Бізнес-ідеї: виробництво на дому

420

тим, хто хоче почати власне справу, необхідні дві речі-особиста відповідальність і хороша ідея. Навіть в умовах звичайної квартири і з обмеженим бюджетом можна організувати успішний бізнес. Як саме? даємо наводку-бізнес-ідеї: виробництво на дому.

Ідеї для бізнесу на дому: виробництво

Організація домашнього виробництва підійде тим, хто не може надовго залишати квартиру: жінкам в декреті; пенсіонерам або людям з обмеженими можливостями. Крім цього, у подібного бізнесу є ряд інших переваг:

  1. мінімальні вкладення на старті — не потрібно платити оренду, що є чи не основною статтею витрат при відкритті традиційної справи.
  2. немає паперової тяганини-ніяких погоджень і дозвільних документів.
  3. ніхто не бачить, чим ви займаєтеся, а це значить-ніяких податкових перевірок, пожежних і санепідемстанції.

Є ще один плюс виробництва на дому, але про нього поговоримо в наступному розділі. А зараз розглянемо ідеї для малого бізнесу, які не вимагають великих вкладень:

  • виготовлення одягу.

Це один з найбільш прибуткових варіантів бізнесу на дому, який підійде людям з навичками швачки.

Виготовляти можна все що завгодно: сукні, футболки, штани і т.д. Однак на перших порах сконцентруйтеся на одному виді продукції. Непоганий варіант-пошиття футболок.

В сезон на них високий попит, а після нанесення на тканину оригінальної картинки за одну майку можна просити на 20-30% більшу ціну.

Готову продукцію збувайте через соціальні мережі, безкоштовні дошки оголошень і шоу-руми.

  • міні-виробництво мила.

У виготовленні мила немає нічого складного: технологія проста, а матеріали, якщо брати оптом, не б’ють по кишені. Щоб зробити пробну партію, знадобиться: мильна основа; кілька форм; жир (підійде рослинний); ароматизатори; барвники; косметичні добавки.

Щоб наділити продукт додатковими властивостями, до складу додають цедру, каву, мед або косметичну глину.

Готову продукцію збувають в магазини косметики і приватним замовникам. Крім того, мило нерідко дарують в якості оригінального сувеніра. Відмінні майданчики для продажів-instagram і facebook.

  • вирощування зеленої цибулі.

Ця ідея для бізнесу практично не вимагає вкладень і може окупитися за кілька днів. Все, що потрібно, — це цибулини, поживна основа і субстрат для вирощування.

Найпродуктивніші сорти цибулі з довгим пером такі:

  1. цибуля-батун-3,5-4 кг/м2.
  2. лук-шалот — 3-4 кг/м2.
  3. ріпчаста цибуля-7,5-14 кг/м2.

В умовах квартири замість грунту краще використовувати кокосове волокно або деревна тирса. При грамотному підході кожна цибулина буде давати урожай раз в 30-45 днів.

Головний мінус вирощування цибулі в домашніх умовах-падіння ціни в літній сезон, оскільки дачники збільшують пропозицію на ринку. Однак взимку вартість зеленої цибулі в супермаркетах виростає в п’ять разів.

  • виробництво фотомагнітів.

Суть цієї ідеї для бізнесу така: виготовити сувенірний магніт, на якому з одного боку кріпиться зображення, а з іншого — магнітний папір. А після цього продати зацікавленим клієнтам.

Хоч технологія виробництва нехитра, вміння-обов’язкова умова. Крім цього, необхідні мінімальні навички в обробці фотографій.

Основні статті витрат наступні:

  1. магнітний папір формату а4.
  2. пластмасові рамки.
  3. ліцензійний фоторедактор.

Також буде потрібно комп’ютер і принтер, що дозволяє працювати з щільним матеріалом.

Приймати замовлення можна від приватних осіб і організацій. Крім того, свої послуги можна просувати в дитсадках і школах. Перед новим роком та іншими святами кількість замовлень зросте.

  • робота в мережі.

Обговорюючи виробництво на дому, не можна упустити тему інтернету, адже створювати можна не тільки матеріальні, а й цифрові продукти. Один з варіантів-організація невеликої команди з написання інформаційних статей для інтернет-магазинів, а також створення сайтів.

