Застосування альдегідних масок для обличчя

1001

Зміст:

  • Склад альдегідної маски для обличчя
  • Дія альдегідної маски
  • Підготовка до процедури
  • Як розводити маску
  • Як наносити маску на обличчя
  • Як знімати
  • Протипоказання до застосування
  • Альдегідна маска для обличчя допомагає боротися зі зморшками, вуграми, пігментацією і іншими естетичними проблемами шкіри. Щоб досягти професійного ефекту від маски в домашніх умовах, потрібно дотримуватися правила її використання.

    Склад альдегідної маски для обличчя

    Основа маски — альдегіди. Це органічні речовини, назва яких походить від латинського словосполучення alcohol dehydrogenatus і означає дегидрированный, позбавлений водню, спирт. Альдегіди широко використовуються в промисловості, сільському господарстві, парфумерії і медицині. Синтетичні альдегіди, застосовувані для виготовлення гуми, пластмас, надають токсичну і канцерогенну дію на організм.

    Альдегідна маска для обличчя надає омолоджуючий і протизапальний ефекти

    В косметології використовують речовини з низькою реакційною здатністю — природні альдегіди, що містяться в ефірних оліях і вітамінах. В основному це мурашина кислота і ретинол.

    Схожий зовнішній вигляд і співзвучну назву має інше косметичний засіб — альгінатна маска. До її складу входить альгінат — речовина, що одержується з бурих водоростей. Не можна плутати два ці кошти, оскільки із-за різного складу вони надають різні ефекти на шкіру.

    Дія альдегідної маски

    Регулярне застосування цього засобу покращує зовнішній вигляд шкіри без використання агресивних технік косметології: ін’єкцій, хімічних пілінгів та ін. Косметичні ефекти альдегідів:

    • стимуляція синтезу колагену;
    • м’яке видалення ороговілого шару епідермісу;
    • поліпшення доставки кисню в глибокі шари шкіри;
    • нормалізація роботи сальних залоз;
    • усунення запалення;
    • антисептичну дію.

    Застосування альдегідних масок показано для зрілої шкіри. Ретинол і мурашина кислота стимулюють процеси регенерації та відновлення, розгладжують зморшки, підтягують контур обличчя і освіжають колір.

    Також ці компоненти усувають жирний блиск, м’яко очищають пори і запобігають появі висипань. Після нанесення альдегідної маски жирна, схильна до акне і вугрів шкіра, стає здоровішою.

    Підготовка до процедури

    Приготування і нанесення маски в домашніх умовах вимагає певної навички. Дотримання простих правил дозволить провести процедуру максимально ефективно і отримати видимий результат вже після першого разу.

    Спочатку потрібно очистити шкіру від косметики та забруднень. Можна використовувати м’який скраб або пілінг, після чого нанести омолоджуючу сироватку. Альдегіди подразнюють слизові оболонки, тому щоб уникнути попадання маски в очі, слід змастити повіки живильним кремом. Для запобігання алергічних реакцій потрібно провести дерматологічний тест: нанести трохи засобу на область ліктьового згину і почекати 7-10 хвилин. Якщо не виникло почервоніння і подразнення шкіри, маску можна використовувати.

    Як розводити маску

    Порошок розчиняють водою до утворення однорідної суміші без грудок. Компоненти маски втрачають свої властивості при нагріванні, тому вода повинна бути кімнатної температури. На одну частину порошку знадобиться дві частини води. Додають її поступово, до отримання консистенції сметани. При цьому маску потрібно інтенсивно розмішувати, т. до. вона швидко застигає. Щоб засіб не окислялось, готують його в скляному посуді.

    Як наносити маску на обличчя

    Готова суміш швидко застигає і не підлягає зберіганню, тому всю її потрібно використовувати відразу. Наносять її на обличчя за допомогою шпателя або кисті швидкими рухами по масажних лініях. Товщина шару повинна бути 3-5 мм. Маска повністю висихає через 15-20 хвилин. Весь цей час потрібно лежати спокійно і не розмовляти.

    Як знімати

    Висохла маска схожа на щільну гумову плівку. Вона легко відділяється від шкіри і знімається одним рухом, від підборіддя до чола. Якщо не вийшло зробити це одним рухом, б значить маска була нанесена дуже тонким шаром. Залишки змивають водою. Після особа змащують живильним кремом, сироваткою або іншим засобом.

    Протипоказання до застосування

    Крім прояви алергічних реакцій, маску можна використовувати:

    • на відкриті рани;
    • при вагітності та годуванні груддю;
    • у випадку індивідуальної непереносимості компонентів;
    • при дерматитах, екземі і інших шкірних захворюваннях.

    Альдегідна маска для обличчя — це справжній прорив в індустрії краси, що допомагає жінкам зберігати молодість і здоров’я шкіри без використання дорогих і травматичних методик.

    Дивіться далі: користь арганової олії для волосся