Косметолог розповів, як правильно наносити дітям сонцезахисний засіб

720

У літню спеку приємна водяна прохолода. Тому багато сімей зараз прагнуть на море, до водойм, ставків і річок. Відпочивають, хлюпочуться, загоряють… Зрозуміло, турботливі батьки запасаються сонцезахисними засобами – для себе і малюків.

Читайте також:Сонця – так! 5 засобів з SPF для дітей

Однак потрібно не просто вибрати підходящий засіб, але і знати, як правильно її наносити. Про це в особистому мікроблозі розповіла косметолог Олена Кондрашова:

Попередньо нанесіть на все тіло і обличчя крем з антиоксидантами. Вони будуть усувати наслідки можливих фотохімічних реакцій в шкірі, викликаних взаємодією між хімічними фільтрами і УФ-променями. Через 15 хвилин нанесіть сонцезахисний крем.

Сонцезахисний крем наноситься з розрахунку: 30-50 г крему для людини приблизно зростом 170 см і вагою 70 кг

Відносно безпечно під сонцем можна знаходитися до 20 хвилин. Після закінчення цього часу необхідно змити за допомогою мылящегося кошти, висушити шкіру і повторити процедуру нанесення сонцезахисного крему.

Після купання в морі наносимо крем заново. При купанні в хлорованої воді сонцезахисний крем рекомендують змивати, оскільки є дані про хімічних реакціях між хлором і УФ-фільтрами з формуванням нових хімічних сполук, механізм діями яких на організм поки не відомі.

Наносити на шкіру дитини рідкі сонцезахисні фільтри не можна. Втім, і дорослим теж, оскільки вони в силу рідкої структури не захищають від УФ-променів взагалі.

Також косметолог розповіла про те, який вплив надає на шкіру надмірна кількість сонячних променів:

Вже 15 хвилин сонячного опромінення навантажує імунну систему шкіри і виснажує запаси антиоксидантів в ній на 70%. На відновлення їх пулу в шкірі потрібні місяці прийому вітамінів і мікроелементів.

Ультрафіолет володіє накопичувальним ушкоджувальну дію на ДНК клітин і колаген. Щоденні безпечні дози акумулюються в небезпечні річні. Це пов’язано з відсутністю повного відновлення ДНК клітин шкіри після пошкодження.

Надмірне сонце пригнічує імунну систему дітей, що може спровокувати аутоімунні та онкологічні захворювання в майбутньому.

УФ-промені А порушують синтез вітаміну Д в шкірі (не виключаю, що це один з ключових факторів тотальної недостатності населення вД).

Читайте також:Експерт розповіла, які компоненти у складі сонцезахисного крему небезпечні

Як бути? Слідувати пораді фахівця!

Щоденне використання кремів з захистом рівня 5-10 SPF знижує накопичувальну дозу UV за десятки років на 50%.

Застосування кремів з захистом у дітей не менше SPF 15 на 70% знижує ризик аутоімунних та онкологічних захворювань в пізньому віці.

Шкіра має власну захист від сонця. До неї відносяться: роговий шар, натуральна водно-жирова мантія, клітини Лангерганса, меланоцити, гіалуронова кислота і фібробласти. Чим здоровіше ваша шкіра, тим потужніший захист від сонця.

А ваш малюк багато часу проводить під прямими сонячними променями?

Всі фото: Depositphotos