Можна їсти волоські горіхи при грудному вигодовуванні

767

Зміст:

  • Можна їсти волоські горіхи при лактації
  • Скільки можна їсти горіхів при ГВ
  • У чому користь горіхів
  • У чому користь горіхів для серця і судин при ГВ
  • Склад грудного молока значною мірою залежить від раціону матері. Щоб дитина отримувала якомога більше поживних, мінеральних і вітамінних речовин, раціон жінки повинен бути збалансованим, містити багато корисних продуктів. Волоські горіхи при грудному вигодовуванні – яскравий приклад смачної і корисної їжі, але в ряді випадків вони здатні спровокувати побічні реакції.

    Можна їсти волоські горіхи при лактації

    Фахівці рекомендують під час лактації є ядра волоського горіха. Вживання продукту надає сприятливий вплив на організм матері і дитини, але необхідно дотримуватися міри. Дієта не повинна складатися з одних горіхових ядер.

    Волоські горіхи при грудному вигодовуванні — рекомендований продукт харчування

    Ядра горіха в рідкісних випадках здатні викликати алергічні реакції як у матері, так і у дитини. Пов’язано це з вмістом ефірних масел. У схильних до алергій осіб ефірні масла можуть спровокувати алергічну реакцію. У зв’язку з тим, що імунна система дитини не сформована повністю, алергени з молока при проникненні в дитячий організм можуть викликати алергію або псевдоаллергическое розлад.

    Скільки можна їсти горіхів при ГВ

    Достатньо вживати близько 40-50 г горіхів в суті. При великому бажанні вживання продукту на 20-25% перевищити зазначену порцію. Їх можна їсти кожен день без негативних наслідків для організму.

    Горіхи визнані висококалорійною їжею – 100 г містять 655 кілокалорій, з них 548 сформовані жирами. У горіхах практично відсутні вуглеводи – нашкодити фігурі неможливо.

    У чому користь горіхів

    Горіхові ядра містять багато Альфа-ліноленової кислоти, яка є вкрай корисним речовиною. Це з’єднання є представником Омега-3 ненасичених кислот. Воно необхідно для фізіологічного росту і розвитку дитячого організму, так як дозволяє нормалізувати обмінні процеси, володіє вираженим позитивним впливом на нервову систему. Ядра волоського горіха вважають одним з найбільш багатих Альфа-ліноленової кислотою продуктів.

    сколько можноЗ другого місяця годування можна додавати горіхове масло

    Користь волоських горіхів обумовлюється високою концентрацією в них антиоксидантів. Вони прискорюють виведення шкідливих речовин з організму. Завдяки цьому проявляється виражену профілактичну дію щодо утворення пухлин.

    З-за високого вмісту йоду волоські горіхи рекомендуються людям, у яких є проблеми з щитовидною залозою. Після пологів вони допомагають швидше нормалізувати гормональний фон. Горіхи допомагають при нервових розладах, що особливо важливо для жінок, які страждають від депресії після пологів.

    Особливо рекомендується їсти ядра горіха в перший місяць життя дитини. Вони дозволять збільшити в раціоні частку необхідних амінокислот і жирних речовин, потрібних для активного розвитку мозку. Регулярне вживання горіхів зробить сон дитини більш міцним і спокійним.

    У другій місяць годування груддю можна додавати в їжу натуральне горіхове масло. Воно дозволяє повноцінно замінити вживання ядер горіха.

    У чому користь горіхів для серця і судин при ГВ

    Прийом в їжу ядер волоського горіха при грудному вигодовуванні чинить позитивний вплив на стан серця і судин. Ефект викликаний високою концентрацією в продукті ALA-кислот. Вони зміцнюють судинну стінку, перешкоджають утворенню холестеринових бляшок в артеріях, прискорюють процеси біологічної трансформації і виведення холестерину з організму. Регулярне вживання горіхів дозволить зміцнити серце, забезпечить повноцінну прохідність судинного русла.

    При незначних патологіях серцево-судинної системи ядра горіха можуть послужити альтернативою прийому лікарських засобів, оскільки під час лактації прийом багатьох лікарських препаратів обмежений. Але перед їх застосуванням в лікувальних цілях рекомендується проконсультуватися у лікаря.

    Ядра волоського горіха несуть значну користь як для годуючої жінки, так і для немовляти. Є їх рекомендовано щодня.

    У рідкісних випадках вживання горіхів викликає алергію або псевдоалергічні реакції. Тоді вживати їх у їжу не варто.

    Читайте також: чи можна їсти фініки при грудному вигодовуванні