Домашні маски для пошкодженого волосся

1014

Зміст:

  • Причини пошкодженого волосся
  • Правила догляду за пошкодженим волоссям
  • Нюанси приготування рецептів масок
  • Рецепти для приготування в домашніх умовах
  • Для усунення сухості
  • Зміцнююча маска з бананом
  • Часникова маска
  • Відновлююча маска з гарбузової м’якоті
  • Медова маска зволожуюча
  • Хлібна маска
  • Пошкоджене волосся – проблема, що вимагає комплексного вирішення. Для усунення надмірної сухості і ламкості рекомендується використовувати живильні маски для пошкодженого волосся. Існує великий перелік рецептів для відновлення локонів за допомогою масок. Слід індивідуально підбирати відповідний варіант, в залежності від конкретної проблеми.

    Причини пошкодженого волосся

    Перш ніж почати використовувати різні способи догляду, слід розібратися з першопричиною, щоб вирішити проблему повністю. Адже без зміни способу життя косметичні засоби дають лише тимчасовий ефект.

    Маски для пошкодженого волосся допомагають у багатьох випадках

    До причин пошкодженого волосся відносяться:

    • тривалий вплив стресових факторів;
    • знижений імунітет;
    • неправильне харчування;
    • використання агресивних барвників;
    • процедура укладання волосся;
    • різкі температурні скачки;
    • неправильно підібраний догляд.

    При використанні масок слід враховувати, що стан нервової системи безпосередньо позначається на здоров’ї. Якщо не нормалізувати графік життя і не зменшити навантаження, косметичний ефект від маски буде незначним. При нервовому або фізичному виснаженні рекомендується взяти відпустку або добре відпочити.

    Знижений імунітет є результатом перевантаження організму або незбалансованого харчування. При частих простудних захворюваннях волосся тьмяніють і втрачають привабливий вигляд. В такому випадку рекомендації включають в себе ретельне обстеження організму у лікаря.

    При неправильному харчуванні організм не отримує життєво необхідні мікроелементи і вітаміни. При цьому в раціоні може бути надмірна кількість калорій. В результаті з’являється набряклість, ожиріння, а волосся виглядають тьмяно. У перелік рекомендацій входить відмова від жирної, солодкої і смаженої їжі. Також можна збагатити раціон грамотно підібраним вітамінно-мінеральним комплексом.

    Рецепти масок підбираються залежно від типу волосся і виниклої проблеми.

    При частому використанні аміачних фарб і порошкових освітлювачів порушується структура волоса. Пасма тьмяніють, стають ламкими і сухими. В такому випадку використання масок найбільш ефективно позначиться на їх стані. Те ж саме стосується застосування приладів для укладання локонів, які сушать волосся.

    Доведено, що при тривалому впливі холодних або гарячих температур, стан волосся погіршується. Кінчики починають ламатися через що з’явилася сухості.

    Також слід ретельно підбирати косметичні засоби для догляду. При виборі дешевих препаратів можна отримати несподіваний результат у вигляді погіршення стану волосся.

    Правила догляду за пошкодженим волоссям

    Перед застосуванням домашніх лікувальних засобів потрібно підібрати догляд, який посилить ефективність маски. У відновний період не можна робити хімічну завивку, ламінування або випрямлення пасм.

    Голову рекомендується мити м’якою водою, не частіше 2-х разів на тиждень. Перед застосуванням фена краще нанести на вологі волосся захисний засіб. Використовувати фен слід тільки при необхідності.

    Нюанси приготування рецептів масок

    Перш ніж почати застосовувати домашні методи оздоровлення волосся, слід враховувати деякі важливі нюанси:

    • всі компоненти змішуються до однорідного стану;
    • маска готується перед нанесенням на волосся;
    • якщо є схильність до алергічної реакції, то підбирається такий рецепт, де відсутні речовини, здатні викликати негативні наслідки;
    • після нанесення приготованого складу на волосся надівається пакет або фольга. Це необхідно для посилення термічного ефекту, так як підвищена температура сприяє кращому проникненню корисних речовин в структуру волосся;
    • тримати засіб на голові потрібно в діапазоні 30-60 хвилин.