читайте також: бізнес-ідеї: послуги в казахстані

Необов’язково самому бути програмістом. Знайдіть хороших професіоналів і зведіть їх із замовниками. Надалі подібна діяльність може перерости в повноцінну компанію з розробки програмного забезпечення. При цьому, щоб всім управляти, в теорії не потрібно навіть виходити з квартири.

Як відкрити виробництво на дому: основні аспекти

Перед відкриттям власного бізнесу, нехай навіть невеликого, кожен повинен відповісти на кілька простих і одночасно складних питань:

  • чим конкретно хочете зайнятися?

Необхідно чітко позначити сферу діяльності. Бізнес-ідея повинна бути сформована так, щоб можна було визначити її подальший розвиток.

Реалізація задуманого не повинна заважати комфортному проживанню в квартирі і доставляти незручності сусідам.

Також чесно дайте відповідь на питання: за умови, що грошей вистачає, займалися б ви цим безкоштовно? це важливо, так як, якщо робота викликає огиду, вона ніколи не буде виконуватися якісно, а значить на зростання бізнесу сподіватися не варто.

  • що потрібно для реалізації ідеї?

Викладіть на папері перелік обладнання та матеріалу, який буде потрібно на першому етапі діяльності. Вирішили створювати верхній одяг? запишіть: швейна машина, комплектуючі, матеріали, великий стіл, канцелярське приладдя.

Подумайте, чи дозволяє квартира масштабувати виробництво у разі збільшення попиту. Це важливо, так як в іншому випадку доведеться орендувати приміщення, а це збільшить витрати і вартість продукції.

  • скільки грошей потрібно для старту?

Від розміру необхідного стартового капіталу часто залежить доцільність домашнього виробництва. Візьміть список обладнання, матеріалів, витратних матеріалів і поставте навпроти кожного пункту ціну.

Потім розрахуйте собівартість одиниці продукції. У цей показник входять витрати на матеріали, електроенергію, амортизацію обладнання та операційні витрати.

Дізнайтеся вартість виготовлення першої партії товару, а потім — приблизний термін окупності вкладень. Якщо отриманий результат влаштовує, приступайте до роботи.

  • чи є можливість реалізації задуманого?

Не варто плекати ілюзії, що бізнес-це просто. Це важка праця, особливо якщо ставити амбітні цілі. Від людини будуть потрібні матеріальні, фізичні та моральні ресурси. Крім того, все це вимагає часу, тому забудьте про вихідні.

Наснага перших днів швидко зміниться нудьгою і невпевненістю в обраному шляху. Ви готові пройти все це: відсутність клієнтів, відмови партнерів, докори знайомих і близьких?

  • хто ваші потенційні клієнти?

Перед тим як щось виробляти, подумайте, кому це продавати. Намалюйте портрет потенційного клієнта, зібравши про нього максимум даних:

  1. середній вік.
  2. пол.
  3. рід занять.
  4. захоплення.
  5. фінансові можливості.

Чим більше інформації, тим краще. Надалі вона допоможе шукати місця, де мешкає цільова аудиторія, розміщувати там рекламу або точки продажів.

Плануєте працювати з організаціями? запишіть їх рід діяльності і тут же складіть список найближчих компаній.

Ще один важливий момент-питання офіційного оформлення підприємницької діяльності. Чи потрібно відразу реєструвати іп і вибирати форму оподаткування?

Працюючи вдома і не використовуючи працю найманих співробітників, в казахстані дозволено не реєструвати іп, якщо річний дохід не перевищує 256 тисяч тенге. В інших випадках необхідно повідомити про свою діяльність.

На ділі підприємці-початківці не отримують офіційний статус, поки бізнес не вийде на стабільний дохід. Це та сама перевага домашнього виробництва, яке згадувалося вище.

Бізнес дає фінансову свободу і збільшує комфорт життя. Але, щоб цього досягти, необхідно докласти чимало зусиль. При цьому важливо не тільки грамотно вести справи, а й ретельно все розпланувати на самому початку діяльності.

Якщо зважилися відкрити свою справу, пам’ятайте: тут не дають поблажок, а конкуренти не знають жалю. Ця гра для сильних духом і рішучих людей. Все це про вас? тоді візьміть на озброєння інформацію зі статті і дійте. Удачі!

читайте також: бізнес-ідеї в казахстані з мінімальними вкладеннями