Ефективне зміцнення волосся касторовою олією

675

Зміст:

  • Властивості і склад касторової олії для волосся
  • Ефективність застосування
  • Застосування касторової олії
  • Використання для вій
  • Кілька рецептів використання в домашніх умовах
  • Протипоказання та попередження
  • Рицинова олія для волосся володіє рядом корисних властивостей, рятує при різних проблемах, але має і деякі протипоказання. Щоб використовувати його з максимальною користю, варто більше дізнатися про цей продукт і його особливості, вибрати кращі рецепти на його основі.

    Властивості і склад касторової олії для волосся

    Сировиною для його виробництва служить лікарська рослина рицина. Цей тропічний чагарник містить отруйний рицин, який при пресуванні холодним способом виділяють з насіння. У результаті виходить прозора, трохи жовтувата або темна в’язка рідина, має слабкий специфічний запах. Вона досить щільна, добре розчиняється в спирті, поєднується з іншими маслами, не висихає і не утворює плівки з плином часу. Смак у неї неприємний, схожий на гліцериновий. Косметичні засоби всередину вживати не можна.

    З насіння рослини рицина виготовляють рицинова олія для волосся

    Унікальні властивості продукту пояснюються складом, в який входять вітаміни А і Е, мононасичені і насичені кислоти. У ньому крім лінолевої, олеїнової і стеаринової кислот міститься понад 80% рицинолевої кислоти, яка визначає стабілізуючий, зміцнюючий, регенеруючу та омолоджуючу дію.

    Масло продається в аптеці в чистому вигляді, входить до складу готових сумішей. Передусім воно широко застосовувалося в медицині завдяки знеболюючій, антигистаминному, блювотного і проносного ефектів, зараз, в основному, використовується в косметології. Воно добре змішується з етанолом, кремами для обличчя і тіла, лосьйонами, а також служить основою для виробництва різноманітних засобів.

    Ефективність застосування

    Рицинова олія для волосся благотворно діє від коренів до кінчиків, насичуючи локони енергією і роблячи пишну шевелюру. Це натуральний продукт, що дозволяє досягти швидкого результату при вирішенні ряду проблем:

    • Захищає від негативних факторів. При його нанесенні на шкіру і локони створюється плівка, яка запобігає попадання ультрафіолетових променів, оберігає від шкідливого впливу навколишнього середовища, пом’якшує наслідки термічної обробки після укладання феном або плойкою.
    • Зміцнює структуру. Масло робить волосся еластичним, по всій довжині насичує їх вітамінами і мінералами, запобігає ламкості. Воно сприяє утворенню кератину, завдяки чому кінчики не січеться.
    • Підсилює ріст. Воно живить волосяні фолікули необхідними елементами, покращує кровообіг, стимулює процеси регенерації.
    • Нормалізує стан шкіри. Олія рицини поліпшує жировий обмін на голові, позбавляє від лупи, прибирає запалення і свербіж. Шкіра не пересихає, стає м’якою. Зволоження відбувається по всій довжині від коренів до кінчиків. Сальні залози починають працювати краще, тому відпадає необхідність часто мити волосся, вони довго зберігають блиск і привабливість.

    Цей засіб використовується при яскраво виражених проблеми і для профілактики їх появи. Вже з першого застосування помітний ефект, шевелюра стає пишнішим і привабливіше. Але, щоб посилити дію і закріпити результат, потрібно вибрати для себе відповідний склад і повністю пройти курс.

    Застосування касторової олії

    Екстракт касторки на повітрі швидко густіє, стає в’язким і погано втирається. Деяких дратує його специфічний запах, позбутися якого допоможуть 2-3 краплі ефірного масла базиліка, грейпфрута, лаванди, іланг-ілангу або іншого, обраного по своєму смаку. Його складно використовувати в чистому вигляді, для цього доведеться виконати кілька кроків:

    применениеЗастосування касторки допомагає при випаданні волосся

  • Нагріти пару ложок, потримавши на водяній бані не більше 15 хвилин або поставивши в мікрохвильову піч на 2-3 хвилини при середній потужності.
  • Подушечками пальців нанести масло на шкіру голови вдавлюючими рухами для зміцнення коренів.
  • Плавними рухами рукою розподілити склад по всій довжині до самих кінчиків.
  • Накрити голову целофаном, закутати рушником і залишити на півгодини.
  • Ретельно промити водою, використовувати звичний шампунь.
  • Вимити маслянистий наліт досить важко, доводиться повторювати ополіскування кілька разів, застосовуючи для цього трав’яні настої або сік лимона. Сушити феном після процедури небажано, краще дати волоссю висохнути природним шляхом. Щоб не розігрівати екстракт і спростити його використання, можна розводити його спиртом, але значно зручніше і ефективніше змішування з готовими засобами. Додавайте його при митті голови в шампуні і бальзами.

