Як наносити мигдальне масло для волосся в домашніх умовах

1607

Зміст:

  • У чому користь мигдалевого масла
  • Як вибирати і зберігати мигдальне масло
  • Особливості використання мигдалевого масла для волосся
  • Застосування на пошкоджених волоссі
  • Для жирного волосся
  • Рецепти масок для кінчиків
  • Для вій і стимуляції росту локонів
  • Масло мигдалю – відомий в косметології продукт для догляду за тілом, віями, шкірою рук і волоссям. Перед тим як використовувати мигдальне масло для волосся, потрібно ознайомитися з правилами його нанесення та варіантами поєднання з іншими маслами і корисними інгредієнтами.

    У чому користь мигдалевого масла

    Мигдаль є самим маслянистим з усіх плодових кісточок, він містить у своєму складі безліч цінних компонентів:

    • полінасичені жирні кислоти (лінолеву, пальметиновую, омега-3, омега-6, омега-9 та олеїнову — вони відповідають за еластичність тканин, сприяють регенерації клітин;
    • вітаміни: В1, В2, В6, В9, Е, РР, А, D;
    • мінералів: натрій, залізо, магній, фосфор, цинк;
    • каротини;
    • білкові речовини.

    Якісне мигдальне масло для волосся прозоре, не має осаду

    Насичений склад наділяє мигдальне масло протизапальну і ранозагоювальну властивості, здатність нормалізувати обмін речовин і прискорювати регенерацію клітин. З-за великої концентрації органічних кислот засіб активно застосовують в косметології, а також в якості харчової добавки для оздоровлення шлунково-кишкового тракту.

    Даний продукт активно застосовується для догляду за тілом, волоссям, шкірою рук і віями. Масло мигдалю сприяє лікування дерматологічних захворювань, розгладженню зморшок, підвищення пружності шкіри. Через це його часто використовують при масажі всього тіла і особи.

    Добре себе зарекомендувало даний засіб і зміцнення нігтів. Але особливу цінність в косметології воно має завдяки сприятливому впливу на волосся.

    • Містяться в складі масла олеїнова і лінолева кислоти зміцнюють волосяні фолікули, попереджають ламкість волосся, захищають їх від випадання.
    • Омега-3, 6, 9 живлять, склеюють поверхню волосся, запобігаючи його перетин.
    • Багатий вітамінний склад наповнює локони життєвою силою, робить їх гладкими, здоровими і блискучими.
    • Мінеральні речовини нормалізують вироблення сала в шкірі голови, оздоровлюють коріння волосся.

    Масло мигдалю — продукт універсальний, не несе шкоди організму і не має побічних ефектів.

    Як вибирати і зберігати мигдальне масло

    Мигдальне масло поділяється на два види: для внутрішнього застосування і косметичний. Харчове масло отримують шляхом холодного віджимання, вартість такого флакона об’ємом 100 мл не повинна бути нижче 400-500 рублів. Для косметичних цілей мигдальний макуха піддають подвійний гарячого пресування, вартість такого продукту буде в рази нижче.

    Вибираючи масло мигдалю, потрібно звернути увагу на його зовнішній вигляд. Якісний продукт має насичений золотистий відтінок, прозору консистенцію без осаду. Зберігати засіб потрібно у прохолодному, захищеному від проникнення світла місці. Термін зберігання від 7 до 14 місяців.

    Особливості використання мигдалевого масла для волосся

    На відміну від інших косметичних масел мигдальне не склеює пасма, не створює ефекту немитої голови, жирних волосся. Тому його можливо використовувати як незмивний засіб, наносячи по кілька крапель на долоні і протираючи ними локони. Особливо це корисно для сухих кінчиків локонів, що піддаються хімічній завивці, фарбування, висушування феном.

    примененияСпособи застосування мигдалевого масла залежать від типу волосся

    Можна виділити ще кілька універсальних способів його нанесення на шевелюру:

    • у розігрітому вигляді на всю довжину локонів, з наступним змиванням;
    • втирання у волосяні цибулини в чистій концентрації;
    • збагачення магазинних бальзамів і шампунів;
    • нанесення на локони разом з іншими інгредієнтами;
    • гаряче обгортання – після застосування голова накривається рушником.

    Щоб оживити волосся і додати їм блиск маслом збагачують магазинні шампуні і маски. Для пробудження сплячих цибулин і попередження випадіння волосся його втирають в шкіру голови в складі живильної маски або в чистому вигляді. Крім того, масаж голови з використанням олії запобігає поява лупи, нормалізує вироблення шкірного сала.

