Хлопчикам не можна носити підгузники?

973

Не поспішайте кидати тапки або помідори, що дуже популярно у Мережі. Цю рекомендацію для свого крихітного сина молода матуся отримала в поліклініці на прийомі у педіатра. І звернулася за порадою до більш досвідченим родительницам.

Проходимо в місяць лікарів. Педіатр сказала, щоб вдома не одягати підгузники, тільки на вулицю. Тому що із-за частого носіння підгузника він може бути потім бездітний, – засмучена результатом візиту до лікаря Ліда.

Читайте також:До якого віку дітям можна носити підгузник?

Тема про шкоду підгузників для хлопчиків – одна з тих, що завжди викликає жваве обговорення. Почалося!..

Біжіть, поки прикорм з соку і манної каші не прописала до 3 місяців (sky)

Маячня. Нам теж так говорили (dothis)

Біжіть від цього горе-недоврача… Він занапастить рано чи пізно своєю неосвіченістю вам дитину. Сперматозоїди починають вироблятися не в грудничкового віці, і навіть не в три роки. Складно уявити, що дорослий 10-13 -15річний син буде ходити в підгузниках і шкодити своїй репродуктивній системі (NатулЕк)

Вони так кажуть, тому що у хлопчиків температура в мошонках повинна бути нижче, ніж температура тіла. Слідчо при носінні підгузника, нібито, йде перегрів і температура там піднімається. І це для лікарів не норма. Тому і роблять такі висновки. Те ж саме говорять чоловікам, які працюють сидячи: в офісі, на машині, що часто при сидінні у них теж йде перегрів. З наукової точки зору це дійсно є правдою, але на ділі не завжди це веде безпліддя, звичайно (Яна)

Згадуєте шкільний курс біології. Сперматозоїди в дитинстві не виробляються (Фея)

Читайте також:Привчити дитину до горщика – просто!

На тему, не шкодять підгузники дітородної функції майбутніх чоловіків, є думка і у відомого педіатра Євгена Комаровського.

Для того, щоб об’єктивно розібратися в цій проблемі, зробимо невеликий екскурс в область анатомії і фізіології, – пояснює доктор.

Отже, в періоді внутрішньоутробного розвитку плода чоловічої статі яєчко знаходиться в черевній порожнині і опускається в мошонку лише до моменту народження. Анатомічно яєчка новонароджених мають розміри відносно великі, у порівнянні з дорослою особиною чоловічої. Праве яєчко трохи більше лівого, але по мірі зростання їх маса вирівнюється. Конкретні арифметичні параметри (це інформація для любителів точних наук) складають: висота 9-11 мм, ширина — 5-5,5 мм, товщина — до 5 мм, маса 0,2—0,3 р.

Сім’яні канальці, по яких утворюється сперма виділяється в сім’явивідна протока, у дітей перших 7 років життя фактично канальцями не є, бо ніякого просвіту в них немає — суцільні клітинні тяжі.

В яєчках є особливі клітини — клітини Лейдіга. Їх завдання — продукція чоловічих статевих гормонів — андрогенів і тестостерону. У перші 7-8 років життя клітини Лейдіга фактично «простоюють» — це підтверджує хоча б той факт, що концентрація тестостерону в крові дуже низька, а кількість андрогенів в сечі у десятирічного хлопчика таке ж, як у дівчинки аналогічного віку.

Після семи років життя в насінних канальцях з’являється просвіт, починають з’являтися клітини-попередники сперматозоїдів — так звані сперматогонії і сперматоциты. Ну а повноцінні, якісні та активні сперматозоїди можуть бути виявлені не раніше ніж 10 років, а, як правило, значно пізніше.

З точки зору здорового глузду, наведеної інформації цілком достатньо, щоб переконатися в неспроможності тверджень про те, що памперси впливають на якість сперми — як можна впливати на те, чого до семирічного віку немає в принципі?

А що ви думаєте з цього приводу?

Всі фото: Depositphotos