    Використання для вій

    Для цього знадобиться чисте масло і старий йоржик (пензлик) для вій і брів. Заздалегідь вимийте футляр з пензликом, залийте в нього кілька крапель екстракту, збовтайте. Наносьте його расчесывающими рухами від середини до кінчиків, використовуйте для брів. Краще виконувати процедуру ввечері, за 2-3 години до сну, попередньо видаливши макіяж. Залишайте засіб на годину, після чого приберіть його залишки ватним тампоном.

    Кілька рецептів використання в домашніх умовах

    Олія рицини використовується в якості базового для приготування простих і дієвих сумішей. Склад вибирається, виходячи з виниклої проблеми. Правильно підібрані компоненти вдало доповнюють один одного, взаємно підсилюють дію, розв’язують одночасно кілька завдань:

    • Від випадіння волосся. Тут вдалим поєднанням буде рицина з настойкою пекучого перцю, які беруться в рівних кількостях. Суміш підігрівають на водяній бані, втирають у шкіру голови, змивають через 40-60 хвилин. Настойку можна приготувати самостійно, замочивши на пару днів в горілці стручок червоного перцю. Ця маска викликає приплив крові, зміцнює коріння.
    • Для росту волосся. Візьміть по 1 ч. л. олії касторки і кореня лопуха, 1 ст. л. видавленого з лука соку, розчинений у воді пакетик дріжджів, змішайте інгредієнти, нанесіть на голову, витримайте 2 години. Такий склад активізує розвиток кореневих цибулин, стимулює зростання локонів.
    • Поживна. Приготувати маску можна, змішавши касторове і реп’яхову олію, узяті в рівних частках. Компоненти нанесіть на шкіру голови. До складу можна додати 3-5 крапель рідких вітамінів «Аевіт». Засіб зміцнює і живить коріння, забезпечує шкіру необхідними вітамінами, сприяє регенерації зруйнованих клітин.
    • Для пошкодженого волосся. Відновити клітини допоможе суміш з відвару ромашки, липи, шавлії, в якому вимочується шматочок чорного хліба. У склянку цієї рідини додайте 1 яєчний жовток і 2 ч. л. касторової олії. Масажними рухами втирайте отримане засіб в коріння волосся, залиште на 1 годину.
    • Для жирного волосся. У півсклянки злегка підігрітого кефіру покладіть яєчний жовток і 2 ст. л. касторки, перемішайте. Ця маска живить, зменшує жирність, надає блиск волоссю, але є занадто рідкою, що не дуже зручно при нанесенні. Такий же ефект досягається при використанні суміші, що містить яєчний жовток і 2 ч. л. касторки і коньяку.

    Кожне засіб універсально, легко готується і використовується. Можна спробувати по черзі кілька рецептів і вибрати для себе найбільш підходящий, допомагає вирішити виниклу проблему та викликає позитивні емоції. Експериментуйте, додаючи до касторке мед, фрукти, суху морську капусту, поки не вийде очікуваний результат.

    Протипоказання та попередження

    Рицина для зовнішнього застосування практично не має протипоказань. Рідко зустрічається індивідуальна непереносимість продукту. Якщо проявилася алергічна реакція, з’явилися почервоніння або сверблячка, відмовтеся від її використання, спробуйте інші засоби. Перед першим нанесенням маски перевірте її дію на чутливому ділянці шкіри на згині ліктя і переконайтеся у відсутності неприємних проявів.

    для укрепленияДля зміцнення волосся потрібно наносити олію на всю їх довжину

    При виборі компонентів враховуйте особливості і тип шкіри. У чистому вигляді олія не підходить для жирного волосся. Його слід змішувати з більш легкими речовинами та наносити не частіше 1 рази в тиждень. Розбавляти екстракт необхідно і людям з чутливою шкірою, інакше досить агресивна засіб викличе роздратування, а користь буде нульовою.

    Навіть при зовнішньому нанесенні масло може бути небезпечним для вагітних, у яких і менш неприємний запах викликає нудоту. Перед використанням жінці краще проконсультуватися з лікарем і уважно стежити за своїм самопочуттям.

    Рицинова олія при невисокій ціні виявляється ефективніше багатьох дорогих препаратів. Воно безпечно для здоров’я, виготовлене з натуральної сировини. Якщо правильно підібрати склад і знати міру при використанні, воно буде оптимальним та ефективним розв’язанням проблем з волоссям.

    Також цікаво почитати: рицинова олія для схуднення