    Застосування на пошкоджених волоссі

    Ламкі, схильні до негативних впливів локони відновлюють з допомогою наступних масок з натуральним маслом мигдалю:

  • Вітамінна маска для блиску локонів. У 20 мл мигдалевого масла додають по 6 крапель ретинолу і токоферолу. Отриманий склад добре розмішують, розігрівають. Суміш розподіляють по всій довжині локонів, приділяючи особливу увагу кінчикам. Голову обгортають рушником для утеплення, залишають на 1 годину. Після локони промивають гарячою водою з використанням шампуню.
  • Масляне обгортання для сухих локонів. У 30 мл олії мигдалю, використовуваного як основу, додають реп’яхову, рожеве і жасмінова масла в невеликій кількості. Руками втирають складу в волосяні цибулини і розподіляють по локонам. Пасма закріплюють шпилькою, щоб не забруднити речі і витримують 1,5-2 години. Шевелюру промивають гарячою водою з використанням шампуню.
  • Зволожуюча маска для створення ефекту ламінування волосся. По 15 мл олії ши і мигдаля змішують між собою, додають 1 збите яйце, 2 ст. л. жирної сметани, 1 ч. л. коньяку. Отриманий склад розподіляють по вологим локонам, закривають їх спеціальною поліетиленовою шапочкою. Через 40 хвилин суміш змивають гіркоти водою з використанням шампуню.
  • Дані маски використовують не частіше 1 рази в тиждень, рецепти можна чергувати між собою.

    Для жирного волосся

    Якщо шкіра голови схильна до надмірного виділення жиру, масло мигдалю використовують в поєднанні з ефірними маслами.

  • По 2 краплі ефірного масла герані, лаванди, чайного дерева, м’яти перцевої змішують з 5 ст. л. олії мигдалю і виноградної кісточки. В отриману суміш додають 2 ч. л. перемелених геркулесових пластівців, 10 мл соку алое. Суміш ретельно перемішують, втирають у волосяні цибулини, розподіляють по всій довжині від коренів. Через півгодини маску змивають, зволожують волосся бальзамом.
  • У мигдальне масло для волосся додають кілька крапель розмаринового, кедрового, бергамотового масла. Склад втирають масажними рухами в голову, через 20 хвилин промивають шампунем.
  • У кокосове масло додають кілька крапель ялівцевого, кедрового і соснового масел. Отриманий масляний склад змішують в однаковій пропорції з мигдальним маслом. Суміш наносять на корені і середню частину локонів волосся утеплюють рушником. Через півгодини маску змивають великою кількістю води і шампуню.
  • Коли мигдальне масло використовується на локонах, схильних до надлишкової жирності — його застосовують виключно на суху шевелюру.

    Рецепти масок для кінчиків

    Багатий жирними кислотами продукт ретельно покриває волосся захисною плівкою до самих кінчиків.

    Рецепт 1. В однакових пропорціях змішують мигдальне, оливкова і персикове масло. Масляний складу розігрівають на водяній бані. Суміш наносять на пасма, починаючи з кінців і доходячи до середини довжини. Волосся замотують спочатку поліетиленом, а потім зверху рушником, залишають на 2-3 години. Шевелюру промивають гарячою водою з використанням шампуню. З-за того, що масляна суміш дуже густа після її застосування може знадобитися кілька повторних промивань.

    для кончиковМасло мигдалю — хороший засіб для оздоровлення кінчиків волосся

    Рецепт 2. У 30 мл олії мигдалю додають 1 ч. л. магазинного бальзаму для волосся, 1 ч. л. гліцерину, 1 яєчний жовток. Всі компоненти добре перемішують, трохи розігрівають. Склад розподіляють рівномірно від кінців локонів до коріння. Хвилин 8 масажують шкіру голови, щоб посилити користь маски. Волосся утеплюють рушником, залишають на 1-2 години. Маску змивають гіркоти водою з використанням шампуню.

    Для вій і стимуляції росту локонів

    Завдяки багатому вітамінно-мінеральним складом і високої концентрації лінолевої кислоти натуральне масло мигдалю здатне розбудити сплячі волосяні цибулини. Розведене в рівних пропорціях касторове і мигдальне масло використовують для профілактики облисіння, випадання волосся.

    Масляну суміш попередньо розігрівають, втирають у волосяні цибулини протягом 8-15 хвилин. Якщо склад наноситься на голову, її накривають рушником, залишають в теплі ще на півгодини. Якщо засіб намазують на вії, їх промокають ватним тампоном.

    Мигдальне масло добре зарекомендувало себе в косметології. Його використовують для відновлення пружності шкіри, позбавлення від целюліту, зняття роздратування. Але особливо воно ефективно для оздоровлення волосся і вій, а також для профілактики облисіння.

    Читайте далі: настоянка м’яти перцевої для волосся