Як застосовувати білу глину для обличчя

2158

Зміст:

  • Чим корисна біла глина
  • Як використовувати глину в косметичних цілях
  • Рецепти масок від прищів для жирної шкіри
  • Поживна тонізуюча маска для вікової шкіри
  • Поживна маска
  • Маска від пігментних плям
  • Відмінно працюють косметичні продукти не завжди коштують дорого. Біла глина для обличчя або каолін – засіб, який можна купити в будь-якій аптеці. Воно не поступається по ефективності люксовим маскам. Не випадково китаянки здавна користувалися нею для продовження молодості і додання шкірі порцелянової білизни. Домашні маски з білою глиною допоможуть надати шкірі тонус, усунути жирний блиск, зменшити видимість пір і вікових змін.

    Чим корисна біла глина

    Цілющі властивості каолінової глини обумовлені її складом, в якому у високій концентрації присутні мінеральні речовини:

    • марганець – природний антисептик і прекрасний протизапальний засіб, допомагає заспокоїти шкіру, зменшити вираженість почервонінь, зняти свербіж, прискорити загоєння;
    • кремній – елемент, необхідний для підтримки еластичності стінок судин, а також бере участь у виробленні клітинами шкіри з’єднувального білка – колагену;
    • алюміній – мінерал, нормалізує роботу сальних залоз і зменшує вироблення шкірного сала.

    Біла глина для обличчя не поступається по ефективності люксовим продуктів

    Завдяки своєму насиченому мінеральними компонентами складу біла глина надає позитивний вплив на шкіру:

    • знімає набряклість, роблячи контури обличчя чіткішими;
    • зменшує видимість пір і допомагає очистити їх;
    • усуває жирний блиск, робить шкіру матовою;
    • підсушує запалення;
    • прискорює процеси загоєння, в тому числі і постакне;
    • покращує мікрорельєф шкіри;
    • бореться з тусклостью, надаючи обличчю рівний, сяючий відтінок.

    Крім косметології каолін використовується в медицині для лікування захворювань суглобів і шлунково-кишкового тракту.

    Як використовувати глину в косметичних цілях

    Використовувати глину дуже просто: найчастіше вона продається у вигляді дуже дрібного порошку білого кольору з блакитним або рожевим відтінком. Досить розвести глину водою або молоком, щоб вона придбала консистенцію густої сметани. У такому вигляді її легко нанести на обличчя пальцями або спеціальною щіткою. Посилити ефект від нанесення каоліну можна, додаючи в маску додаткові компоненти.

    Неправильне застосування будь-якого косметичного засобу, навіть такого безневинного, як каолін може завдати шкоди шкірі. Тому важливо знати, як застосовувати білу глину правильно:

    • не наносити маски з білою глиною на область навколо очей – тонка, позбавлена жирового прошарку шкіра повік може стати надмірно сухою, стягнутої, зморшки стануть більш помітними, з-за чого користь від її компонентів суттєво знижується;
    • обов’язково змочуйте маску водою під час проведення процедури, не слід, щоб шар глини підсихав на обличчі, це позначиться не найкращим чином на стані шкіри;
    • наносити маски з білою глиною потрібно тільки на добре очищену, а ще краще – розпарену шкіру;
    • не можна використовувати маски з глиною на пошкодженій шкірі, при наявності ранок, гнійників, опіків.

    Готову маску необхідно використовувати відразу, а залишки викинути. Каолін – натуральний засіб, що не містить консервантів, тому зберігати довго розведену глину не можна.

    Рецепти масок від прищів для жирної шкіри

    Використовувати білу глину в косметичних цілях можна як самостійно, так і в поєднанні з іншими корисними компонентами, що підсилюють її вплив на шкіру.

    применение

    Застосування білої глини спільно з іншими компонентами допоможе досягти бажаного ефекту

    Зменшити вироблення шкірного сала, очистити і звузити пори, зменшити почервоніння і набряклість в області запалення допомагає маска з білою глиною і соком алое.

    Змішайте 1 ч. л. каолінового порошку з ложкою свіжого соку алое і такою ж кількістю саліцилового спирту. Наносити таку маску потрібно на добре очищену і розпарену шкіру на 5-15 хвилин, а потім змити великою кількістю теплої води.

    Поживна тонізуюча маска для вікової шкіри

    Надати тонус, поліпшити еластичність, зменшити видимість вікових змін допомагає медово-глиняна маска. Змішайте в рівних пропорціях каоліновий порошок, рідкий квітковий мед і рослинне масло мигдальне, персикове, жожоба або оливкова. Щоб інгредієнти краще змішувалися, можна злегка підігріти маску на водяній бані.

    Наносити її можна на 25-30 хвилин через день, курсами по 1-1,5 тижні до досягнення видимого ефекту.

    Поживна маска

    Маски на основі каолінової пудри підходять у тому числі і для шкіри, схильної до сухості. Для приготування такої маски змішайте порошок білої глини, молоко і м’якоть банана в рівних пропорціях. Наносити живильну маску слід 20-25 хвилин на обличчя і шию 2-3 рази в тиждень.

    Маска від пігментних плям

    Освітлити тон шкіри, зменшити видимість веснянок і пігментних плям можна за допомогою маски на основі каоліну і лимонного соку. Змішайте 1 ч. л. каолінової пудри з таким же об’ємом свіжовичавленого соку лимона. Додайте кілька крапель соку огірка, перемішайте масу до однорідної консистенції і нанесіть на обличчя, шию і область декольте. Залиште для впливу на 15-25 хвилин, потім змийте.

    Не все, що робить шкіру молодою і красивою, має коштувати нечуваних грошей. Біла глина – відмінний бюджетний варіант, який не поступається за своїми якостями люксовим засобів. Знаючи, чим корисна глина, ви допоможете своїй шкірі зберегти чистоту і здорове сяйво.

    Читайте в наступній статті: маска з желатину і активованого вугілля