Чому зявляються виділення в середині циклу у вагітних

1312

Зміст:

  • Причини появи сукровичних виділень
  • Коли хвилюватися не варто
  • Як дізнатися, що це таке
  • Що робити
  • Будь-які виділення з домішкою крові з статевих органів у вагітної жінки повинні стати приводом насторожитися. Таке спостерігається у 25% жінок, тобто у кожної четвертої вагітної. Сукровичні виділення не завжди несуть загрозу і можуть з’являтися з різних причин. Рясні кров’янисті виділення – це привід звернутися до лікаря, так як вони можуть бути ознакою серйозних порушень в організмі.Сукровичні виділення з піхви у вагітної можуть бути ознакою патології

    Причини появи сукровичних виділень

    Ледве помітні плями крові, які незначно бруднять одяг, прокладку або залишають слід на туалетному папері, періодично з’являються у кожної жінки.

    У нормі виділення в середині циклу можуть бути пов’язані:

    • з гормональним сплеском, характерним для цього періоду, або початком овуляції. Іноді кров коричневого кольору з’являється через 2-3 дні після місячних. Все це відноситься до норми, обстеження ніяких патологій не виявляють;
    • з прийомом оральних контрацептивів або використанням внутрішньоматкової спіралі. Якщо кров не зупиняється, спосіб оберігання необхідно змінити, так як це може бути свідченням запального процесу;
    • з статевим актом, якщо виробляється недостатньо мастила. Відбуваються пошкодження і мікротравми слизової.

    При клімаксі навіть невеликі плями крові можуть бути ознакою серйозних патологій: міоми матки, наявності поліпів, гіперплазії ендометрію, початковій стадії онкологічного захворювання. У цей період слизова піхви відрізняється підвищеною сухістю, тому мікротравми при статевому акті також можуть викликати незначні кровотечі.

    Невеликі виділення з домішкою крові, які носять назву лохії, спостерігаються після пологів, так як внаслідок відокремлення плаценти поверхню ендометрію являє собою суцільну рану. Це абсолютно нормальне явище, кількість виділяється поступово зменшується до повного зникнення.

    Невеликі виділення з домішкою крові можуть з’являтися і у вагітних жінок. Це відбувається з різних причин, іноді становлять небезпеку для здоров’я жінки і плоду.

    Коли хвилюватися не варто

    Приводів для занепокоєння немає, якщо кровотеча короткочасно, не рясно, не супроводжується болем або іншими патологічними симптомами. Колір виділень може бути рожевим або коричневим, але без фрагментів тканин.

    Зазвичай це відбувається з наступних причин:

  • Виділення з’явилися приблизно в дні очікуваної менструації, тобто через 2-4 тижні після запліднення. Це цілком природне та розповсюджене явище – імплантанційне мазание, коли в період до 14 тижня плідне яйце імплантується в матку. Зазвичай це триває недовго, витрачається не більше 1-2 прокладок. Загрози для вагітності не представляє.
  • Рівень гормонів, які пригнічують регулы, на ранніх термінах невисокий, тому повного припинення менструації може не бути.
  • Виділення після механічного впливу, наприклад, статевого акту.
  • Досить часто домішка крові при вагітності є симптомом загрози викидня, але це не завжди закінчується перериванням вагітності.

    Своєчасне звернення до лікаря дає можливість зберегти і виносити дитину. Виділення можуть припинитися самостійно, вагітність триває і протікає нормально.

    при беременностиВиділення при вагітності не є причиною для паніки, але зобов’язують жінку звернутися до лікаря за консультацією.

    Як дізнатися, що це таке

    Приводом вживати термінові заходи повинні стати наступні симптоми, що супроводжують сукровичні виділення: біль, спазми, посилення кровотечі, наявність згустків і фрагментів тканин.

    Виділення з піхви з сукровицею можуть також з’являтися при:

    • позаматкової вагітності, яка є показанням для оперативного втручання, так як ембріон поза матки не розвивається;
    • децидуальном кровотечі з судин матки;
    • субхориальном кровотечі;
    • при низькій імплантації плодового яйця;
    • багатоплідній вагітності;
    • неповному міхуровому заносі.

    Іноді поява крові викликано ерозією шийки матки. Лікування ерозії необхідно відкласти до післяпологового періоду.

    Якщо кров з піхви супроводжується підвищенням температури або іншими симптомами, то необхідно пройти перевірку на статеві інфекції.

    Що робити

    Причини обов’язково треба виявити. Якщо немає болю, відсутня посилення кровотечі, то можна відкласти консультацію лікаря до чергового відвідування клініки. Екстреного втручання такі випадки не вимагають. В іншому випадку слід невідкладно відвідати свого лікаря або викликати швидку допомогу. При наявності згустків необхідно зберегти їх в баночці або пластиковому пакеті. Це допоможе виявити позаматкову вагітність або загрозу викидня.

    сукровичные выделенияКонсультація лікаря при появі сукровичних виділень є обов’язковою

    Для постановки діагнозу потрібно провести аналіз крові на рівень хоріонічного гонадотропіну. Його підвищений рівень дозволяє підтвердити наявність плода. При позаматкової вагітності або загрозі викидня рівень ХГЛ падає.

    Призначається УЗД для виявлення плодового яйця або визначення його стану. Іноді поява сукровичних виділень може свідчити про завмирання плоду, тому проводиться кілька ультразвукових досліджень. Після цього приймається рішення про переривання або збереження вагітності. Невыявленное вчасно завмирання призводить до сепсису і навіть до летального результату.

    Крім того:

  • Якщо виявлено позаматкова вагітність, необхідна термінова операція, інакше це створює загрозу для життя жінки.
  • При передлежанні плаценти нічого робити не потрібно, це не представляє небезпеки.
  • Відшарування плаценти вимагає термінової госпіталізації.
  • Слід утриматися від сексуальних контактів, фізичних навантажень, теплих ванн або зігріваючих процедур в області живота.

    Кров’янисті виділення в першому триместрі не завжди є ознакою небезпечної патології. Однак вагітній жінці потрібно уважно ставиться до свого здоров’я і при появі плям крові звертатися до свого лікаря, так як самостійно виявити причину кровотечі неможливо. При своєчасній діагностиці шанси врятувати вагітність та отримати можливість спокійно доношувати дитини значно підвищуються.

    Читайте далі: фіброма яєчника