Коли приїжджає свекруха, у дитини трапляється істерика…

1502

Кого частіше бачить в сім’ї малюк? Маму, тата, сестер, братів. Якщо дідусь і бабуся живуть в одному будинку з крихіткою, він також сприймає їх як своїх. А якщо старше покоління відвідує онука рідко, для дитини в ніжному віці воно стає чужим.

Така ситуація є нормальною для дітей, але вона іноді засмучує дорослих. Про це в Мережі розповідають матусі.

На вихідних їздили до родичів чоловіка, бачимося з ними не часто, кілька разів на місяць. Минулі рази, коли бачилися з ними Варя вела себе чудово, гулила, сміялася… А в цей раз це був кошмар, вона плакала з слізками зовсім по-справжньому, коли її намагався брати хтось, крім мене. І бабуся, і тітка, і все у неї викликали істерику. І я от подумала, що входимо у вік, коли люди починають ділитися на своїх і чужих, — розповіла МамаВари.

Схожа ситуація і у мами КатяКатерина:

Останнім часом помітила, дочка почала розуміти хто свій, а хто чужий. Плакати починає, коли на очі попадається чуже обличчя.

Читайте також:Свекруха взяла онучку на руки лише для того, щоб з нею сфотографуватися

З’ясувалося, що подібна ситуація найчастіше засмучує, швидше, не мам, а, швидше, бабусь, які рідко бачать дітей. Про це розповіла Яся:

Коли приїжджає свекруха, малої весь час вередує.

Читайте також:Монолог мами: «Не виношу, коли моїй дитині роблять зауваження сторонні люди»

І це іноді стає причиною напруженої ситуації в родині: бабусі засмучені, адже вони хотіли обійняти онуків, покачати і потискати. А ті заливаються криком і не хочуть йти на руки до людей, чиї обличчя не пам’ятають.

Моя доця теж так на свекруха реагує (правда зараз вже менше примх), вона ображається, але я нічого не можу з цим вдіяти (Yarina Мazurova)

В 6 місяців наша вже боялася діда (Василь Петрович)

В 3 місяці моя мама приїхала в гості, а дочка заревіла і так половину вечора, поки не звикла (Марина)

Максим тільки в мене на руках повністю заспокоюється, у моєї бабусі реве, у свекрухи на руках так це взагалі страшна істерика просто (відчуває, напевно, що вона його не визнає, але це окрема історія). Чоловік хоч якось заспокоїти може, але ненадовго. Більше поки не з ким не знайомимо його. Як у 3-4 місяці буде, поки не знаю (Маша Архипова)

Моєму 4 міс., до батьків чоловіка ходимо на вихідних тільки, ось тиждень не бачились, побачив свекра — розплакався, потім трохи звик (Тетяна)

В 4 місяці приїхали до моїх батьків Новий рік відзначати. Син вже давно не бачив бабусю з дідусем, 3 тижні, напевно, і як побачив, одразу в рев. Ось весь вечір так кричав у мене на руках. На наступний день прокинувся, і як ні в чому не бувало (Sweet)

Але буває і по-іншому…

Нам вже 7 місяців, а син спокійно йде до всіх. Не важливо, хто візьме. Усміхається всім. Я можу спокійно його залишити зі своєю сестрою, яку він бачить раз на місяць і піти. І він навіть не помітить моєї відсутності, — поділилася з подругами Міла. — Відчуття, що його хоч з тіткою чужий залиш, йому все одно. У невролога були, таке питання задавала їй, вона сказала, що до 9 місяців має право.

Підводячи підсумок темі, коли дітей ділять членів сім’ї на своїх і чужих, досвідчені матері радять запастися терпінням. А також частіше показувати малюкам фотографії бабусь і дідусів, якщо ті не бачать дитину щодня. І користуватися засобами відеозв’язку – нехай звикають до голосу…

А ваша дитина ділить рідних на своїх і чужих?

Всі фото: Depositphotos