Які бувають види віконних ролет

11-26-2020

Ролети з’явилися в нашій країні порівняно нещодавно. Вони прийшли на заміну жалюзі і ефективно захищають кімнати від зайвого сонячного світла, цікавих поглядів сусідів, а захисні ролети – навіть від злому. Більш докладну інформацію можна отримати на сайті за посиланням https://nikoss.com.ua/ukr/kiev.html

Ролети діляться на дві категорії захисні і тканинні

Захисні рольставні використовуються не тільки у віконних отворах, але і для захисту дверей, вітрин, заїздів, балконів і відкритих майданчиків.

Захисні ролети складаються з горизонтальних планок (ламелей), які при підніманні складаються в короб рулоном. Вони бувають з автоматичним і механічним (ручним) підйомом.

Самі ламелі виготовляються як з міцного пластику, так і з алюмінію або нержавіючої сталі. Вибір захисних ролетів в будівельних магазинах дуже широкий, а вартість їх коливається в залежності від матеріалу, типу механізму і розмірів. Захисні ролети не тільки забезпечують високий рівень безпеки, але також захищають внутрішній простір приміщення від сонячного світла, пилу і вуличного шуму.

Існують також і тканинні ролети, які використовуються не з зовнішньої, а з внутрішньої сторони вікон і є заміною штор, жалюзі і фіранок. Такі ролети виконують і декоративну функцію, так як випускаються в широкому спектрі відтінків, малюнків і дизайнів. Вони не можуть захистити вікна, як пластикові або алюмінієві ролети, але відмінно справляються з іншими функціями: затемнюють приміщення, декорують приміщення і надають приміщенню комфорт.

Тканинні ролети також називають рулонними шторами, так як є зручною і красивою заміною типовим шторам. Механізм ролетів дуже зручний в користуванні і схожий на механізм жалюзі. Роликовий вал, на який намотується полотно, може бути як циліндричним, так і прямокутним, прихованим в короб або видимим. Загальний естетичний вигляд від цього особливо не змінюється.

Полотно для тканинних ролет може бути абсолютно різним, в залежності від ступеня затемнення, вартості і колірної гами. В основному, вся тканина для ролет розділяється на три категорії:

  1. нормальної (затримує 25-30% сонячних променів), 2. середньої (65-70% затемнення) 3. високої щільності (повністю не пропускає світло).

Тканина для ролет просочується спеціальним складом, що робить тканину більш стійкою до вигорання і забруднення. Варто враховувати, що ролети все ж забруднюються з часом і вимагають очищення (вологе прибирання протипоказана). Популярними ролетами також є і ті, які виготовлені з бамбука, джуту і льону. Догляд за ними простіше, ніж за тканинними, однак, вартість їх трохи вище