Березові бруньки для волосся

1244

Зміст:

  • Лікувальні властивості березових бруньок
  • Як приготувати відвар і настойку з березових бруньок
  • Як використовувати березові бруньки для масок і відварів
  • Березові бруньки допоможуть вирішити загальні проблеми з волоссям і додадуть красу вашій шевелюрі. Вибирайте підходящий рецепт і застосовуйте його регулярно.

    Лікувальні властивості березових бруньок

    Бруньки берези містять цілий комплекс корисних речовин: вітаміни С, А, РР, флавоноїди, дубильні речовини, ефірні олії, органічні кислоти, мікро — і макроелементи. Вони знищують хвороботворну мікрофлору, нормалізують роботу сальних залоз і підсушують шкіру.

    Березові бруньки зміцнять волосся і додасть їм блиск

    Березові бруньки мають позитивний вплив на стан волосся:

    • зменшують виділення шкірного сала;
    • надають блиск;
    • усувають лупа;
    • відновлюють структуру волосся;
    • допомагають при облисінні;
    • зміцнюють волосся;
    • зупиняють їх випадання.

    Слід з обережністю застосовувати березові нирки при сухих і тонкого волосся. Інших протипоказань немає.

    Якщо ви заготовлює нирки самостійно, то робіть це в момент їх набухання. В цьому випадку вміст корисних речовин буде максимально. Нирки висушіть і використовуйте їх протягом року. Для приготування відвару можна застосовувати і свіже сировину.

    Як приготувати відвар і настойку з березових бруньок

    Найпростіший і ефективний спосіб – це приготування класичного відвару.

    Залийте 3 ст. л. березових бруньок 1 ст. холодної води і після закипання проваріть їх 15 хвилин на повільному вогні. Відвар процідіть і зберігайте в холодильнику не більше 3 діб. Проте краще всього проводити ополіскування відразу, так як з часом корисні речовини руйнуються.

    Відваром обполіскуйте волосся після миття голови в якості завершальній стадії. Якщо у вас лупа, то втирати відвар в шкіру голови подушечками пальців до миття. Оберніть голову рушником і через 15 хв вимийте волосся шампунем.

    Попередньо подрібніть нирки ножем, щоб всі корисні речовини перейшли при приготуванні в відвар.

    Для зміцнення волосся зробіть настоянку. Для цього 10 г бруньок залийте 100 мл етилового спирту. Наполягайте в темному місці 2 тижні. Перед використанням розбавте її водою у співвідношенні 1:10. Втирати настоянку в коріння волосся перед миттям голови.

    Як використовувати березові бруньки для масок і відварів

    При підвищеній жирності шкіри голови, лупи, а також для росту волосся допоможе комплексний відвар трав. У рівних пропорціях візьміть березові бруньки, кропиву, шишки хмелю і кору дуба. Залийте склянкою води і кип’ятіть на вогні 10-12 хв. Охолоджений відвар втирати в коріння волосся і тримаєте 20 хвилин.

    При випаданні волосся і лупи змішайте рівні кількості спиртової настоянки бруньок з оливковою олією і додайте по 3 краплі ефірних масел ялівцю і сосни. Тримайте маску 30 хвилин і змивайте її м’яким шампунем. В кінці промийте волосся прохолодним відваром.

    При підвищеному салоотделенії змішайте по 1 ст. л. бруньок берези і коріння аїру і залийте 1 л окропу. Кип’ятіть на повільному вогні 10 хвилин і залиште настоюватися 1 ч. Проціджений відвар втирати в шкіру і залишайте на 1 ч.

    Щоб застосування засобів на основі березових бруньок принесло результати, робіть процедури 1-2 рази в тиждень. Вже через місяць ви побачите, що ваша шевелюра змінилася.

    Читайте далі: шавлія для обличчя