова і хлорогенова.

    Завдяки цим речовинам рослина надає лікувальну дію на шкіру:

    • виліковує вугровий висип;
    • підвищує синтез колагену;
    • усуває набряки і почервоніння;
    • омолоджує шкірні клітини;
    • нормалізує роботу сальних залоз.

    Додаткова користь — специфічний шавлієвий аромат, який заспокоює нервову систему і покращує настрій під час уходових процедур.

    Шавлія для обличчя можна використовувати свіжим, сушеним, а також у вигляді масляного екстракту. Найбільше цілющих речовин містять 3 виду рослини — лікарський, мускатний і трилопатевий.

    Застосування шавлії в домашніх умовах

    Кращий спосіб позбутися від вугрової висипки і підвищений саловиділення — двічі в день вмиватися шавлієвою відваром. Його готують з 2 ст. л. трави і склянки води, підігрітою до +60ᵒ С. Інгредієнти з’єднують в каструлі і ставлять її на слабкий вогонь. Через 15 хвилин відвар знімають з плити і проціджують.

    Дорослі використовують засіб для очищення шкіри і додання їй свіжості. Підліткам воно допомагає при алергічної висипки, фурункульозі, від куперозу і прищів. Засіб використовують для вмивання вранці і ввечері: змочіть ватяний диск, протирають лоб, щоки і ділянки навколо очей.

    Можна заморозити відвар шавлії у формочках для кубиків льоду.

    Від зморшок добре допомагає крем з масляних екстрактів мигдалю, кокоса і какао. У каструлі змішують по 1 ст. л. всіх інгредієнтів і прогрівають на слабкому вогні 3 хвилини. Знявши з плити, додають масло шавлії в обсязі 5-7 крапель і вміст 1 капсули вітаміну Е. Перекладають у скляну банку і вживають 2 рази на добу.

    Регулярне використання шавлії для обличчя допоможе позбутися від складних шкірних проблем — шрамів, келоїдних фляків, екземи. Але при наявності алергії на трави рекомендується спочатку порадитися з лікарем.

    Також цікаво почитати: масло апельсина для обличчя