В’яжемо ажурні візерунки гачком, добірка схем і описів

1387

При в’язанні гачком використовують два види візерунків: щільні або ажурні. Вони можуть бути як плоскими, так і об’ємними. Найчастіше ажурні візерунки бувають плоскими, і використовуються для створення повітряних, витончених речей.

Вмієш в’язати гачком? опублікуй роботу на kru4ok.ru

Зв’язати такий візерунок набагато простіше, ніж здається. Більшість зібраних тут схем будуть зрозумілі навіть початківцям рукодільниця.

Які вироби можна пов’язати ажурними

Речі, пов’язані за даними схемами – не обов’язково легкі, ніжні, невагомі. Якщо вибрати більш товсту пряжу, мотиви підійдуть для зимового одягу і не тільки. Ось деякі види виробів, які можна зв’язати гачком, використовуючи таку в’язку:

  • літній одяг-сукні, кофтинки, спідниці;
  • теплі речі – шарфи, шалі, палантини, кардигани, светри;
  • аксесуари – сумочки, косметички, комірці, прикраси, ажурні вставки;
  • предмети інтер’єру – скатертини, серветки, думочки, покривала, фіранки.

Ажурний візерунок може бути самостійним мотивом вироби або використовуватися для створення прикраси до сукні, піджака, пальто, сумочці. Часто такими повітряними роблять вставки для в’язаних гачком, спицями або для текстильних виробів, а також клапани сумочок, косметичок.

Жіночі сукні пов’язані гачком зазвичай не вимагає спеціально зшитої підкладки. Якщо візерунок дуже повітряний, можна одягнути під нього просте тонке плаття з трикотажної або іншої матерії. Вона повинна бути тонкою і гладкою.

Літній ажурний візерунок, пов’язаний гачком для туніки або кардигани

Тут має завантажитися відео, почекайте або поновіть сторінку.

Ажурні візерунки в’яжуть гачком не тільки з тонкої пряжі. Вони дуже ефектно виглядають як з найтонших, так і з самих товстих ниток. Відповідно, до них підбирають гачок відповідного номера. Полотно красиво саме по собі з однотонних ниток, однак, можна взяти різнокольорову (меланжеву) пряжу, або нитки різних кольорів. Якість матеріалу може бути найрізноманітнішим – від синтетики до натуральних вовни і бавовни.

В’язані гачком речі, при уявній ніжності, прекрасно тримають форму. Це відноситься і до ажурному полотну. Переплетення повітряних петель і стовпчиків дозволяє йому тягнутися, але не деформуватися в процесі експлуатації. Вироби виходять не тільки красивими, але і довговічними.

Візерунок ажурні черепашки гачком

Різнобарвний ажурний візерунок гачком

Ажурний візерунок ананаси гачком

Красиві візерунки

Схеми в’язання виробів гачком з ажурними візерунками

дитячий плед з ажурним візерунком гачком

Шикарний білосніжний плед з 100% бавовни! неймовірно ошатний і підійде для будь — якого урочистого випадку-виписка з пологового будинку, хрещення або будь-яке інше свято. Незрівнянно виглядає в ліжечку або в колясці! пов’язаний плед з 4-х мотивів, зшитих

Читати далі…

Палантин гачком з ажурним візерунком

Палантин «чорна перлина». Розмір палантину 50 на 160см. Гачок № 2.1 . Палантин пов’язаний з семенівської пряжі (66% мерсеризована бавовна, 34% віскоза). У кожної дівчини або жінки повинен бути такий атрибут як палантин. Він представляє

Читати далі…

Жіночий рожевий жакет з візерунком

Пряжа cocco 50гр / 240м колір 3866, розмір жакета: 52-54. Витрата пряжі 500 гр. Гачки кловер № № 1,25; 1,5; 1,75. Послідовність і схема показані на фото. Схеми в’язання жакета:

Читати далі…

Ажурний палантин з облямівкою

А палантин знадобилося два мотка пряжі alize ланаголд 800 (800м / 100гр) склад: 49% шерсть, 51% акрил. Гачок clover 1,75 палантин в’яжеться в одному напрямку, облямівка з двох сторін в’яжеться відразу з основним візерунком (схема додається). Кількість раппортов

Читати далі…

Ажурна спідниця гачком

Спідничка пов’язана гачком з кіровського ірису. На мій 52-54 розмір всього пішло 500гр. Нитка. Спідниця пов’язана по досить-то улюбленої схемою в світі в’язальниць. Тільки, якщо в’язати строго за схемою, то з кожним ярусом малюнка йде

Читати далі …

Жіночий ажурний джемпер

Ажурний джемпер пов’язаний з пряжі альпака від ареола (385 метрів в 50 грамах, склад: 25% альпака, 26% шерсть, 49% поліакрил). На 44-46 розмір знадобилося 3 мотка пряжі. Гачок 2.5. Джемпер нескладний у виконанні. Окремо в’яжуться по

Читати далі…

Біла спідниця з ажурним візерунком

Привіт дівчатка!!! зв’язалася у мене довга спідниця за мотивами відомої спідниці»пагода». Он-лайн був тут. Для даної моделі я використовувала пряжу milos 709 перламутрово-сірий, 65% модал, 35% акрил, 700м/100г гачок № 3, в’язала в 2 нитки.

Читати далі…

Відео-уроки з в’язання гачком ажурних візерунків

ажурний візерунок черепашки

Раапорт візерунка складається з 10 петель і двох рядів. Гачок № 2, пряжа дитяча ніжність.

Тут має завантажитися відео, зачекайте або поновіть сторінку.

Ажурний візерунок для пуловера

В’язання ажурного візерунка гачком. Раппорт = 10 п.по висоті повторюються 4 перших ряди. Візерунок нескладний, їм можна пов’язати дуже красивий жіночий пуловер (в обсязі виглядає як мереживо).

Тут має завантажитися відео, зачекайте або поновіть сторінку.

Красивий ажурний візерунок

Раппорт складається з 16 петель і 8 рядів. Красивий і найпростіший ажурний візерунок гачком» квіти » для топа, для літнього плаття або туніки.

Https://youtu.be/4jnmdpvqplg

Ажурний візерунок з квіточок

Такий візерунок підійде для в’язання кардигани, жакета і інтер’єрних речей.

Зразок будемо в’язати з напіввовни товщиною 100гр / 350м.

Тут має завантажитися відео, почекайте або поновіть сторінку.