Як використовувати дігтярне мило для волосся

2482

Зміст:

  • Користь дегтярного мила для волосся
  • Можливу шкоду
  • Як правильно мити волосся дігтярним милом
  • Незважаючи на велику кількість спеціальних уходових коштів, дігтярне мило для волосся використовується дуже часто. До його складу входить натуральний березовий дьоготь, що володіє цілющими властивостями. В якості допоміжних компонентів виступають різні масла й солі натрію, що робить продукт ефективним антисептиком, що має протизапальну та заспокійливу шкіру дією.

    Користь дегтярного мила для волосся

    Дьоготь видобувається з березової деревини. Вона спалюється, і з отриманої сировини виділяються ефіри. Подібне мило відноситься до розряду лікувальних продуктів, тому в нього вкрай рідко додають ароматизатори, ароматизатори або барвні речовини. Запах продукту різкий і не дуже приємний, колір — темно-коричневий, майже чорний.

    Дігтярне мило для волосся володіє цілющими властивостями

    Вагомою перевагою є натуральний склад. Волосся можуть страждати від силіконів і парабенів, які містяться в звичайних шампунях мас-маркету. З-за цього пасма стають тьмяними і ламкими, порушується процес живлення шкіри голови і можуть виникати проблеми з нормальним виділенням себума.

    Продукт має певні цілющі властивості:

    • стимулює процес кровообігу, покращуючи активність фолікул;
    • зміцнює коріння, знижуючи ламкість і запобігаючи передчасну втрату локонів;
    • активно очищає шкіру, допомагає позбавитися від лупи;
    • пригнічує діяльність грибків, усуваючи їх наслідки — печіння і свербіж;
    • сприяє швидкому загоєнню різних шкірних травм;
    • регулює діяльність сальних залоз.

    Завдяки вираженому антисептическому ефекту, продукт часто рекомендують використовувати для позбавлення від вошей. Комахи реагують на запах, а входять до складу дегтярного мила фенол та бензол завдають їм опіки і руйнують нервову систему. Досить 1-3 обробок, щоб паразити зникли.

    Можливу шкоду

    Продукт ідеально підходить для жирного волосся, а ось володарям сухих пасм потрібно користуватися ним з обережністю. Є ризик, що засіб пересушить шкіру і призведе до появи сухої кірки. При збезводненої дермі застосування протипоказане. Лікувальну обробку слід проводити з певною періодичністю, зловживання призведе до загострення наявних проблем.

    До протипоказань відносяться:

    • індивідуальна непереносимість;
    • вагітність та лактація;
    • важкі форми екземи і дерматиту;
    • фолікуліт.

    Перед обробкою голови необхідно зробити шкірну пробу. Мило слід добре спінити і нанести невелику кількість продукту на чутлива ділянка дерми в районі ліктьового згину. Через 15-20 хвилин змити. Якщо не з’явилося свербіння, печіння або червоних плям, можна використовувати від випадання або інших проблем.

    Дьоготь здатна витягати вологу з кератину, що небезпечно для володарів пересушених локонів і посічених кінчиків. У такому разі продукт можна використовувати частіше одного разу в тиждень. Змивати піну гарячою водою заборонено: коли активні компоненти прогріваються, вони починають впливати на пігментацію волосся.

    Як правильно мити волосся дігтярним милом

    Терти пасма цільним бруском мила не потрібно. Для гігієнічної процедури необхідна тільки густа піна. Для її утворення невелику частину продукту слід натерти на тертці, залити водою кімнатної температури і збити помазком. Для коротких пасом достатньо як слід намочити мило і потерти руками.

    пользаКористь дегтярного мила обумовлена цінними компонентами, які є в березовому дьогті

    Засіб краще наносити безпосередньо на шкіру голови і прикореневу область. Якщо кінчики січуться, слід уникати контакту з піною. Залишати мило на пасмах можна максимум на 4-5 хвилин, щоб уникнути пересушування. Для змивання підходить тільки тепла вода — не гаряче 37 градусів. Це дозволить повністю розчинити піну, не перетворюючи її в віск.

    Якщо шкіра голови схильна до сухості, вода повинна бути м’якою.

    Після того, як вся піна вилучена, рекомендується використовувати спеціальну змивку. Для цього потрібно приготувати розчин, для якого знадобляться:

    • 1 ст. л. яблучного оцту;
    • 1 л. холодної води.

    Суміш дозволить нейтралізувати різкий запах дьогтю і додасть пасмам додатковий блиск. Завершувати процедуру потрібно зволожуючим бальзамом або маслом, приділяючи особливу увагу кінчикам.

    Фахівці рекомендують використовувати мило з дьогтю не частіше трьох разів на тиждень. Також необхідно стежити за тим, як на процедури реагують пасма і шкіру голови. Якщо здається, що підсушує ефект занадто сильний, кількість застосувань потрібно скоротити до одного разу в сім днів.

    Читайте в наступній статті: дріжджова маска для обличчя від зморшок