Правильний догляд за нарощеним волоссям

1480

Зміст:

  • Складно доглядати за нарощеними пасмами
  • Як доглядати за нарощеними волоссям
  • Що не варто робити з нарощеними волоссям, щоб довше протрималися
  • Тонкі, короткі й рідкі волосся можна зробити густими і розкішними шляхом нарощування штучних пасом. Правильний догляд дозволить зберегти отриманий результат надовго.

    Складно доглядати за нарощеними пасмами

    Багато в чому це залежить від застосованої технології. Нарощують волосся гарячим і холодним способом. У першому випадку донорські пасма тримаються на капсулах, якими вони припаюються до рідного волосся. Ця технологія застосовується в англійській, французькій та італійській методиках. Перша передбачає самий складний догляд, остання – найлегший.

    Дізнавшись, як доглядати за нарощеними волоссям, ви збережіть результат надовго.

    До холодним способів відносять іспанське нарощування на клей, застосування кілець з металу і силіконових стрічок. Процедура більш щадна по відношенню до шевелюрі клієнта, але довго пасма не тримаються – максимум 2 місяці. Догляд спрощується, оскільки нова зачіска не боїться високих температур, наприклад, сауни або відпочинку на пляжі.

    Як доглядати за нарощеними волоссям

    У перший раз після процедури можна помити голову через дві доби. Робити це можна тільки під душем, у вертикальному положенні. Над ванною нагинатися не можна, інакше пасма спутаются. Застосовують при цьому тільки зволожуючий шампунь з нейтральним показником кислотно-лужного балансу. На етикетці має бути зазначено рН=7. Краще вибирати професійні склади для нарощених пасом.

    Основні правила:

    • користуються миючим засобом обережно, без різких рухів;
    • ополаскивающий компонент наносять на всю довжину пасом, намагаючись не потрапити на кріплення;
    • вологі волосся промакивать обережно м’яким рушником від верхівки донизу. При просушуванні фен не використовується.

    Ідеальна гребінець для змішаної зачіски – особлива щітка з рідко розташованими м’якими зубцями без кульок на кінчиках. Але і такий користуватися треба обережно, щоб не обірвати прядки. Починають розчісування з кінців, попередньо зібравши їх в хвіст і притримуючи його біля основи. Тільки після цього приводять в порядок коріння.

    на капсулахВолосся, закріплені на капсулах, що вимагають особливого догляду.

    Фарбування волосся після нарощування можливо, але у складі барвника не повинно бути агресивних компонентів, наприклад, аміаку. Краще не проводити процедуру в домашніх умовах, а звернутися до професіонала.

    Якщо ви вирішили зробити укладку, застосовуйте гелі та муси також з нейтральним показником кислотно-лужного балансу. При цьому засіб не повинен потрапляти на місця кріплення.

    Що не варто робити з нарощеними волоссям, щоб довше протрималися

    Не можна звертатися зі штучними пасмами так само безцеремонно, як з натуральними волоссям. Інакше шевелюра швидко порідшає. Щоб цього не сталося, необхідно дотримуватися наступні обмеження:

    • Не можна використовувати миючі засоби, призначені для сухого волосся. Вони погіршують стан прядок і призводять до їх швидкого обпадання.
    • Заборонено укладати штучні волосся електроприладами – щипцями і плойками.
    • Не варто робити складні зачіски з начосом, більшість штучних прядок при розплутуванні залишиться на підлозі.

    Не рекомендовано, застосовуючи маски для волосся, накладати їх на штучні локони – тільки на корені. Субстанція не повинна потрапляти на кріпильні елементи. Слід обирати спеціальні склади для нарощених волосся, уникаючи коштів з органічними кислотами та іншими агресивними компонентами. Під забороною маски, що містять такі інгредієнти, як гірчиця, спирт, спеції, лимонний і апельсиновий сік.

    Важливий момент – необхідно робити все, щоб волосся не путались. Наприклад, спати, надівши спеціальну сітку або заплітаючи вільну косичку.

    Особливого підходу вимагає зачіска, створена за технологією гарячого нарощування. Капсули-власники бояться високих температур, тому баню, сауну, солярій не рекомендується відвідувати. Похід на пляж або прогулянки в сонячний день можливі тільки в головному уборі, оскільки прямі сонячні промені здатні пошкодити кріпильні елементи.

    Як би трепетно ви не ставилися до нової зачіски, нарощені пасма вимагають регулярної корекції. Свої волосся відростає і власники зміщуються. Їх необхідно піднімати ближче до коріння. Після гарячого нарощування така процедура буде потрібно через 4 місяці, після холодного – через 45-60 днів.

    Читайте далі: як самостійно зняти нарощені вії