Маска з куркуми для особи: спеція, що дарує красу

1028

Зміст:

  • Корисні властивості куркуми
  • Рецепти масок з куркуми
  • Як підвищити ефективність масок
  • Східні рецепти краси завжди користувалися особливим попитом, адже їх основу складають натуральні, хоча і екзотичні продукти. Маска з куркуми для обличчя — одне з таких коштів, яка ефективно вирішує різні естетичні проблеми.

    Корисні властивості куркуми

    Куркума — рослина, споріднене імбиру. В кулінарії і косметології використовується корінь, який власне і являє собою цінність. До складу цієї спеції входять вітаміни групи В, аскорбінова кислота, холін, ефірні олії з антисептичною дією, магній, цинк, селен і ще понад 20 речовин, користь яких незаперечна.

    Інгредієнти для маски з куркуми для обличчя можна знайти на кухні

    Маски з порошку куркуми надають різноспрямований дію, залежно від типу шкіри обличчя:

    • нормальна шкіра. За допомогою цієї спеції можна уповільнити процеси старіння, підтримувати чистоту і рівний колір обличчя, подбати про насичення шкіри поживними речовинами і зволожити її;
    • суха шкіра. Такі маски використовуються переважно для омолодження, так як куркума допомагає підтримувати в шкірі правильний рівень зволоженості, і м’яко стимулює процеси регенерації.
    • жирна шкіра. Найбільшу цінність представляють ефірні олії куркуми, вітамін С і холін, які нормалізують активність сальних залоз, перешкоджають розмноженню на шкірі патогенних мікробів і таким чином допомагають позбутися від вугрової висипки і інших проблем жирної шкіри.

    Але щоб маски стали дійсно ефективними, потрібно правильно підібрати інгредієнти, які розкривають естетичний потенціал куркуми.

    Рецепти масок з куркуми

    Ця спеція не вимагає особливих навичок та інгредієнтів для догляду за обличчям в домашніх умовах. Достатньо знати свій тип шкіри і використовувати відповідний базовий склад.

    Кілька рецептів:

    • нормальна шкіра. Основу маски становить 1 ст. л. вівсяної муки, 1 ч. л. порошку куркуми, ½ ч. л. якісного рослинного масла і 4-5 крапель свіжого соку лимона. Для створення тістоподібної консистенції маски можна використовувати кефір або мінеральну воду, якщо шкіра схильна до подразнення. А в холодну пору року краще використовувати в якості рідкої основи свіжі вершки або жирну сметану;
    • жирна шкіра. Основу косметичного кошти складають біла косметична глина і порошок куркуми в співвідношенні 4:1. Розбавляти маску рекомендується свіжовіджатим яблучним соком, рожевою водою або звичайною водою з додаванням 5-6 крапель перекису водню.
    • вугрової висип. В описану вище маску слід додати 1 краплю ефірного масла чайного дерева, але такий засіб потрібно використовувати поза періоду загострення акне;
    • ускладнення акне, тобто розширені пори, комедони, атрофічні рубці і застійні плями. В якості рідкої основи слід взяти розчинений у воді желатин. ½ Ч. л. порошку желатину залийте 5 ст. л. гарячої води, дочекайтеся набрякання маси, після чого підігрійте його на водяній бані до повного розчинення желатину. У цьому випадку ви отримаєте маску-плівку, яка буде мати всі властивості куркуми, але при цьому буде стягувати пори і м’яко прибирати комедони при видаленні плівки;
    • суха шкіра. Догляд за цим типом шкіри повинен включати максимальну кількість речовин, що надають зволожуючу і живильну дію. Основу представляє незбиране молоко, кокосова олія і куркума, взяті в рівних пропорціях. Кокосове масло слід попередньо розтопити на водяній бані і змішати з іншими інгредієнтами. А щоб засіб добре лягало на обличчя, варто трохи почекати, поки масло почне загусати;
    • шкіра, що в’яне. Якщо на шкірі вже видно сліди вікових змін — поява «гусячих лапок» у зовнішніх кутках очей, поглиблення носогубних складок тощо, можна додати мед і кілька крапель чистого гліцерину. Такий засіб слід наносити на попередньо розігріту шкіру особи — можна використовувати теплий компрес або парову ванночку. Маска допоможе позбутися від зморшок, які вже утворилися, і попередить появу нових.

    Перераховані рецепти — основа, на якій ви зможете створити власні косметичні засоби для догляду не тільки за особою, але і за тілом.

    домашняяДомашня косметика відрізняється високою доступністю

    Наприклад, шкіра в зоні декольте потребує турботи не менше, ніж шкіра навколо очей, і так само «ефективно» видає вік. Кошти на основі куркуми допоможуть підвищити тонус шкіри, позбавитися від дрібних зморшок і уповільнити старіння.

    Як підвищити ефективність масок

    Як робити засіб зі східної спеції, описано вище. А застосовувати його так, щоб воно повною мірою проявив свої цінні властивості, допоможуть наступні поради.

    • Не лінуйтеся ретельно очищати шкіру перед нанесенням маски. Бажано використовувати для цього хімічно нейтральні засоби, такі як трав’яні відвари, мінеральну воду тощо
    • Домашня косметика не скасовує інших засобів для догляду. Після того, як маска змита — обов’язково нанесіть на шкіру живильний або зволожуючий крем, відповідний типу шкіри.
    • Уважно стежте за реакцією шкіри. Якщо після маски шкіра почервоніла, виглядає подразненої або виявляє інші ознаки «невдоволення» — на жаль, але куркума може провокувати алергію, тому від неї слід відмовитися.

    Гарний рівний колір обличчя, підтягнутий і чіткий овал, відсутність зморшок — східна спеція може подарувати вам усе це, якщо використовувати її правильно і зробити ставку на регулярний догляд за собою.

    Дивіться далі: рецепт маски з моркви для обличчя