Розвантажувальний день на молокочаї для схуднення

1123

Зміст:

  • Користь молокочая
  • Правила розвантажувального дня на молокочаї
  • Протипоказання
  • Як приготувати молокочай
  • Розвантажувальний день на молокочаї – легкий спосіб швидко скинути вагу. У нього маса переваг, але і підводні камені зустрічаються.

    Користь молокочая

    Напій корисний не тільки для схуднення. Він виводить зайву рідину з організму, тим самим усуваючи набряки. Також чай з молоком чистить кишечник, що корисно тим, хто страждає від закрепів. Така розвантаження прискорює обмінні процеси в організмі і благотворно впливає на стан шкіри, волосся і нігтів.

    Розвантажувальний день на молокочаї поліпшить загальний стан організму

    Підвищується тонус організму, настрій поліпшується. Зелений чай, з якого роблять напій, чудово поєднується з молоком. Кофеїн, що міститься в чаї, нейтралізується, а молоко не бродить.

    Відгуки кажуть, що за один розвантажувальний день йде 0,5-2 кг ваги. Переважно за рахунок рідини, але обсяги все одно помітно зменшуються. Крім того, якщо після розвантаження не об’їдатися, тижнева калорійність харчування істотно знижується. А значить, йде жир.

    До переваг такої розвантаження відноситься ситність напою. Він легко вгамовує голод і апетит довго не повертається. Крім того, молокочай досить смачний. Тому худнути таким чином легко і приємно, ризик зриву мінімізується.

    Правила розвантажувального дня на молокочаї

    Щоб досягти бажаних результатів і не нашкодити організму, слід дотримуватися ряду правил. Під час розвантаження крім молока з чаєм більше нічого не можна їсти і пити. Виняток становить вода. Її знадобиться багато, так як сечогінний напій виведе з організму велику кількість рідини.

    У цей день організм практично не отримає енергії з їжею. Тому не варто перенапружуватися. Краще вибрати для розвантаження вихідний день і нічим не обтяжувати себе. Від занять спортом рекомендується відмовитися.

    Влаштовувати розвантажувальний день можна не частіше 1 рази в тиждень. Тривалі голодування шкодять організму. Виникає дефіцит вітамінів і мікроелементів.

    Недолік їжі провокує викид гормону стресу, який перешкоджає жіросжіганію. Голодування довше одного дня призведе до набору ваги.

    Виходити з добового голодування потрібно правильно. На наступний день дозволено вживання легкої нежирної їжі з невеликою кількістю швидких вуглеводів. Якщо знехтувати цією рекомендацією, ефект від одноденної дієти пропаде.

    разгрузочный день на молокочаеМолокочай для схуднення допомагає скинути до 2 кг за день

    Протипоказання

    При всій користь молокочай можна вживати не всім і тим більше в кількостях, передбачених розвантажувальним днем. До протипоказань відносяться:

    • непереносимість лактози;
    • алергія на молочний білок;
    • захворювання нирок;
    • порушення роботи жовчного міхура;
    • знижений тиск.

    Серед молодих мам ходять суперечки, чи можна влаштовувати розвантажувальні дні на чаї з молоком при грудному вигодовуванні. Багато пробували таку розвантаження і отримали гарні результати. Інші твердять, що голодування шкідливе для дитини.

    Дійсно, молокочай корисний у післяпологовий період. Він посилює лактацію. За рахунок виведення зайвої рідини зникають набряки, які мучать під час вагітності і в перші місяці після пологів. Проносний ефект корисний тим, у кого запори або геморой.

    Але головний мінус такого харчування – вкрай низька енергетична цінність. Годуючій мамі не потрібно харчуватися за двох, але близько 1000 калорій в день витрачається тільки на вироблення грудного молока, а у літрі молокочая, при жирності молочної складової в 2,5%, всього близько 550 калорій. Цього недостатньо точно, не кажучи вже про дефіцит мікроелементів.

    Чай бадьорить і тонізує, але у великих кількостях він припадає в грудне молоко, з-за чого дитина стає неспокійним і погано спить.

    В період лактації влаштовувати голодування не можна. Якщо дуже хочеться якнайшвидше привести тіло у форму, можна разом з молокочаем вживати овочі або нежирне варене м’ясо. Також буде корисно при звичайному раціоні замінити вечерю молочним напоєм. У цьому випадку дефіцит калорій збережеться, а малюк не постраждає.

    Як приготувати молокочай

    Для приготування напою знадобиться 2 столові ложки чаю. Краще взяти зелений, але якщо його смак не подобається, можна поєднати з чорним. Також знадобиться 1 літр молока. Рекомендується вибрати більш жирне, щоб організм отримав хоч трохи енергії.

    Молоко потрібно розігріти до появи бульбашок, але не кип’ятити. Залити гарячою рідиною листя чаю і дати настоятися протягом 20 хвилин. Потім остудити до комфортної температури. Пити молокочай можна в чистому вигляді або розвести навпіл з водою. У другому випадку проносний ефект буде більш вираженим. Зберігати напій потрібно в холодильнику. В термосі він згортається. Перед вживанням рекомендується розігрівати.

    Існують і інші рецепти напою. Можна заварювати чай разом з молоком на плиті, додавати м’яту, корицю, мед.

    Молокочай – чудовий напій для схуднення та очищення організму. Він корисний і годуючим мамам, але потрібно враховувати всі нюанси і не забувати про протипоказання.

    Читайте далі: скандинавська ходьба з палицями