Як правильно вибрати пустушку

1-20-2021

В перші дні після народження дитини батькам належить багато нового дізнатися про свого малюка, а також про предмети першої необхідності. Одним з таких є соска-пустушка. Вибрати їх ви зможете за посиланням пустушки. Вона дозволяє батькам швидко заспокоїти малюка, але чи є небезпека в ній? Одні мами і тата розмірковують над тим, як вибрати соску для новонародженого, а інші чи небезпечно це. Спробуємо розібратися.

Користь чи шкода

Про користь пустушки знали ще наші діди-прадіди. Як соски вони використовували м’якуш хліба, замотаний в тканину. У наш час асортимент істотно розширився, але все одно залишилися переживають батьки, які не знають, чи можна давати новонародженим пустушку. Зупинимося більш детально на позитивних сторонах використання цього аксесуара:

1.Задоволення смоктального рефлексу. Під час прикладання до грудей матері, соски якої потребують захисту, немовля відчуває себе захищеним. Оскільки годувати дитину потрібно тільки по годинах, він може відчувати брак уваги, і починає смоктати пальці. Щоб цього уникнути, потрібно привчити новонародженого до пустушки.

2.Ефективне заспокоєння при виконанні смоктальних рухів. Діяльність головного мозку поступово сповільнюється і малюк ставати менш активним.

3.Соска-правильне рішення при метеоризмі.

Поряд з позитивними сторонами, є нюанси, які змушують батьків задуматися, коли давати пустушку новонародженому, і чи варто це робити взагалі.

  • Гігієна..Соска малюка завжди повинна бути чистою. Для цього можна використовувати спеціальні контейнери (які також необхідно періодично обробляти).
  • Небезпека. Новонароджений плаче, коли йому дискомфортно. З соскою можна упустити реальні причини занепокоєння.
  • Відмова від природного способу годування. Фахівці стверджують, що в деяких випадках новонароджений може перестати брати груди через соски.
  • Дефекти щелепи. Неправильно підібраний або неякісний аксесуар може викликати порушення розвитку розмовного апарату.
  • Звичка. Коли дитина починає дорослішати, йому вкрай важко відмовитися від смоктання. Тому соску раціонально використовувати до року.

Важко сказати однозначно, але більшість батьків схиляються до використання цього виробу і збереження більшої частини нервових клітин. Якщо ви прийняли рішення, що вашій дитині потрібна пустушка, давайте дізнаємося, як вибрати соску для новонародженого. А купити соску ви можете в нашому магазині, менеджери дадуть вичерпну інформацію щодо вибору даного виробу.

Здійснюємо грамотні покупки

Щоб правильно придбати модель, необхідно звернути увагу не тільки на виробника (для новонародженого краще купувати тільки сертифіковані, перевірені торгові марки), але і на особливості конструкції: матеріал. Великою популярністю користується силікон. Латекс може призначити педіатр. Гумові і каучукові вироби менш затребувані. Підстава виробу.

Від цієї деталі залежить стан шкіри навколо рота, а також формування правильного прикусу. Крім того, щиток забезпечує безпеку аксесуара. Розмір. Цей критерій залежить від віку малюка. Кожен надійний виробник робить спеціальну позначку на упаковці. Якщо ваш малюк здоровий, але ви все ж не знаєте, як вибрати пустушку для новонародженого, купіть силіконовий ортодонтичний виріб. Він розроблений з урахуванням фізіологічних особливостей малюка і відрізняється довговічністю і 100% безпекою. Зрізаний сосок дозволить ефективно налагодити процес ковтання і посприяє нормальному розвитку щелепного апарату.