    Щоб убезпечити себе перед використанням нового рецепту, рекомендується провести алергічну пробу. Одна крапля засобу наноситься на ліктьовий згин. Якщо протягом доби не з’явилося почервоніння, значить, даний варіант маски підходить для використання.

    Рецепти для приготування в домашніх умовах

    Одним з кращих інгредієнтів вважається касторове масло, що додає сяючий відтінок волоссю і прискорює їх ріст. Даний компонент у складі маски зміцнює коріння, усуває сухість, володіє поживними властивостями.

    причины поврежденных волосПричини пошкодженого волосся залежать від зовнішніх і внутрішніх факторів

    Для приготування потрібно:

    • півсклянки медичного спирту;
    • лікарський збір календули;
    • чайна ложка касторової олії.

    Квітковий збір заливається спиртовим розчином. Потім поміщається в банку і щільно закупорюють. В темному місці суміш настоюється протягом 14 днів і періодично струшується. По закінченню терміну настоювання засіб проціджують через сито. Квіткові залишки викидаються. В рідке вміст додається касторове масло. Після приготування маска рівномірно розподіляється по волоссю.

    Для усунення сухості

    За допомогою ефірного масла лаванди усуваються посічені кінчики і ламкість волосся. Щоб приготувати маску, потрібно додати до 50 мл будь-якого рослинного масла 10 крапель лавандового екстракту. Все розмішати, а потім наноситься на голову. Якщо пошкоджені тільки кінчики, можна обробити їх окремо.

    Зміцнююча маска з бананом

    Банан володіє зміцнюючими властивостями, ефективно бореться з сухістю пасм. Потрібно розім’яти виделкою бананову м’якоть, потім до отриманої кашки додати одне куряче яйце і 30 – 40 мл оливкової олії. Після приготування маска наноситься на сухе волосся. Змивається через півгодини.

    Часникова маска

    Запах часнику важко усувається після застосування цього рецепту, тому така маска використовується в запущених випадках. Ефект від цієї маски достатньо виражений, пошкоджене волосся швидко відновлюються. Краще всього проводити процедуру у вихідні дні.

    Головка часнику очищається і подрібнюється в блендері. Часникова кашка розподіляється по всій довжині волосся. Через 2 години ретельно змивається кілька разів. Для усунення часникового запаху використовується слабкий розчин оцтової або лимонної кислоти.

    Відновлююча маска з гарбузової м’якоті

    Цей рецепт підходить для волосся, пофарбованих у світлі або теплі відтінки. Потрібно змішати:

    • 100 г гарбузової м’якоті;
    • 30 – 40 мл будь-якого рослинного масла;
    • морквяний сік – 100 мл;
    • яєчний жовток.

    Приготованою сумішшю волосся покриваються по всій довжині. Змити складу треба через 40 – 50 хвилин.

    Медова маска зволожуюча

    Зволожує пересушені волосся, покращує стан посічених кінчиків волосся. Слід змішати 2 ст. л. натурального меду з яєчним жовтком. Додати по 1 ст. л. лимонного соку, води та оливкової олії. Інгредієнти перемішати, а потім додати в яєчно-медову суміш.

    Засіб рівномірно розподіляється від коренів до кінчиків волосся. Потім надівається пакет або фольга. Маска змивається через півгодини.

    Хлібна маска

    Цей рецепт відновлює пошкоджену структуру волосся після освітлення. Буханець чорного хліба без скоринки подрібнюється в крихту з допомогою блендера. Далі додається яйце і 2 столові ложки майонезу. Суміш рівномірно розподіляється по вологому волоссю, а через півгодини змивається.

    Правильно підібрані рецепти масок для пошкодженого волосся швидко і ефективно покращують їх стан. При нормалізації способу життя і харчування, ефект від доглядають рецептів посилюється.

    Дивіться далі: масло авокадо для волосся