Монолог мами: «Я привчила сусідів дотримуватися закону про тишу, щоб діти спали спокійно»

586

Якщо до народження дитини я спокійно ставилася до того, що сусіди свердлили, стукали або навіть працювали перфоратором, після того, як стала мамою, все змінилося. Як птах оберігала свою донечку. Розумію, хтось скаже, що так не можна, що дітей потрібно привчати спати в шумі. Одна з матусь мені навіть радила включати телевізор, щоб дитина засинав під гул. Але я так не можу… Адже приємніше засипається в тиші.

Читайте також:Сусідка постійно зачіпає мою доньку з-за того, що вона гучна…

Шум звідти і звідси

Коли дочці було 8 місяців, ми з чоловіком виконали свою мрію і купили квартиру. Вона була розкішна, з ідеальним ремонтом. І нам дуже подобалася. А потім з’ясувалося, що багато сусіди роблять ремонт (хоча вдома на той момент було більше п’яти років). І навіть у той час, коли діти сплять.

Ну як так? Мене це дуже засмучувало. Спочатку я перед денним сном вкладала доньку в коляску і ми йшли гуляти. Але це було не дуже зручно, адже вона засинала на грудях. Уявіть собі, яке це – одягати сплячої дитини, укладати в коляску. Зрозуміло, донька прокидалася…

У нас буде свій власний закон про тишу!

І коли у мене почали сіпатися очі від постійного свердління в денний час, я почала діяти. Скажу відразу, на той момент в Московській області, де ми живемо, ще не прийняли закон про тишу. А в Москві він вже був. «Ну й добре, – подумала я. – У нас буде свій власний закон про тишу».

Написала оголошення, в якому попросила всіх мешканців не проводити галасливі ремонтні та будівельні роботи з 13 до 15 годин. Підписала його так «Мами маленьких мешканців цього будинку». Розклеїла на кожному поверсі, в двох ліфтах, на дошці оголошень на першому поверсі. Перевіряла – якщо зривали, клеїла нове.

Приблизно через дві оголошення перестали зривати. І в хаті стало тихіше! Сусіди мене зрозуміли. Це була перемога!

Как приучить соседей соблюдать закон о тишине

План «Б» –група підтримки

На всякий випадок я зібрала групу підтримки – це були матусі малюків. І коли ми чули, що під час сну наших дітей хтось шумить, з’ясовували номер квартири і йшли розмовляти. Скажу чесно, були ті, хто відповідали: «А нам все одно, у нас робочі. Час – гроші!». Доводилося вмовляти, переконувати. Намагалися не сваритися.

Коли в будинку з’явився охоронець, він підтримав нас. Доходило до смішного… Він помічав майстрів, з’ясовував, в якій квартирі будуть робити ремонт і попереджав, що з 13 до 15 годин вони повинні сидіти як миші. Інакше прийдуть сердиті мами…Ось так ми спільно навчили мешканців нашого будинку не шуміти під час післяобіднього сну наших малюків.

Как приучить соседей соблюдать закон о тишине

Коли не можна шуміти?

А потім в Московській області прийняли закон про тишу. І тепер, якщо хто-то його порушує, можна вже на законних підставах вимагати дотримання. Наприклад, викликати дільничного.

Припущу, що і в інших регіонах Росії є такий же закон. Матусі, ви з’ясуєте це на всяк випадок…

У Підмосков’ї закон називається «Про забезпечення тиші та спокою громадян на території Московської області». Забороняє шуміти з 19:00 до 09:00 та з 13:00 до 15.00 у робочі дні, а у вихідні – з 19:00 до 10:00 та з 13:00 до 15:00.

В перші півроку після того, як будинок здали в експлуатацію, забороняється проводити галасливий ремонт і перебудову з 13:00 до 15:00 та з 21:00 до 8:00. У вихідні заборона діє з 13:00 до 15:00 і з 22:00 до 10:00. Закон також забороняє свист, спів, гру на музичних інструментах, шум при навантаженні/розвантаженні в будні з 21:00 до 08:00, а у вихідні з 22:00 до 10:00.

Матусі, а як ваші діти реагують на шум під час сну?

Читайте також:

  • Що робити мамі, коли її все бісить
  • Монолог мами: «Як пояснити сусідам, що маленька дитина не може не плакати»
  • Тато заспокоїв заплакану дитину за пару секунд
Всі фото: Depositphotos