Чоловік забороняє немовляті спати з нами в одному ліжку

606

Багато мами за спільний сон з малюком. З об’єктивних причин: зручно годувати, не встаючи кожен раз, коли дитина зголодніє, простіше заспокоїти, якщо малюк чогось злякається й почне плакати.

У противників спільного з дитиною сну теж є свої аргументи: подружнє ліжко — для тата і мами, дитині можна випадково нашкодити під час сну. І найпоширеніший, про який розповіла мама двомісячного малюка Ліана.

У мене чоловік військовий, він ще дитини (вік – 2 місяці) не бачив, так як в полях. Скоро приїжджає, і вже каже: «А навіщо ти під ранок береш дитину до себе спати? Навіщо ти привчаєш?». Я відповідаю, що йому тепліше зі мною. А чоловік наполягає: «Ні, хай спить у своєму ліжечку».

Читайте також:Наскільки корисний спільний сон з дитиною

Як і слід було очікувати, це пост засмученою матусі розділив користувачів Мережі на дві категорії: тих, хто підтримав автора, і тих, хто опинився на стороні її чоловіка.

Якщо просто так тепліше, то може чоловік і прав, – міркувала Анастасія. – Якщо б у мене дитина спокійно спала в своєму ліжечку і прокидався 1-2 рази за ніч, то теж би з ліжечка не забирала.

Я повністю згодна, та й не змогла б нормально поспати з малюком, а здоровий і міцний сон мами запорука гарного настрою дитини і всіх навколо (Малина)

Чоловік прав, – переконана Юля. – Уві сні можна випадково штовхнути. Вам це треба? І дитина звикне спати з вами, потім важко відучувати.

Читайте також:Порада від Людмили Петрановской: пробуйте різні види сну з дитиною

Ось і пролунало слово, яким аргументують своє неприйняття спільного з дитиною сну – привчиться, важко відучувати. Матусі-прихильниці сну з малюком відреагували на його так:

Так і скажіть чоловікові, якщо він згоден по 3-4 рази вставати за ніч до дитини, то нехай сам і встає, а так дали груди під боком і всім зручно. Робіть як вам комфортніше, чоловіки все одно вночі нічого не чують (Anna)

Мій теж військовий і спимо часом все разом. Потім таких хвилин, на жаль, не буде (Катерина)

Робіть, як вам зручно! не чоловік же його грудьми годує (НАТАЛІ)

Він так говорить, поки що далеко від вас. А як приїде, на собі недосип відчує, так відразу поміняє думку. А то все на відстані майстра радити. Була у мене така розумна подруга, поки у неї дітей не було, все повчала мене, де моїй дитині спати. Потім сама народила, і дитина спав з нею! Моя 3-х місячна дочка спить з нами, бо в ліжечку своєї прокидається постійно, їй необхідно мене відчувати. Зате ми спимо всю ніч, все висипаємося. Так що думаю, коли ваш чоловік приїде додому і зрозуміє, що дитина міцніше з вами спить, по-іншому заговорить (Марія)

Матуся з ніком в Мережі Leonie розповіла, що її чоловік теж категорично проти спільного сну, але іншого способу немає:

Коли беремо під ранок (за годину-дві до підйому) — це в його інтересах. Так як легше і дати соску, і погодувати.

А яке відношення до спільного сну у вашій родині?

Всі фото: Depositphotos